ONLINE SZÁMLARENDSZER

Július 1-ig nem kötelező az online számlarendszer átállítása

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, így a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV közleménye szerint mindez azt jelenti, hogy a hivatal április 1-jétől nem szünteti meg az online számlarendszer 1.1 XSD verziójának támogatását, és nem teszi kötelezővé a rendszer frissítését. Ezzel biztosítható, hogy a kötelező adatszolgáltatás folytonossága minden adózó részéről teljesíthető legyen.

Kiemelték, a 2.0 XSD már február 27-étől használható éles környezetben, párhuzamosan az 1.1 verzióval, ezért az átálláshoz a feltételek az online számlarendszer oldalán adottak. Éppen ezért a NAV azt kéri az adózóktól, hogy lehetőség szerint folytassák az átállás előkészületeit, és ahol ez megoldható, ott történjen is meg.

A NAV döntését azzal indokolta, hogy a járvány terjedésének lassítására radikálisan csökkenteni kell a személyes érintkezések számát. A számlázóprogramok frissítése azonban sok vállalkozásnál nem oldható meg távolról, ahhoz a fejlesztőnek fel kellene keresnie megrendelőjét.

Problémát jelenthet az új verzió telepítése akkor is, ha abban külföldi fejlesztőnek kellene közreműködnie, illetve akkor, ha a magyarországi társaság informatikai rendszere külföldön működik, és a telepítés személyes jelenlét nélkül szintén nem kivitelezhető.

forrás: turizmus.com

 Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903NYARALJ  ITTHON

Megdönthetetlen érvek a hazai nyaralás mellett
 

Magyarország bővelkedik csodákban és látnivalókban. Olyan gyönyörű helyeink vannak, hogy korában több bakancslistát is készítettünk róluk. Egerszalók, Tihany, Tapolca, Tata vagy éppen a Megyer-hegyi tengerszem mágnesként vonzza a turistákat. Hazánk csodái közül nem egy a külföldi összeállításokban is szerepel, a Bored Pandán például az egerszalóki sóbánya a varázslatos helyek között szerepel.

Hazánk gazdag múltja miatt minden évben marad éppen elég felfedezni való, a Dunántúl például bővelkedik a római kor emlékeiben.Tele vagyunk szebbnél-szebb kegyhelyekkel, búcsújáró templomokkal - Hercegszántón például a világ egyik legnagyobb Szűz Mária szobrát láthatjátok. Páratlan élmény. Még azok a váraink is impozáns látványt nyújtanak, amelyeknek már csupán a romjai maradtak ránk. Sárospatakon találjátok a világ egyik legszebb könyvtárát.

Az összes korosztály megtalálja a számítását
Minden attól függ, mit akartok látni: kalandparkot, strandot, állatokat, növényeket. Vagy éppen mit akartok csinálni? A természet szépségeiben gyönyörködni, nagyokat úszni, bulizni, hazai várakat nézni, kézműves foglalkozáson részt venni stb. A gyerekek rajongani fognak a zalai Reziben található dínóparkért, vagy éppen az állatkertekért, vadasparkokért, különösen, ha részt vehetnek az állatok etetésében, és meg is simogathatják őket.

A változatos földrajzi viszonyok miatt sokféle táj közül választhatok
Mi vonz leginkább? A síkság, a dimbes-dombos táj vagy a hegyvidék? Izgalmas, ha láp, mocsár van a közelben? Mindhez tudunk ajánlani úti célt: ha hamisítatlan alföldi hangulatra vágytok, látogassatok el a Hortobágyra, Szeged környékére, Kecskemétre vagy Kalocsára. Hegyi túrára a Bakonyba, a Börzsönybe, a Mátrába mehettek, a Balaton-felvidéken, Zalában és Somogyban a dombság bűvölhet el benneteket.

Ha csak vízparton napoznátok és fürdenétek,akkor sem kell sokat törni a fejeteket, hová menjetek. Rendelkezésetekre áll a Tisza-tó, a Velencei-tó, a Fertő-tó vagy a Balaton, számos más kis tavacska. Azután ott vannak folyóink, a Duna és a Tisza, amelyek mentén olyan remek helyeket találtok, mint a szegedi Lapos vagy a gödi Duna-part.

Rossz időben is képtelenség unatkozni
Gyors lehűlés érkezik, és éppen a szabadságotok alatt? Ha esik az eső, akkor érdemes múzeumba menni, templomokat, várakat, műemlékeket látogatni, szabadulószobát keresni. Ha nem esik, csak a szokásosnál hűvösebb van, a kirándulás, a kalandpark, a hajótúra, a városi séta vagy a kilátók megmászása szerepelhet a programok között. Mi mindent találtok a múzeumokban? Az is attól függ, mire vágytok: órákat, fegyvereket, régi ruhákat vagy járműveket néznétek meg? A hangszereket szeretitek? Esetleg a régi játékok? Könyvek? Minden témában találtok egyéniségeteknek legmegfelelőbb kiállítást.

Testileg-lelkileg felfrissülhettek a hazai fürdőkben és wellness-szállókban
Egyszerűen lehetetlen felsorolni az összes nagyszerű hazai fürdőt. Pár izgalmas helyet említünk csak, a legjobbak közül. A nemrég átadott demjéni barlangfürdő például elképesztő lett, muszáj megnéznetek. Budapesten az egyik legszebb a Gellért, mesés hely. A harkányit véletlenül se hagyjátok ki, és aki még nem volt Hévízen, az pótolja minél előbb a mulasztást.

Nincs szükség vízumra, útlevélre, valuta váltásra, hiszen itthon vagytok!

Magyarország tele van gyönyörű kastélyokkal
Mindegy, merre indultok az országban, egészen biztosan lesz a környéken olyan szépséges kúria, kastély, amely fennen hirdeti: hazánk bővelkedik építészeti remekművekben. Ha komolyan tervezitek a kastélytúrát, ne hagyjátok ki Fehérvárcsurgót, Füzérradványt, Viszt vagy Nádasladányt. 

Nem lesznek leküzdhetetlen nyelvi akadályok
Ha csak nem fogtok ki egy olyan eldugott, kis forgalmú kelet-ázsiai vendéglőt, ahol ti izzadtok bele, ahogyan a szegény tulajdonos kerékbe töri a magyar nyelvet kétségbeesett igyekezetében, nem lesz probléma azzal, hogyan értetitek meg magatokat. Szóval ennyire extrém kivételektől eltekintve nem kell kiváló idegennyelv-tudás ahhoz, hogy utazzatok, szállást foglaljatok, belépőjegyeket vásároljatok...

Gyerekekkel is sokkal egyszerűbb a nyaralás
Valljuk be, főleg kisgyermekekkel a legegyszerűbb, ha itthon töltjük a szabadságot. Gondoljatok csak bele: a gyerekeknek már az is hatalmas élmény, ha egy hétre kimozdultok otthonról. Nekik mindegy, hogy a Zemplénbe, vízpart mellé vagy történelmi nevezetességeket felsorakoztató városba utaztok velük, élvezni fogják.
Ismert terepen mozogtok, ha bármilyen babacuccra, speciális gyógyszerre vagy egyébre szükség van, tudtátok, hol szerezhetitek be, sem a vásárlás, sem az éttermi étkezés nem lesz külön kihívás. Nem kell már hónapokkal a tervezett út előtt útlevélről, iratokról gondoskodnotok, repülőre szállnotok - ami sajnos rémálommá válhat gyerekekkel. Egyébként várandós kismamáknak sem javasoljuk, hogy most tervezzenek világ körüli utat vagy 15-20 órás repülést, mert borzasztóan megviselheti a szervezetüket a fárasztó út, és az a születendő babának sem jó.

Aki a csendes elvonulást választja, az sem fog csalódni
Mehettek a hegyekbe is, kulcsos házba, meditációhoz választhatjátok például a sopronbánfalvi egykori kolostor épületét, de meglátogathatjátok Magyarország eldugott, ma már alig néhány lelkes falvait is. Nagyrév például megindító szépségű, csöndes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei falu a Tisza partján. Tavaly Magyari Márton készített elragadó sorozatot gyermekkora egyik meghatározó helyszínéről.

Szellemvárosokat és romos kastélyokat is körbejárhattok
Szomorú történetek ezek, és mindannyiunk számára tanulsággal szolgálhatnak arról, milyen mulandó az emberi élet. És ezzel együtt mennyire törékeny és tűnékeny lehet az, amit mi emberek akár több generáció munkájával felépítünk. Megindító helyek  a szellemvárosok, és még romjaikban is impozánsak elhagyott, lakatlanná vált kastélyaink. Látogassatok meg néhányat a nyár folyamán, ha csak szerét ejthetitek.

Itthon is részt vehetsz izgalmas kalandokban, például bemerészkedhetsz földalatti csodáinkban, a számtalan hazai barlang egyikébe. 
forrás: szeretlekmagyarország.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903
MENTŐCSOMAG
Itt az iparkamarai mentőcsomag: így menekülhetnének meg a magyar vállakozók
Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy 100 százalékban állami tulajdonban lévő Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. létrehozását javasolta a Kormánynak a kamara szakértőkből álló munkacsoportja által készített anyaga alapján. A koronavírus-járvány negatív pénzügyi és gazdasági hatásait ellensúlyozó, 6 pontból álló pénzügyi intézkedéscsomagot a kis- és középvállalkozók közvetlen visszajelzései alapján állították össze.
A magyar társas vállalkozások több mint 40 százalékát tömörítő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jelenlegi tevékenységét a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben a vállalkozások lehető leghatékonyabb támogatására, valamint a kormány és az önkormányzatok válságkezelő munkájának segítésére koncentrálja. Első lépésként egy gyors, online kérdőíves felmérést végeztek a budapesti vállalkozások körében, hogy feltérképezzék azokat a területeket, ahol a legnagyobb segítségre van szüksége a kis- és középvállalkozásoknak.
A válaszokból kiderülő problémákat a BKIK belsős és külsős szakértőkből összeállított munkacsoportja vizsgálta meg azt szem előtt tartva, hogy a főbb nehézségekre milyen megoldási módszerek alkalmazhatók a korábbi sikeres hazai és nemzetközi válságkezelési gyakorlatok alapján. Mivel a pénzügyi problémák jelentik a prioritást a vállalkozások számára, ezek kezelésére az alábbi 6 pontos javaslatot dolgozta ki a munkacsoport, amelyet Nagy Elek elnök eljuttatott a Kormány részére:
1. Magyarország Kormányának célszerű lenne minél hamarabb létrehoznia egy 100%-ban állami tulajdonban lévő Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt.-t.
2. Létrejötte után a Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. állami kezességvállalás mellett kibocsát 1000 milliárd forint kötvényt 0%-os kamattal, amit a Magyar Nemzeti Bank vásárol meg.
3. A Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. szakosított válságkezelő leányvállalatokat (vagy divíziókat) hoz létre - ez lehet meglévő állami cégek átszervezésével is, - amelyeket a kötvénykibocsátásból befolyó összegből feltőkésít. Az egyes szakosított válságkezelő leányvállalatok (vagy a divíziók) a kutatási eredmények által azonosított problémacsoportokra fókuszálnak majd.
4. A Kamara több javaslatot dolgozott ki a létrehozandó társaságok (esetleg divíziók) funkciójára: többek között válságkezelő kockázati tőkebefektető, eszközkezelő és követeléskezelő cég is szerepel a javaslatban.
5.  A Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. a kötvénykibocsátásból befolyó összegből már meglévő állami cégeket és programokat is tőkéhez juttatna, például a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t és a SZÉP Kártya Programot (ez utóbbit a válság utáni fogyasztás ösztönzésére).
6.  Amennyiben elfogy az első körös kötvénykibocsátásból befolyt 1000 milliárd forint, akkor egy újabb kör kötvénykibocsátás javasolt, amíg szükséges az állami beavatkozás, és az Európai Központi Bank múlt szerdán meghirdetett kötvényvásárlási politikája nem változik.
A fenti 6 pontos javaslat további részleteinek kidolgozására és a hatékony együttműködés érdekében a BKIK elnöke felajánlotta a Kormány részére a kamara munkacsoportjának szakmai munkáját.
forrás: penzcentrum.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.
Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903KÜLÖNLEGES SZÍV ALAKÚ KIVILÁGÍTÁS JELEZTE AZ ÖSSZETARTÁST FÜREDEN

A turizmusra van a legerősebb kihatással a koronavírus. A szállodák támogatják egymást, kitartást kívánnak egymásnak, ezt jelképezve különleges szív alakú kivilágítást kapott a füredi Hotel Marina szombat este.
Vászolyi Judit, a Hotel Annabella és Hotel Marina igazgatója a Füred TV-nek nyilatkozva elmondta, a balatonfüredi Danubius szállodák is együtt éreznek minden turizmusban dolgozóval, hiszen a koronavírus komoly kihívás elé állította a szektor szereplőit. Úgy gondoljuk, hogy összefogással és felelős magatartással tehetünk a legtöbbet városunkért, Balatonfüredért és egymásért.
A Hotel Marina csapata követve a budapesti nagy szállodákat elsőként állt ki a balatoni turizmus megmentéséért. A Marina esti kivilágítása az elkövetkezendő napokban lesz látható. Bízunk benne, hogy hamarosan magunk mögött tudhatjuk ezt az embert próbáló helyzetet, és elbúcsúzhatunk a COVID-19 okozta nehézségektől – fogalmazott Vászolyi Judit igazgató.
forrás: Balaton.hu


Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.
Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huwww.hotel-market.hu
GYORSTALPALÓ
Koronavírus-gyorstalpaló szállodavezetőknek és a személyzetnek
A reputációmenedzsmenttel foglalkozó Everguest ingyenesen letölthető, tömör szakmai felkészítő anyagokat készített a koronavírus kapcsán szállodavezetők és a vendéglátóiparban dolgozók részére.
Korábban már közreadtuk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége koronavírussal kapcsolatos ajánlásait, amelyek a higiénia, a lemondások, a vis maior, a fertőző betegek kezelése és a szállodai karantén témakörét érintették.
Az Everguest most két újabb tájékoztató dokumentumot juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal a céllal, hogy minél többek számára elérhetővé tegyen tömör és hiteles anyagokat. Az egyik a szálloda menedzsmentje számára készült és alkalmas a vezetőség felkészültségérzetének növelésére. Ebben kitérnek többek között arra, hogyan készítse fel a vezetőség a személyzetet, és mi a teendő a koronavírus vendéggel.
Külön felkészítő anyagot készített a cég a szállodákban és vendéglátóiparban dolgozók számára azzal a meggyőződéssel, hogy a tájékozott és higgadt személyzet bizalomkeltő hatású a vendégek számára. Ebben részletesen ismertetik a fertőtlenítő kézmosás menetét.
A menedzsment és a személyzet számára készült anyag az
oldalon található.
További szakmai tájékoztató anyagokat talál az everguest.net/koronavirus oldalon.
forrás: turizmus.com

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903ELSŐ LÉPÉS A BELFÖLDI TURIZMUS FELLENDÍTÉSE LESZ

A kormány fontos lépéseket tett a turisztikai ágazat megsegítéséért, elsők között hozta meg azokat a döntéseket, amelyek hozzájárulnak a megmaradáshoz – közölte az MTI megkeresésére a Magyar Turisztikai ügynökség.
Az MTÜ közleményében kitért arra, hogy a bejelentett kormányzati intézkedések egyrészt hozzájárulnak a turizmus-vendéglátásban működő vállalkozások életben tartásához, másrészt a munkahelyek megmentéséhez.
A legfontosabb lépés a turisztikai szektor döntéshozói életében most az, hogy ne küldjék el a munkavállalóikat, mert a helyzet javulása után nem lesz kivel újjáépíteni a turizmust, ami a magyar turizmus számára óriási hátrányt okozhat.
A megmaradáshoz a munkaadóknak és a munkavállalóknak is kell áldozatot hozniuk, elbocsátások helyett közösen kell megoldást találni a további foglalkoztatásra.
Mindezek mellett az MTÜ szerint az önkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk az ágazat megtartásához, főleg azután, hogy például Budapest és a kiemelt turisztikai célpontok az elmúlt sikeres esztendőkben jelentős bevételre tettek szert a turizmusból, ezért javasolta az iparűzési adó elengedését az ágazat szereplői esetében.
Erre a hétre a hazai szállodák 95 százaléka átmeneti üzemszünetet rendelt el, mivel napról napra emelkedik a visszamondások és ezzel párhuzamosan csökken a foglalások száma.
Az MTÜ a Nemzeti Adatszolgáltató Központon keresztül online látja 1070 szálloda, 1700 panzió, és 27 000 magánszálláshely adatait. Ennek alapján március első hetében még a szálláshelyek töltöttsége 70 százalékos volt, a következő héten 50 százalékos, március közepén már 35 százalékos, ezen a héten pedig Budapesten 11 százalékos, vidéken 15 százalékos volt az átlagos töltöttségi szint.
Mint írták, a főváros turizmusa az első pillanattól kezdve érzékenyebben reagált a koronavírus terjedésére, hiszen többségében külföldi utazókkal telt meg a város.
Az MTÜ abban bízik, hogy júliustól javulhat a helyzet és a nyári időszakban a belföldi turizmus újraindulhat, de ez csak akkor sikerülhet, ha addig nem küldik el az ágazatban dolgozó munkavállalókat – hangsúlyozták.
A turizmusban több mint 400 ezer ember dolgozik, akiket a szektorban és Magyarországon kell tartani. Az átmeneti üzemszünet ideje alatt számos vállalkozás felújításokat hajt végre, vagy éppen munkavállalói képzéseket tart, felkészülve az újraindulásra és az újbóli versenyre.
A lakosság azzal tud segíteni, ha nem lemondják, hanem későbbre teszik belföldi foglalásaikat, illetve házhoz szállítást rendelnek az éttermekből.
A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésével elindult a „Jót ettem!” kampány, amellyel mindenkit arra biztatnak, hogy továbbra is fogyasszon az éttermek kínálatából, akár elvitelre, akár házhoz szállítással, ezzel is támogatva a vendéglátásban dolgozókat. A talpon maradás nem képzelhető el valamennyi szereplő összefogása nélkül, ehhez mindenki hozzájárulása szükséges.
Az MTÜ a leghatékonyabb segítségnyújtást támogatva az ágazat szereplőinek egy kérdőívet juttatott el, amelyben várja a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy milyen további kormányzati intézkedések lennének számukra a leghasznosabbak.
Ahogy csökken a koronavírus okozta megbetegedések száma, a Magyar Turisztikai Ügynökség elindítja a marketingaktivitásokat, ehhez 20 milliárd forintos forrás rendelkezésre áll.
Első lépés a belföldi turizmus fellendítése lesz, de párhuzamosan a küldőpiac-csoportokra is elkészülnek az akciótervek, ahonnan könnyebben visszacsábíthatók a vendégek, ilyenek például a szomszédos országokból érkező turisták.
Az újrainduláskor együtt fognak a startvonalra állni a konkurens Ausztriával és Csehországgal, cél, hogy Magyarország az elsők között állítsa helyre a turizmusát, de ehhez szakképzett munkaerőre lesz szükség – olvasható a közleményben.
forrás: turizmus.com

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna   marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huwww.hotel-market.huEGY VISEGRÁDI SZÁLLODA TÍZMILLIÓS AJÁNDÉKA
111 wellnesshétvége az önkéntes orvostanhallgatóknak
Majd 10 millió forint értékű wellnesshétvégéket ajánl fel ajándékba a visegrádi Royal Club Hotel azoknak az elhivatott orvostanhallgatóknak, akik az új koronavírus elleni küzdelemben segítenek. Az első 111 önkéntes jelentkezővel a következő napokban veszik fel a kapcsolatot, hogy már most legyen lelkierejük a munkához. Belán Miklós más szállodaigazgatókat is arra buzdít, hogy ők is támogassák a sürgősségi betegellátáshoz csatlakozó önkénteseket.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma néhány nappal ezelőtt adta közzé, hogy várja azoknak az orvostan-, gyógyszerész- és fogorvoshallgatóknak, végzett orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak a jelentkezését, akik segítenének a koronavírus elleni küzdelemben.
A visegrádi Royal Club Hotel további önkéntes jelentkezésre kívánja motiválni az embereket, ezért 111 darab wellnesshétvégét ajánlj fel az első 111 önkéntesen jelentkező orvostanhallgatónak. Egy wellnesshétvége értéke 89900 Ft, így a felajánlás összértéke 9.978.900 Ft.
„Bízom benne, hogy a sürgősségi betegellátáshoz csatlakozó önkéntesek támogatásába más szállodák is beszállnak, ezáltal is hozzájárulva a szorult helyzetben lévő egészségügyhöz” – mondja Belán Miklós, a Royal Club Hotel igazgatója.
A szakember kiemelte, hogy ebben helyzetben történelmi felelőssége van a turizmusnak, ezért három javaslatot fogalmazott meg a kollégáinak:
– A turisztikai szakma szereplői függesszék fel az utazásra való buzdítást!
– A turisztikai munkaerőpiacon több ezer takarítónő és több ezer karbantartó munkahelye forog kockán, az állam kérje segítségüket. Közösségi intézményekben, kórházakban, iskolákban bizonyára szükség van fertőtlenítési és karbantartási munkálatokra.
– A nagyvárosi szállodák ajánlják fel szállodai szobáikat, amennyiben szükség lesz rá az egészségügy dolgozóinak, vagy a páciensek elkülönítésére!
Szerencsére már több másik szálloda is példaértékű felajánlásokat tett, hogy segítsen az új koronavírus elleni küzdelemben. Így tett például a harkányi Baranya Hotel, 105 szobájukat szükség esetén karanténkórházzá alakítják át. A siófoki CE Napfény Hotel vezetősége pedig a külföldről hazatérő magyaroknak ajánlotta fel a szállodát térítésmentesen az előírt 14 napos elkülönítés idejére.
A visegrádi Royal Club Hotel elsőként jutott arra a döntésre, hogy etikai okokból átmenetileg bezár. A járványügyi helyzet lezárása után nyitják meg újra kapuikat, ekkortól lesz majd lehetőség a felajánlott wellnesshétvége utalványok felhasználására is.
forrás: eletforma.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huwww.hotel-market.huAZ ÖSSZES SZÁLLODÁT BEZÁRJÁK SPANYOLORSZÁGBAN
A spanyol kormány elrendelte az összes szálloda bezárását az országban az új típusú koronavírus okozta járvány miatt - idézték hírügynökségek a kabinet által kiadott rendeletet péntekre virradóra.
A hét végén bevezetett szükségállapottal összhangban szállodák, vendégházak, kempingek és másfajta szálláshelyek nem fogadhatnak turistákat. A hatóságok legfeljebb egy hetet adtak nekik a bezárásra, mindössze a biztonsági és karbantartást végző személyzet maradhat. Csak olyasfajta kereskedelmi szálláshelyekre nem vonatkozik az intézkedés, ahol huzamosabb ideig vagy állandó jelleggel tartózkodnak vendégek, de ott biztosítani kell számukra a megfelelő védelmet és elszigeteltséget.
Az intézkedés mintegy 12,5 ezer szállodát érint országszerte.
Tavaly 343 millió volt a spanyol kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma. A koronavírus miatt azonban az elmúlt hetekben jelentősen megcsappant az idegenforgalom a világ negyedik, járvány által leginkább sújtott államában, amely Európában másodikként Olaszországot követi a fertőzésnek való kitettségben. 
Az országban szombaton vezettek be a lakosok szabad mozgását is korlátozó szükségállapotot 15 napra, de az intézkedés meghosszabbítható. Az állam egész területén felfüggesztették az oktatást az óvodától az egyetemig, minden sport- és kulturális rendezvény megtartását befagyasztották, továbbá elrendelték a vendéglátóhelyek bezárását is. Spanyolország kedden zárta le a szárazföldi határait, megakadályozandó a koronavírus terjedését.
forrás: hvg.hu/világ

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huwww.hotel-market.huA SZÁLLODAIPAR VISZONYLAG GYORSAN
FELLENDÜLHET

A gazdasági kapcsolatok újraindulásával, az üzleti utazóknak köszönhetően a koronavírus-járvány első áldozatának számító szállodaipar felépülése kezdődhet majd el legelőször. Addig újra kell számolni mindent, új befektetőknek és részvényeseknek is teret adva, írja a Világgazdaság.

A járvány lassulását követően a hivatalos utazások és a gazdasági kapcsolatok újraindulásával a szállodaipar az elsők között kaphat esélyt a feltámadásra - mondta a Világgazdaságnak Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Az összeurópai bezárkózás, a hosszabb külföldi utazásokkal kapcsolatos bizalmatlanság még hónapokig eltarthat, de arra van esély, hogy a nyár végén a belföldi turizmus éledezni kezd.
Ennek motorja az ország népességének mintegy negyedét adó főváros és az agglomeráció lakossága lehet, amely eddig is a vidéki turizmus legnagyobb küldőpiacát alkotta. A legnehezebb helyzetben ugyanakkor Budapest van, mert az évi közel tízmillió vendégéjszaka 60-65 százalékát adó külföldi szabadidős turisták fognak a leglassabban visszatérni, az üzleti utazásokkal csak a kiesés egy része pótolható.
A befektetési területről még nem lehet pontos prognózist adni, hiszen olyan folyamat részesei vagyunk, amelyhez hasonló még nem volt. Elsődleges cél az egészség megőrzése, és mielőbb elkezdeni a felkészülést az újraindításra, mert a felépülés elhúzódó lesz. A tranzakciók leálltak, az elmúlt két hétben már csak azokat a megállapodásokat írták alá, amelyeknek a résztvevői lépéskényszerben voltak. De láttunk már kényszer szülte sikertörténeteket - emlékeztet a szakértő -, a 2008-as válság utáni mély recesszióban is nyíltak új szállodák.
A szállodaépítési lázat hirtelen hűtötte le a járvány, az új helyzet a nemrég még széles skálán mozgó és bizonyos esetekben az irodapiaccal konkuráló 5,5-7,5 százalékos hozamelvárások és a megtérülési idők átgondolására készteti a szereplőket. Le kell ülniük a tulajdonosoknak, üzemeltetőknek és finanszírozóknak - akár moderátor, külső, független szakértő bevonásával -, és újra kell számolni a képleteket, a szállodák teljesítőképességét és értékét, hiszen most egy-másfél évig nem beszélhetünk stabil cash flow-ról.

forrás: realista.hu 

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903


HIREDETÉSI DÍJAINK RÉSZBEN INGYENESEK, ILLETVE RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!! 

2020. március 20-tól 2020. június 30-ig RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK ÜGYFELEINKNEK a turizmus jelenlegi nehéz helyzete miatt!

Amennyiben megrendelik hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, ingyenes és jelentősen csökkentett áron hirdetheti hotelje, panziója és szállodája eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyiségnem lehet megrendelni.
A kedvezmény a 2020. június 30-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével (ingyenes hirdetés esetén is kérjük kitölteni).

A járványveszély nem várt körülményeket teremtett. A bizonytalanság és a félelem jellemzően bezárkózást, halasztást eredményez, míg nem tudni, mikorra sikerülhet megfékezni a világjárványt, de aki most a piacon tud maradni, annak nem kell megküzdenie az újrakezdéssel. Bár lesznek nehézségek, nálunk az erő, és ezért remélhetőleg megbirkózunk minden bajjal.
A gazdaság nehéz időszakában vagyunk, próbatétel ez mindenki számára, de igyekezzünk megvédeni azt, amit elértünk!

Cégünk a fenti rendkívüli kedvezményekkel igyekszik segítséget nyújtani a szálloda és panzió tulajdonosainak, illetve a szolgáltatóknak.


Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huwww.hotel-market.hu

Harkányi hotelt ajánlott fel Nagy Elek milliárdos a koronavírus elleni védekezésre
Karanténkórház lehet a Baranya Hotel a koronavírus miatt.
A Stelius Befektetési Zrt. vezérigazgatója, Nagy Elek felajánlotta a harkányi Baranya Hotelt a koronavírus-járvány elleni védekezésre. A 3 csillagos, 105 szobás szállodát szükség esetén karanténkórházzá alakíthatják, erről a milliárdos vállalkozó egy levélben tájékoztatta a belügyminisztert, Pintér Sándort – írja az Index.
Az operatív törzs több száz új megbetegedésre számít, a helyzet miatt pedig a nem létfontosságú műtéteket halasztják. A kormány négy új karanténkórház építését hagyta jóvá: Kiskunhalason például megkezdték egy 150 fős mobilkórház építését, de Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon is felhúznak egyet-egyet, bár azt még nem tudni, mikorra készülnek el.
forrás: startlap.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.


Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu,       www.hotel-market.hu

 


Bezárja szállodáit a Hunguest

Bizonytalan időre felfüggeszti szállodáinak működtetését március 22-től az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels, a koronavírus járvány következményeként - írja az MTI a cég közlése nyomán.
A foglalások drasztikus visszaesése, a még ott pihenő vendégek és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében a Hunguest Hotels igazgatósága úgy döntött, hogy március 22-től átmenetileg szüneteltetik a vendégek fogadását a hotellánc által üzemeltetett szállodákban. A Hunguest Hotels Zrt. eredetileg 24 szállodát (19 magyarországi és 5 külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt) üzemeltet, emellett partnerszerződések alapján további 2 szálloda tartozik a lánchoz. Az intézkedés a két fővárosi szállodán kívül valamennyi üzemeltetett hotelre vonatkozik. A budapesti Hunguest Hotel Millennium és a Hunguest Hotel Platánus, ahogyan évek óta, továbbra is biztosítja a rendvédelmi dolgozók elhelyezését.
A Hunguest Hotels igazgatósága nem döntött elbocsátásokról, folyamatosan figyelemmel kíséri a vonatkozó kormánydöntéseket, és tájékoztatja munkavállalóit az őket érintő lépésekről.
A Hunguest Hotels igazgatóságának döntésével egy időben tulajdonosi döntés született arról, hogy az üzemeltetés szüneteltetése miatt valamennyi hotel esetében előrehozzák az éves karbantartásokat, a szállodalánc tagjainál tervezett felújítást pedig szintén korábbi időpontokra ütemezik át.
A várakozások szerint a fejlesztések megvalósításával egy időben újraindul a magyarországi turizmus is, így addigra már egy megújult, superior négycsillagos Hunguest Hotels szállodalánc várja majd régi és új vendégeit - hangsúlyozzák a közleményben.
forrás: napi.hu


Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák ingyenes és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna   marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.huA jövő héten már a szállodák 95 százaléka zárva lesz
A munkahelyek megmentését segítik a kormányzati intézkedések - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerda este újságírók előtt.
Guller Zoltán elmondta, januárban még úgy látták, hogy minden idők legjobb éve lesz az idei a turizmusban. Az ágazat 50 nap alatt került teljes mélypontra, és most 400 ezer ember munkája forog veszélyben.
Reménykednek a belföldi turizmus júliusi újraindításában
A kormánytól mentőövet kapott az ágazat, illetve a munkavállalók azzal, hogy június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát pedig jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken – fejtette ki a vezérigazgató.
Hozzátette, szintén segíti a túlélést, hogy a helyiségbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, és a bérleti díjakat sem lehet megemelni, valamint az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét.
Az MTÜ abban bízik, hogy júliustól a belföldi turizmus újraindulhat, de ez csak akkor sikerülhet, ha nem küldik el a munkavállalókat – hangsúlyozta Guller Zoltán.
A kapcsolódó ágazatok is nehéz helyzetbe kerültek
A vezérigazgató elmondta, a hét végére vendég hiányában várhatóan bezár a szállodák 75 százaléka, a jövő héten pedig valószínűleg már 95 százalékuk zárva lesz.
A turizmusban, illetve a vendéglátóiparban dolgozók mellett nagyon nehéz helyzetbe kerültek a többi között az utazás- és rendezvényszervezésben, a sport és a kulturális szolgáltatások területén, valamint a személyszállításban dolgozó vállalkozások és munkavállalók is – jelezte.
A kormány nagy lépés tett, de most mindenkinek áldozatot kell hoznia
Guller Zoltán kiemelte: a vállalkozásokat életben kell tartani az újrakezdésig. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a turisztikai ágazat adta tavaly a bruttó hazai termék (GDP) 13,2 százalékát. Kitért arra, hogy az állam lemond a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetéséről is.
A kormány fontos lépéseket tett, de a megmaradáshoz a munkaadóknak és a munkavállalóknak is kell áldozatot hozni, elbocsátások helyett közösen kell megoldást találni a további foglalkoztatásra – fogalmazott az MTÜ vezérigazgatója.
A jövőben bízik
Guller Zoltán úgy látja, hogy az önkormányzatoknak is hozzá kell járulniuk az ágazat megtartásához, miután Budapest és a kiemelt turisztikai célpontok jelentős bevételre tettek szert a turizmusból. Ezért a vezérigazgató kéri, hogy az önkormányzatok, különösen a főváros fontolja meg az iparűzési adó elengedését az ágazat szereplői esetében.
Hozzátette azt is, hogy a lakosság szintén segíthet azzal, ha nem mondják le, hanem későbbre teszik hazai foglalásaikat, illetve házhoz szállítást rendelnek az éttermekből.
Az MTÜ vezérigazgatója abban bízik, hogy jövő márciusra elérheti a magyar turizmus a tavaly márciusi szintet. 
forrás: startlap.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.Szvitek Zsuzsanna
marketing referens
+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu
www.hotel-market.huMegjelentek a részletek a koronavírussal kapcsolatos gazdasági csomagról

Orbán Viktor szerda délután bejelentette a legújabb koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntéseket. A miniszterelnök a kormányülés szünetében beszélt a többpontos gazdasági intézkedéscsomagról.  Az erről szóló kormányrendelet szerda éjfél előtt 4 perccel jelent meg a Magyar Közlönyben.
Törlesztési moratórium
Magánszemélyek és vállalkozások szerda éjfélig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik. A fizetési moratórium minden hitel- és kölcsönszerződésre vonatkozik, illetve pénzügyi lízingszerződésre.
A MORATÓRIUM NEM CSAK A TŐKETÖRLESZTÉSRE ÉS A KAMATRA TERJED KI, HANEM MÉG A HITELDÍJRA IS, AZAZ SEMMILYEN KÖLTSÉGET NEM KELL FIZETNI.
A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, de az időtartamát egy újabb kormányrendelet meghosszabbíthatja. Akinek a szerződése 2020-ban jár le, az is élhet a törlesztési moratóriummal, ilyenkor a szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a  kötelezettségvállalás időtartama 2020. december 31-éig meghosszabbodik.
Ha a felek eltérően nem rendelkeznek, a veszélyhelyzet fennállása alatt az adósnak a hitelező által üzletszerűen nyújtott hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből (a továbbiakban: szerződés) eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége akként módosul, hogy az adós a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap (a továbbiakban: fizetési moratórium).
– fogalmaz a rendelet. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy értelmezése szerint a moratórium automatikusan érvényesül, és azoknak kell jelezni, akik fizetni szeretnének. Reményei szerint ez majd úgy fog működni, hogy akik tovább utalnak, azoknak úgy veszik, hogy nem érvényes a moratórium, de később is meggondolhatják magukat, akik kezdetben fizetnek. A pontos részletekről még tárgyalnak a bankszövetséggel. 
Aki viszont továbbra is rendesen törlesztene, az is gond nélkül megteheti, mivel a fizetési moratórium nem érinti az adós azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen.
Ágazati segítség
Az olyan súlyos gondokkal küszködő szektorokban, mint a turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, szerencsejáték, filmipar, rendezvényszervezés, előadóművészet és sportszolgáltatás a nem lakásként bérelt helyiségek bérleti díját tilos megemelni, és a bérleti szerződést június 30-ig tilos felmondani. A felmondási tilalom újabb kormányrendelettel meghosszabbítható.
Ezekben a szektorokban a dolgozók után a munkáltatónak nem kell járulékot fizetni március, április, május és június hónapokban. A munkavállaló bérét terhelő járulékok közül ezekben a hónapokban kizárólag az egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség áll fenn, de legfeljebb 7710 forintot kell fizetni. Március 1. és június 30. között turizmusfejlesztési hozzájárulást nem kell befizetni.
A személyszállítási szolgáltatást végző katás egyéni vállalkozóknak – vagyis, ahogy Orbán Viktor a szerdai videóban fogalmazott: a taxisoknak – március, április, május és június hónapokban nem kell adózniuk. Mivel a katázóknak mindig a tárgyhónapot követő hónap 12. napjáig kell befizetniük az átalányadót, így a taxisoknak majd csak augusztus 12-én kell adózniuk, a júliusi munkavégzés után.
EZ NAGYJÁBÓL FÉLMILLIÓ MAGYART ÉRINT.
A Pénzcentrum számítása szerint csak a turizmusban mintegy 428 ezer főt foglalkoztatnak, és további 80 ezer főt számlál a szórakoztatóipar, a sport, a kulturális szolgáltatások és a személyszállítás is.
Rugalmasabb munkajog
A munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik, Orbán Viktor megfogalmazása szerint azért, hogy "a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással". Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy néhány, a 2012-es Munka törvénykönyvében szereplő szabály érvénytelenné vált egészen az országos veszélyhelyzet lejárása utáni 30. napig.
A Munka törvénykönyve szerint a munkáltató a munkaidő-beosztást nem módosíthatja a munkanap előtti napokban, ha módosítani akar, akkor azt legalább 96 órával (4 teljes nappal) előre kell bejelentenie.
A SZERDAI KORMÁNYRENDELET ALAPJÁN A MUNKÁLTATÓ BÁRMIKOR MÓDOSÍTHATJA A MUNKAIDŐ-BEOSZTÁST.
Emellett a munkáltató a munkavállaló számára az otthoni munkavégzést és a  távmunkavégzést egyoldalúan elrendelheti, és jogában áll leellenőriznie a munkavállalók egészségi állapotát is. 
Eltűnnek a személyi kölcsönök?
A kormányrendeletben szerepel az is, hogy a csütörtöktől felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíjmutatóját, a thm-et a jegybanki alapkamat (jelenleg 0,9 százalék) plusz 5 százalékban maximálják.
Jó kérdés, hogy a fogyasztói hitelek – amelyek körébe tartoznak a személyi kölcsönök, de a jóval drágább hitelkártya vagy folyószámla hitelek is – teljes hiteldíjának 5,9 százalékos maximálása milyen következményekkel jár. Az ehhez hasonló új hitelkonstrukciók bevezetését általában több hetes előkészület előzi meg, Orbán Viktor szerda délután viszont úgy fogalmazott, hogy a thm-plafon már a csütörtökön felvett hitelekre is vonatkozik.
A Bank360 elemzése szerint nem egyértelmű, hogy a pénzintézetek tudnak-e egyáltalán ilyen alacsony kamatszinten hitelezni. 2019-ben az átlagos THM 13 százalék felett volt például a nagyon népszerű személyi hiteleknél, ezt kell most egyik napról a másikra lecsökkenteni 5,9 százalékra. Egy kölcsön kihelyezésének ráadásul van egy fix költsége is, amit egy alacsonyabb hitelösszegű és rövidebb futamidejű hitel nem fog kitermelni.
Eddigi intézkedések
Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken tette meg első nagy online bejelentését, melyben újabb külföldi beutazási korlátozások mellett tájékoztatott az összes oktatási intézmény bezárásáról, illetve tíz területi akciócsoport felállításáról. Pár órával azelőtt, reggeli rádióinterjújában még azt mondta, hogy „az iskolák bezárása nem indokolt”. 
A miniszterelnök legutóbb hétfőn, a parlamentben tartott napirend előtti felszólalásában ismertetett új intézkedéseket. Ezek szerint az összes nem magyar állampolgár előtt lezárják a határokat, minden rendezvényt betiltanak, illetve az éttermek és a kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva.
forrás: index.huDrasztikusan visszaesik idén a turisták száma Magyarországon is a koronavírus miatt
Az európai trendeket Magyarország sem tudta elkerülni, az ország turizmusára is negatívan hat a koronavírus.
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataiból az látszik, hogy napról napra nő a visszamondások száma. A három tavaszi hónapra összesítve a foglalások 18,5 százalékát mondták le március 10-e reggelig a 10 legnagyobb küldő országból, ez a szám a vírus magyarországi megjelenését követő reggelen, azaz március 5-én - az ezt megelőző napokhoz hasonlóan - 16,4% volt.
A foglalások visszamondását tekintve a TOP10 küldőpiac közül Németország esetében a legjelentősebb a tavaszi lemondási szám. Ezen kívül Izraelből, Olaszországból és Romániából döntöttek úgy sokan, hogy lemondják a foglalásukat. Mindeközben a belföldön utazók egyelőre kivárnak. 
Budapesten a foglalások visszamondásának aránya Kína (54,3%) és Izrael esetében (41,1%) a legmagasabb. A korábbi évek azonos időszakával összevetve március-április hónapokban várhatóan 50-60%-kal kevesebb külföldi vendég érkezik az országba, a korábbi évek ugyanezen időszakával összehasonlítva.
A szállásdíjbevételek 2019 március-áprilisához viszonyítva legalább 40-50% körül esnek vissza.
forrás: origo.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, szállodák akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.


Szvitek Zsuzsanna marketing referens

+36-20/357 9903

 zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.hu
Rangos nemzetközi díjat nyert a Párisi Udvar Hotel Budapest

A Portfolio által megrendezett Property Investment Forumon osztották ki a Portfolio Property Awards díjakat, ahol a Mellow Mood Hotels (MMH) projektje, a Párisi Udvar Hotel Budapest nyerte el Az év hotelprojektje díjat.

A Mellow Mood Hotels cégcsoport jelenleg 12 szállodai egységet üzemeltet Budapesten, köztük a The Unbound Collection by Hyatt brand tagjaként megnyitott Párisi Udvar Hotel Budapestet. Az épület felújítása több mint 4 évig tartott, a rekonstrukció során az eredeti terveket és levéltári forrásokat is felhasználták.

Az idén február végén, Kijevben megrendezett International Hospitality Awards díjátadón két kategóriában jelölték a The Unbound Collection by Hyatt márkához tartozó budapesti, ötcsillagos szállodát. Mindkettő kategóriát megnyerte a szálloda, a “Best Historical Hotel” és az “Opening of The Year” elismerésben részesült 2019 legjobbjaként.

A HOSPITALITY AWARDS® a vendéglátó- és szállodaiparnak azon nemzetközi díja, amelyet 2011-ben a HOTELIERO Company alapított, hogy elismerje, jutalmazza és ünnepelje a kiváló működést és koncepciót az említett területeken. A részvételi szabályzat előírja, hogy bármely Közép-, Kelet- és Nyugat-Európa területén található szálloda pályázhat. A díjak megszerzésével a szállodák világszerte elismerést kapnak.

 forrás: turizmusonline.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna marketing referens

+36-20/357 9903

 zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.hu

Ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

Az elmúlt hetekben több olyan turisztikai fejlesztés tervét is beharangozta a tatai polgármester, mely az Öreg-tó partján valósulna meg. A fakivágásokkal is járó szálloda- és strandépítésnek azonban ellenzői is vannak, akik szeretnék megőrizni a tó és környezete eddigi arculatát.

Tatát és az Öreg-tó partját nézte ki újabb szállodája egyik lehetséges helyszíneként az az Avalon Park Kft., mely a Hell cégcsoport tagjaként korábban Miskolctapolcán hozott létre egy hasonló turisztikai beruházást. A miskolctapolcai 5 hektáros, természetvédelmi területen létrehozott Avalon Park nemcsak wellness-szállodát, de több éttermet, játszóparkot és gokart-pályát is kínál a „természetközeli élményre” vágyó, évi 150-200 ezer vendégének. 
Michl József (Fidesz-KDNP) tatai polgármester, aki a január 29-ei testületi ülésen számolt be a tóparti szálloda tervéről, a Tatára érkező vendégek számának gyarapodásával és az ötcsillagos szállodából nyerhető adóbevétellel is indokolta a beruházást. A szállodaláncot létrehozni kívánó Avalon Park Kft. azt is ígéri, hogy az Öreg-tó és a vár közelében létrehozandó élményközpontjuk a térség „ékszerdobozává” fog válni. A helyiek egy része szerint viszont a tó a várral együtt már önmagában ékszerdoboz, s a természetközeli élményt ötcsillagos szálloda nélkül is élvezni lehet. Mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy a miskolci Avalon Business Center irodaház építéséről műemlékvédelmi okok miatt lemondani kényszerülő cég Tatán hogyan kívánja megoldani a műemléki besorolású vár látványának védelmét. Megkerestük ez ügyben az Avalon Park Kft.-t, az iránt is érdeklődve, hogy a mekkora lenne a tervezett élménycentrum és milyen távolságra lenne a tótól. Kérdéseinkre azonban egyelőre nem kaptunk választ.
Míg a fideszes városvezetés támogatná a szállodaépítést, Tata ellenzéki képviselői egyértelműen ellenzik azt. A képviselők egy felhívást is közzétettek, melyben a tó településképi védelmére és a város természeti erőforrásainak megőrzésére szólítanak fel. A felhívás aláírói, dr. Popovics Judit, Gyűrűs Károly, Horváth László nemcsak a tópartra tervezett szálloda, hanem más fejlesztések miatt is aggódnak. A szálloda túloldalán, a tó másik partján ugyanis elkerített, fizetős strand létrehozását tervezi az önkormányzat. Ez azonban az ellenzők szerint fakivágásokkal fog járni, s az eredeti útvonalon nem lehet majd körbesétálni a tavat. A lezárás ellen és a tó körüli átjárás biztosításáért petíció is indult a városban. A polgármester viszont azt ígéri, hogy a tó körbesétálhatóságát valahogyan meg fogják oldani annak ellenére is, hogy a strand körbe lesz kerítve. A tatai ellenzéki képviselők ugyanakkor azt szeretnék elérni, hogy a képviselőtestület sürgősséggel tűzze napirendre és az önkormányzat rendeletben is biztosítsa a tópart jelenlegi településképének és bejárhatóságának megőrzését; amíg ez nem születik meg, addig a part 100 méteres körzetében építési tilalom bevezetését kérnék.
forrás: turizmusonline.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.


Szvitek Zsuzsanna  marketing referens

+36-20/357 9903

 zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.hu

 


Okosmegoldások és élményszolgáltatások felé tart a hotelpiac
Aki nem nyit az új technológiai megoldások felé, az nem számíthat jelentős árbevétel-növekedésre a vendéglátásban – ez volt az egyöntetű véleménye szinte valamennyi hoteltulajdonosnak, piaci szakértőnek, cégvezetőnek, aki felszólalt a budapesti kétnapos HOTCO konferencián, amely januárban került megrendezésre. A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben megtartott kétnapos konferencián 32 ország szállodaiparának képviselői osztották meg egymással tapasztalataikat.
Az ökológiai fenntarthatóság a nemzetközi hotelláncok egyik legfontosabb alapértékévé vált. Olivia Ruggles-Brise, a Greenview igazgatója, Robert Kempton, a Schneider Electric globális hotelszegmens igazgatója és Michael Cojocar, a CMA Architects alapítója és elnöke erről is beszéltek közös előadásukon. A szakemberek egyetértettek abban, hogy üzletileg nehéz elmagyarázni a hoteltulajdonosoknak, miért fontos a fenntarthatóság, de bizonyos országokban a vendégek egyértelműen előnyben részesítik azokat a szállodákat, amelyek már környezetbarát megoldásokat alkalmaznak. Ilyen lehet a kevesebb műanyagpalack felhasználása, a szemét nagy részének újrahasznosítása, kevesebb víz felhasználása. A szakértők egyetértettek abban, hogy a környezeti fenntarthatóság bizonyos régiókban már nemcsak a minél kisebb ökológiai lábnyomot jelenti, hanem annak kockázati felmérését is, hogy mennyire van kitéve egy hotel a környezeti, időjárási katasztrófáknak. Példaként az áradásokat és az elmúlt hetek ausztráliai tűzvészét hozták fel.
Okos vendéglátás
Robert Kempton, a Schneider Electric globális hotelszegmens igazgatója arról is beszélt, hogy a technológiai innováció is berobbant az iparágba. Az új, úgynevezett okosmegoldások bevezetése az elején nagy üzleti kockázattal járhat, viszont ezek szükségességéről meg kell győzni a hoteltulajdonosokat.
Példaként említette, hogy a szállodák szolgáltatásainak fejlesztését ma már a BIG DATA módszerével, vagyis rengeteg adat elemzése útján végzik. Nemcsak az internetes felületeken található vendégvéleményeket analizálják, hanem az okostelefonokon végzett kereséseseket is elemzik.
Nemcsak az olyan új, innovatív megoldások felé mozdult el a piac, mint a blockchain alapú fizetési rendszerek, hanem az applikációk és az élményalapú vendéglátás korszakát is éljük.
A konferencián bemutatkozott egy alkalmazás fejlesztője, a Yamamoto Technologies, amelynek okostelefonokra optimalizált fejlesztése segíti a személyzet és a vendégek közötti kommunikációt. Akár a hotel medencéje mellől is meg lehet nézni egy szálloda étlapját, képekkel, részletes ételleírásokkal.
Az applikáció annyira kifinomult, hogy a különböző ételérzékenységek alapján is lehet válogatni a menüből. A fejlesztés 20-30 százalékban tehermentesíti a pincéreket, és megrövidíti a várakozási időt, mivel segítségével a vendégeket akár két óra múlva a szobájukban vagy az előtérben várja a hoteltől telefonon rendelt étel-ital.
Folyamatosan újragondolt éttermi koncepció
Szintén a kényelmi, kulináris élményeken alapuló szolgáltatások fontosságát hangsúlyozta Guy D. Heksch (Pure Grey Culinary Concepts), Tim Mutton (Blacksheep) és Gustaf Pilebjer (Marriott International). A három szakember szerint a szállodák bevételeinek felét ma már az étel- és italfogyasztás adja, és egy hotel úgy tudja maximalizálni a bevételeit, ha akár két-három évente újra gondolja az éttermi és bár koncepcióját.
Már a tér átalakításával és fogyasztásra csábító sarkok kialakításával ugrásszerű többletköltést lehet elérni a vendégeknél, de a minőségi étel- és italkínálat mellett az is fontos, hogy erre ráépüljenek az új technológiai megoldások. Mindhárman hangsúlyozták, hogy az új koncepciók kidolgozásához elengedhetetlen az adatelemzés, a vendégek szokásainak figyelése, feltérképezése, akár digitális eszközök segítségével. Szerintük a vendéget elsősorban az élmény fogja visszacsábítani ugyanarra a helyre, ami bizony sokszor a megfelelő gasztronómiai kiszolgáláson múlik.
A konferencia záróbeszélgetésén Hirt László, az OTP Bank területi vezetője és Erdei Bálint, a RedWood Holding Real Estate alapítója beszélgettek arról, hogy a budapesti hotelpiacon már öt éve vége van a hét szűk esztendőnek. Az elmúlt 3-4 év pedig már egyértelműen kedvező volt mind fejlesztési, mind megtérülési szempontból a hazai vendéglátás számára.
forrás: turizmus.com

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.


Szvitek Zsuzsanna  marketing referens

+36-20/357 9903

 zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.hu
Vajon jár kártérítés?
Koronavírus: százezreket buktak a magyar utasok, és nem is utaztak
Sorra mondják le a repülőutakat a légitársaságok a koronavírusra hivatkozva, ami miatt számos tervezett utazás hiúsul meg. Az is gyakran előfordul, hogy az utas lép vissza, mert fél az esetleges fertőzéstől. A biztonság mindennél fontosabb, de azért nem mindegy, milyen anyagi következménnyel jár a lemondás – ennek jártunk utána.
A 24.hu olvasója március végén utazott volna férjével Nápolyba. Hétfő óta már egész Olaszország karanténban van, de hónapokkal ezelőtt, amikor megtervezték az utat, lefoglalták és befizették a szállást, megvették a repülőjegyeket, még senki nem beszélt a koronavírusról. Odafelé Ryanairrel, visszafelé WizzAirrel utaztak volna, utóbbi azonban már március első napjaiban lemondta a visszautat. Átfoglaltak RyanAirre, de pár nap múlva ott is lemondták a visszaútjukat. Az ír fapados március 10-én jelentette be, hogy Olaszország és Magyarország között törli a járatait.
Most van két jegyük az odaútra, de visszajönni nem tudnak, így utazni sem. És van lefoglalt szállásuk, aminek az árát nem fogják visszakapni, hiába próbált közbenjárni a Booking.com, a szálloda nem térít vissza semmit. Már csak abban bíznak, hogy az odautat is lemondja a légitársaság, és akkor legalább a repülőjegyek árát visszakapják. Cikkünk megjelenéséig azonban nem értesítette őket a RyanAir a jegyár visszatérítéséről.
A Flight-Refund repülési kártérítéssel foglalkozó társaságot kérdeztük, mi a helyzet, ha azért nem tudunk elutazni, mert a légitársaság lemondta az utat a koronavírusra hivatkozva. Amennyiben a társaság erőfeszítései ellenére sem lett volna elkerülhető a repülőjárat törlését okozó esemény, az vis maior. A koronavírus tipikusan az. Ekkor a légitársaságok kártérítés helyett kárenyhítéssel tartoznak.
Vis maiornál a kárenyhítés azt jelenti, hogy visszajár a repülőjegy ára, illetve szállást, étkezést kell biztosítani, ha nincs alternatív járat, és például kint rekedtek az utasok. A kártérítés két héten belül lemondott útnál akár 600 euró is lehet személyenként.
A rendelet szerint ha a légitársaság az utazás megkezdése előtt két hétnél korábban értesíti a törlésről az utast, akkor nem jár kártérítés, csak alternatív járatot kell felajánlani, vagy visszatérítik a repülőjegy árát. A légitársaságok ezért igyekeznek figyelni arra, hogy elsősorban a két héten túli utakat mondják le, és ne kelljen kártérítést fizetniük. A legtöbb bejelentett törlés 2 héten túli időpontra vonatkozik, mint olvasónk esetében is.
Mikor jár kártérítés, és mikor nem?
A két héten belüli járattörlésekkel kapcsolatban a Flight-Refund úgy gondolja, a koronavírussal veszélyeztetett területre induló/onnan érkező járatoknál elfogadható a vis maior ténye, azonban minden esetet külön kell megvizsgálni. Erre vonatkozó joggyakorlat nincs, így csak puhatolóznak. De mivel egy járatot műszaki okok miatt is törölhetnek (és akkor jár kártérítés), érdemes szerintük egyesével megvizsgálni minden mostani lemondási ügyet. Kínai út törlésénél viszont nem javasolnák a továbblépést, ha a légitársaság a koronavírusra hivatkozik.
Arra azonban ne számítsunk, hogy ha a légitársaság törli a járatát, akkor az általunk már befizetett szállásra, szolgáltatásokra is ad kártérítést. Az utazás egyéb költségeit eddig sem kellett visszatéríteniük, kizárólag közvetlenül a törléshez/késéshez kapcsolódó költségeket (szállás, étkezés, transzfer). Hogy az egyéb díjak visszajárnak-e, és ha igen, meddig, az attól függ, milyen szerződést kötöttünk például a szállásfoglaláskor.
Ha nem tudunk hazajönni
Amennyiben már kint lévő, hazautazni szándékozó ügyfél járatát törlik, a légitársaság köteles valahogy hazahozni az utast. Ha az illető elfogadja az alternatív utat, akkor szállást, étkezést, transzfert kell neki biztosítani, amennyiben szükséges. Ha nem fogadja el, és saját maga oldja meg a hazautat, akkor a jegy árát kell neki visszafizetni. Gond akkor van, ha az egyénileg megoldott hazautazás többe kerül, mint amennyi a repülőjegy ára volt.
Ezzel jár, ha mi mondjuk le az utat
Ha az utazó mondja le a repülést (például mert fél a fertőzéstől), nem jár neki vissza a jegy ára, sem kártérítés. Viszont  van olyan ázsiai légitársaság, amely ilyenkor is visszatéríti a repülőjegy árát, bízva abban, hogy akkor legközelebb is vele utazik a visszalépő, de ez inkább egyedi eset. Az európai légitársaságokra eddig többnyire az volt a jellemző, hogy ha elindult a járat, nem adták vissza az utas által lemondott jegy árát (tehát például egy elmaradó konferencia miatt).

Az is előfordul azonban, hogy a jegy ára ugyan visszajár, de felszámítanak valamilyen járattörlési díjat, mint a WizzAir-nél. Gond akkor van, ha a törlési díj több mint a repülőjegy ára volt. Javasolják ezért a flex szolgáltatás megvásárlását, amellyel külön díj nélkül lehet törölni/módosítani a foglalásokat.
Ha egy utazási iroda által szervezett út meghiúsul koronavírus miatt, az adott csomagtól, utazási irodától, a megkötött szerződéstől függ, van-e visszatérítés. Akik mostanában/a közeljövőben utaznának, repülnének, ezzel párhuzamosan foglalnának szállást, azoknak azt tanácsolják, mindenképpen lemondható szállást foglaljanak. Hozzátették, sztornóbiztosítást is lehet kötni, de előtte érdemes megnézni a szerződési feltételeket, hogy milyen módon lehet lemondani az utazást. Többnyire utazásképtelenséget kell bizonyítani.
A Magyar Biztosítók Szövetsége tájékoztatása szerint amennyiben az utas olyan területre vagy régióba utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségek között, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a koronavírus-fertőzés kapcsán felmerülő kárigényekre. De ha az utazás alatt kerül az adott terület vagy régió az utazásra nem javasolt térségek közé, a biztosítási fedezet kiterjed minden, a szabályzatban rögzített eseményre.
Figyeljünk, mire szerződünk
Útlemondási biztosításnál nem jár kártérítés abban az esetben, ha a célországba az utazás kezdetén már nem lehet belépni, mert az adott terület felkerült az utazásra nem javasolt térségek közé. Ebben az esetben az utazási irodának fel kell ajánlania egy másik utat, vagy vissza kell adnia az utazásra befizetett összeget az utasnak. Az utazó félelme szintén nem lemondási ok.
Amennyiben egy korábban megvásárolt utasbiztosítást az ügyfél nem vesz igénybe, mert nem utazik el, a szerződés kockázatba lépése előtt a díjat a biztosítók visszatérítik.
forrás: 24.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna

marketing referens

+36-20/357 9903

 zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

www.hotel-market.huMOST NEM SZABAD ÁRAT CSÖKKENTENI

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint meghatározó budapesti szállodások  véleménye alapján óva intik a szakmát egy 2008-hoz hasonló negatív árspiráltól. Jelen helyzetben az árcsökkentés sem hozna több vendéget.
A nagyobb fővárosi szállodaláncok szerint Budapesten még az első koronavírus-fertőzöttek bejelentése előtt, vagyis március 4-ig már 50 százalékkal kevesebb külföldi foglalt március–április hónapra tavalyihoz képest. A vidéket kevésbé érintette a járvány, ott a foglalások 10 százalék alatti mértékben csökkentek.
 
Az MSZÉSZ a kiadások csökkentésében látja a megoldást. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: a jelenlegi helyzetben egyik napról a másikra is rengeteg változás történik, ezért képtelenség megjósolni, milyen stratégiát érdemes követniük a szállodáknak. Más a helyzet, ha 2 hónapról, és más, ha fél évről, vagy hosszabb időről van szó.
Egy valami azonban biztos, semmiképpen nem a minőség és a szolgáltatások csökkentése a megoldás.
Látni kell, hogy a járvány alapvetően az utazástól való félelmet táplálja, azaz nem a vásárlóerő visszaeséséről van szó. Az emberek féltik az egészségüket, és ki-ki vérmérséklete szerint reagál – elemzi a szakember.
Fontos, hogy a szállodák minél hosszabb ideig fizetni tudják a költségeiket, a minőség megtartása mellett. Ám ehhez szükségük lehet valamilyen támogatásra, például a finanszírozás döccenőinek áthidalásában (pl. bankkölcsönök, bérleti díjak).
Flesch Tamás azt javasolja, az érintett szállodák kezdeményezzenek tárgyalásokat partnereikkel, hiszen nekik sem lehet érdekük, hogy egyébként jól prosperáló vállalkozások zárjanak be.
Előfordulhat az is egyébként, hogy a belföldi turizmus egyfajta „haszonélvezője” lesz majd a kialakult helyzetnek, hiszen itthon biztonságosabban utazunk, nagyobb az utazók bizalma, és kevésbé riasztó egy karantén eshetősége is.
A következő hetekben folyamatosan figyelni kell fejleményeket, és ezek függvényében, de megfontoltan érdemes döntéseket hozni az árképzés terén.
Danubius Hotels: az árcsökkentés nem hoz plusz vendéget
Kovács Balázs a Danubius Hotels vezérigazgatója elmondta: náluk az első két hónap kifejezetten jó számokat hozott, február végén csak kínai csoportok és olasz diákcsoportok maradtak el. Ez sem kis veszteség, hiszen több száz millió forintról van szó, de ez nagyságrendileg a lánc éves bevételeinek kevesebb mint 1 százaléka. Ám az utóbbi bő 10 napban jelentősen megváltozott a helyzet, elsősorban Budapesten.
Itt azon felül, hogy elsősorban a külföldi vendégkör a domináns, a vendégösszetétel is sokrétű: egyéni leisure, konferenciavendégek mellett több sporteseményre is érkeznének idén, s inkább ezeknek a nagy konferenciáknak és más események az elmaradása okozhat komoly kiesést.
A Danubiusnál is lassult a foglalások dinamikája, de bíznak benne, hogy a meleg beköszöntével a probléma rövid távon megoldja önmagát, és a most elmaradó rendezvények nem esnek ki, hanem egy későbbi időpontban megrendezésre kerülnek. Félő ugyanakkor, hogy hiába nem csökken a város turisztikai vonzereje, a piac lassabban találhat magára, nehezebben épül vissza a bizalom.
Ám mivel ez nem az országnak szól, és a háttérben nem gazdasági okok, vagy a fizetőképes kereslet visszaesése húzódik meg, hanem a karanténtól való félelem, a hagyományos piaci eszközökkel lehetetlen motiválni most az embereket.
Ezért sem a különböző akciók, sem az árcsökkentés nem hoz plusz vendéget. Ez egy valamire volna csak jó, hogy Budapest lerontsa a nehezen és hosszú idő alatt kivívott piaci pozícióját.
"Ostobaság és igazi önsorsrontás lenne a piaci szereplők részéről, ha most belemennének egy negatív árspirálba" – fogalmaz a vezérigazgató.
Bár a hazai piacon is csökkentek a foglalások, úgy látja, a belföldi utazóközönség jobban mozgósítható, normalizálódás esetén a visszatérés is gyorsabb lesz.
Kempinski Hotel: összefogás nélkül Budapest elveszítheti piaci pozícióját
Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy Budapesten az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett a csoport- illetve egyéni törlések száma, amelyek leginkább az elkövetkezendő egy hónapot érintik. MICE-csoportokat a munkatársak védelme, céges utazási tilalmak, illetve a vírus által érintett területekről érkező résztvevők miatt törölnek, vagy halasztanak későbbi dátumokra.
Az egyéni vendégek utazási félelme miatt az új foglalások száma minimálisra csökkent, a törlések volumene az elmúlt napokban meghaladta azokat. Jelenleg főként március érintett a törlésekben, de az idő előrehaladtával áprilisi és későbbi csoportok szervezői is érdeklődnek a lemondási feltételekről, halasztási lehetőségekről.
Nagyságrendileg pár hónapos visszaesés prognosztizálható a jelenlegi helyzet alapján. A márciusra és áprilisra törölt MICE-csoportok nyári és őszi hónapokra vonatkozó visszafoglalása a jellemző.
A vírus gyengülése esetén az egyéni foglalások számának újbóli emelkedését várja a Kempinski. Néhány igen fontos küldőpiac (leginkább ázsiai országok) viszont hosszabb távon is érintett lehet, és lassabb felépülés van kilátásban – vélekedik a szakember.
A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy idén a szálláshelyi áfa csökkentésével olyan esélyhez jutott a szakma, amely nyugat-európai színvonalra emelhetné az átlagárakat, ennek a folyamatnak a kiteljesedése volt megfigyelhető a vírus megjelenése előtt.
A most tapasztalható törlési hullám és az ennek nyomán várható jelentős bevételkiesés pánikhangulatot teremt, melyben a legegyszerűbb lépésnek az árak csökkentése, promóciók bevezetése tűnhet a kereslet fellendítése érdekében. Jelen esetben viszont nem gazdasági okok miatt nincsenek új foglalások, hanem a vírustól való félelem és bizonytalanság generálta a kialakult helyzetet – osztja Kovács Balázs véleményét Stephan Interthal is, akinek ezért meggyőződése, hogy az árak csökkentése nem megoldás, és alacsony árakon sem várható a foglalások fellendülése.
A Kempinski árazási stratégiája nem változott a törlések hatására – hangsúlyozta a vezérigazgató. Rövid távon minimális átlagár-csökkenés jelentkezik az alacsonyabb szobakategóriák felszabadulása miatt, de hosszú távon nem terveznek változtatni az árpolitikán.
Elsődlegesen azt tanácsolja a kollégáknak, hogy ne a pánik vezérelje a döntéseiket. Az online árak csökkentése helyett vizsgálják meg a szálloda szegmentációját, tegyék elérhetővé a lehető legtöbb szobát, a szokásos küldőpiacok helyett fordítsanak több figyelmet a tényleges, jelenlegi küldőpiacokra. Forduljanak a belföldi turizmus felé, irányítsák marketingtevékenységüket a hazai piacra, csoportosítsák át a költségeket ebbe az irányba, és értékesítési tevékenységükkel is célozzák meg a magyar cégeket, konferenciákat, amelyek esetlegesen külföldre mentek volna.
A mostani szituációban a szakma összefogására van szükség a negatív árazási spirál megakadályozása érdekében. Fontos, hogy a nyugati árszínvonal itthoni érvényesítése, amihez az elmúlt évek munkájának köszönhetően már közel került a szakma, ne kerüljön ismét veszélybe, és pár hónap elteltével onnan tudja folytatnia hazai szállodaipar, ahol a vírus kirobbanása előtt tartott – tette hozzá.
Szakmai egység és összefogás nélkül Budapest elveszítheti jelenlegi piaci pozícióját.
forrás: turizmus.com

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.

Szvitek Zsuzsanna

marketing referens

+36-20/357 9903

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.huÚjabb butikhotel Dubajban

Az ívek királynője tervezte Dubaj új épületét. Csaknem négy évvel a halála után Zaha Hadid kéznyoma is rákerült Dubaj városára, írja a CNN. Március 1-én nyitotta meg ugyanis a kapuit az Opus elnevezésű butikhotel, amelyet az ívek királynőjeként aposztrofált sztárépítész késői korszakában tervezett.

A Melia szállodalánc épülete az első és egyetlen Hadid-épület Dubajban; építésének ötlete még 2007-ben merült fel először. Tömege olyan, mintha egy hatalmas kockából kivájtak volna egy lyukat: két különálló tornyát a földszinten egy négyszintes átrium és 38 méter magasságban egy aszimmetrikusan hullámzó négyszintes híd köti össze. Az egész épület 71 méter magas, 20 emelet a föld felett, és 7 emelet a föld alatt.
Egyébként a hotel enteriőrjének a tervezését is Hadid felügyelte személyesen.

Hadid élete során elsőként lett a Pritzker-díj női díjazottja, 2010-ben és 2011-ben pedig a brit Királyi Építészeti Akadémia Stirling-díjjal tüntette ki, először a római MAXXI múzeumért, majd egy évvel később az Evelyn Grace Akadémiáért. 2015-ben elsőként lett a RIBA aranyérem női díjazottja. 
forrás: index.hu

Eladó hotelek, eladó panziók, kiadó hotelek, kiadó panziók, akciós és kedvezményes hirdetése a HotelMarket.hu oldalán.


Szvitek Zsuzsanna

marketing referens

zsuzsanna.szvitek@hotel-market.hu

+36-20/357 9903

www.hotel-market.huUTAZÁS KIÁLLÍTÁS 2020

Magyarország első számú turisztikai vására, a 43. Utazás kiállítás 2020. február 27. - 2020. március 1. között lesz a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 
Utazás kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a Karaván Szalon, a Budapest Boat Show, az Afrika Expo és Vásár és a Járatlan Utakon Fesztivál rendezvénnyel egy időben! 
Az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg. Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat is.

A kiállítás belföldi díszvendége Eger és térsége, a külföldi Olaszország lesz. Az immár 43 éves rendezvénysorozat idei fő témája az aktív kikapcsolódás, mottója a kultúra és a vallás.

Eger továbbra is meghatározó Magyarország turizmusában, mivel a 2019-es Év Turisztikai Települése címet Eger nyerte el a Szállás.hu versenyén. 2019. első háromnegyed évében csaknem 15 ezerrel nőtt a vendégéjszakák száma Egerben. Januártól májusig különösen kimagasló emelkedést tapasztaltak. Ez azzal is magyarázható, hogy a látnivalóknak, az ajánlott programoknak köszönhetően tovább erősödhetett Eger négy évszakos úti cél jellege.
A Hotel Market Ingatlaniroda Eger és környékén ajánl eladó hoteleket és panziókat. Ha befektetni szeretne, vagy működtetni, akkor ne keressen tovább!Turizmus expo

Az Utazás Kiállítás keretében 2020. február 27-28-án rendezik meg Magyarország első turisztikai állásbörzéjét, a Turisztikai Karrier Expót. A program kifejezetten a turisztikai szektorra koncentrál: az ágazat szereplőit hozza össze a terület munkakeresőivel.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány egyik célja, hogy elősegítse a magyar turizmus minőségi fejlődését, megújulását.

Az alapítvány az állásbörzével szeretné megmutatni azt is, mennyire sokszínű a turizmus, milyen szerteágazóak az elhelyezkedési lehetőségek az ágazatban.

A szállodák és éttermek mellett többek között utazási irodák, közlekedési, sport- és kulturális szolgáltatók, gyógyfürdők, turisztikai hivatalok várják az álláskeresőket.

A börze ugyanúgy érdekes lehet a szakirányú egyetemi hallgatók, mint azok számára, akik más területen dolgoznak, de karriermódosításon gondolkodnak.

A Turisztikai Karrier Expo kísérőprogramjainak középpontjában a korszerű foglalkoztatás áll, a témák változatosak a cafeteria-rendszertől a personal brandingig.

forrás: turizmus.com


Százmilliókból fejlesztik a horgászturizmust Tiszaroffon

Több mint 350 millió forint hazai forrásból fejlesztik a horgászturizmust a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon, a kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik, és az év végéig tart.
A beruházás során az önkormányzat egy régi ingatlanában turisztikai látogatóközpontot alakítanak ki.
A Tisza-tóhoz látogató horgászok száma évről évre nő, az egyik közkedvelt célpont Tiszaroff. A község a hazai pergető horgászat egyik közismert helyszíne. 
Már most vásároljon a Tisza-tó környékén eladó hoteljeink egyikéből. A Hotel Market Ingatlaniroda segít a választásban, tervei megvalósításában. 

forrás: Startlap Utazás


Rekordon a budapesti turizmus
Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban.
A fővárosban tavaly az utolsó negyedév a bevételeket és a vendégforgalmat is megemelte. 
Decemberben folytatódott a budapesti vendégforgalom október óta tartó látványos élénkülése: 402.157, közel 12 százalékkal több vendég 932.531 vendégéjszakát (+12,1 százalék) töltött el Budapest kereskedelmi szálláshelyein.
A 9,6 százalékos növekedéssel 1,333 milliárd forintot elért belföldi bruttó szállásdíj-árbevétel új decemberi rekord, soha még ennyi bevételt nem hoztak decemberben a hazai vendégek a budapesti szállásadóknak.
Látványosan növekedtek a SZÉP-kártya bevételek is: a költési érték idén decemberben 92,5 millió forint közelében járt Budapest kereskedelmi szálláshelyein, ami 111 százalékkal felülmúlja a 2018. decemberi eredményt, azaz egy év alatt több mint a duplájára emelkedett a fővárosban.
Budapesten tovább folytatódik a tízéves trend, a vendégforgalom kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de bővülő tendenciákat mutat. A szezonalitás a kiegyenlítődés irányába látszik elmozdulni. A szálláshelyi árbevételek kétszámjegyű bővülést mutatnak, ami ösztönzőleg hat a szállodapiaci befektetőkre - összegezte a BFTK, hozzátéve: évek óta tudatosan törekszenek a korábban jellemzően áprilistól október végéig terjedő fővárosi turisztikai szezon meghosszabbítására.
forrás: portfolio.hu


TAVASZI 50 % !!! KEDVEZMÉNY 
HIRDETÉSI DÍJAINKBÓL


2020. február 11-től  március 31-ig RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK ÜGYFELEINKNEK!
Amennyiben megrendelik hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, 50 %-kal csökkentett áron hirdetheti hotele eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyiségben lehet megrendelni.
A kedvezmény a március 31.-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével.


24 KARÁTOS ANGYALFÖLD
Angyalföld már most is 24 karátos övezet
Kevés fővárosi kerületnek van annyira kiérlelt, hosszú távú fejlesztési terve, mint a XIII. kerületnek. 
A 2033-ig szóló és 2019. novemberében frissített Hosszú távú Fejlesztési Koncepció (HFK) szerint Angyalföld keleti része és a Lőportárdűlő néven ismert déli kerületrész (a Róbert Károly körúttól délre és a Ferdinánd hídtól északra húzódó utcák) csaknem egésze nagyban vagy részben változtatható. Ez azt jelenti a szakértői anyag szerint, hogy számos telek tartogat ingatlanfejlesztési lehetőséget. 
Összességében ez nagyon jó hír az ingatlanfejlesztőknek, ezek a rétegek az ingatlanpiac több szegmenségben is keresletnövelő tényezőként jelennek meg. A fiatalok aránya növekvőben van az új építésű társasházi lakások vásárlói között, rájuk támaszkodhatnak az üzlet-és szabadidőközpontok és persze a kerület iroda negyedei is 
Az ingatlanfejlesztés számos pozitív hatása mellett felélénkíti az ingatlanpiacot. A fejlesztések kezdésével megindul a szakemberek iránti kereslet is. A szakemberek, építőipari munkások természetesen kevés számban találhatóak meg a XIII. kerületben és vonzáskörzetében, így a toborzás országos szintűvé válhat. A munkások, dolgozók egy jobb munka, jobb kereset érdekében elhagyják lakóhelyüket. Ezeknek a dolgozóknak szállásra van szükségük, ami megoldásra vár. Kiadó lakások tekintetében elég szerény az ingatlanpiac, ezért a munkavállaló hotel, szállás szolgáltató nagy segítséget nyújthat ilyen esetekben. Hosszú távon biztosítani tudja mind a dolgozók lakhatását, mind a hotel és szállásszolgáltató működését. 

Munkavállalói hotel és szállásszolgáltató épület kialakítására a Hotel Market kínálatot nyújthat. A XIII. kerületben és vonzáskörzetében ajánlani tudunk 100 szobásnál nagyobb eladó hotelt és eladó panziót


ÖSSZEHOZZUK
a partnereket, mert lehetetlen nincs!
                   Hotel                  Befektető               Üzemeltető
A világ népességének elöregedése világunkban a legnagyobb kihívás, amely megoldásra vár. A kihívásban viszont óriási lehetőség is rejlik. 
A KSH 2018. évi adatai szerint Magyarországon a születéskor várható átlagos élettartam 2018-ban 75,94 év (férfi: 72,56 év, nő:79,19 év). 
A mai időskorba kerülőknek egyre kevesebb a gyermeke, egyre kevesebb unokája van, és ők maguk is alacsonyabb gyermekszámú családból származnak. A kiterjedt családi támogató rendszer egyre kevesebb személyre korlátozódik, a megnövekedett mobilitás pedig még ezt a kisebb létszámú családot is megosztja földrajzilag. 
Az intézményes szociális ellátások (lakó otthonok, idősek otthona) az idősek számára teljes komfortot és biztonságot jelentenek. 
Az időskorúak otthonainak zsúfoltsága ma még komoly gondot okoz, és ennek enyhítése a közeljövő egyik fontos feladata. Egyre több az emelt szintű szolgáltatást nyújtó vagy ezt is biztosító otthon, és egyre többen gondolták eddig úgy, jó befektetés szociális otthont építeni. Nem véletlenül, óriási az igény rá. Jelenleg is több helyen építkeznek vagy vásárolnak ingatlant- e céllal. 
Ne keressen tovább! A Hotelmarket Ingatlaniroda több száz eladó, és jó néhány bérelhető hotelt és panziót hirdet. 
A Hotelmarket Ingatlaniroda továbbá vállalja szállodák, panziók, szállodai vendéglátó- és szolgáltató egységek bővítésének, átalakításának, felújításának tanulmány- engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítését, valamint berendezési tervek elkészítését. 
Ügyvédi és ingyenes hitelügyintézői szolgáltatást biztosítunk. 
Idősek Otthona kialakítására Befektetőket keresünk, hogy ajánljunk olyan hoteleket, panziókat eladásra, melyek alkalmasak Idősek Otthona kialakítására.
Keresünk további eladó Hoteleket, Panziókat, melyek Idősek Otthonává átalakíthatók, vagy jelenlegi állapotukban is alkalmasak.
Keresünk továbbá Üzemeltetőket Idősek Otthona működtetésére.ELADTÁK A NEW YORK PALACE-T
ELKELT A NEW YORK RESIDENCE IS.
Eladtak két budapesti luxusszállodát
Az észak-amerikai Värde Partners befektetési cég eladta nyolc luxusszállodáját a Covivo francia ingatlantársaságnak. A csomagban van a budapesti New York Palace Hotel és a New York Residence is.

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

START NŐNAPON!
Már próbaüzemben működik Miskolcon a négycsillagos Macropolis Hotel.
MÁRCIUS 8.-tól fogad vendégeket az átdizájnolt hotel.
Az Nbholding Kft., a Macropolis komplexum tulajdonosa a belvárosi fekvésű Macropolis irodaházban új szállodát nyit Miskolcon a Hotel & More üzemeltetésében.

A Hotel Miskolc 24 szobával, 70 fős konferenciateremmel, parkolóval indul. Az év közepére a kapacitás további 20 apartmannal és új konferenciáknak is helyet adó helyiségekkel bővül.
A szálloda egyik sajátossága, hogy okostelefonnal lehet a vendégszobába belépni és a szobában lévő elektromos berendezéseket szabályozni.
Klemm Balázs, a Hotel & More tulajdonosa szerint erre a négycsillagos business szállodára szüksége van a miskolci szállodapiacnak a megnövekedett kereslet kielégítése céljából, elsősorban a környékbeli , helyi új ipari fejlesztések miatt.
Forrás: turizmus.com-2020-01-08

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


BEFEKTETŐK JÁRJÁK A FÜRDŐHELYEKET
A HotelMarket Ingatlaniroda dolgozói eladó hoteleket mutatnak be a befektetőknek. Három hete Hévízen mutattunk be egy panziót a Befektető házaspárnak.
Ma Hajdúszoboszlón jártunk, és egy színvonalas hotelt néztünk meg. A hotel festés alatt áll, ezért a vendégek zavarása nélkül néztük át alaposan minden részlegét a hotelnek.A tulajdonos és az ingatlaniroda vezetője 70+ , a befektetők és az arany fokozatú ingatlanközvetítő kolléganő 40+ korosztály, ezért a bejárás során sok véleményütközés volt, de voltak vidám hangulatú, kacagós eszmecserék is. Nagyon tetszett, hogy nem üzletszerű, hanem baráti, szakmai beszélgetések zajlottak. A befektetők már előző nap is néztek egy házat Hajjdúszoboszlón, és ma még kettőt látogatnak meg.
"Eredményhirdetés", pontosabban döntés január végéig lesz. VÁRJUK!
Az útunk Budapestről nagy ködben, hazafelé gyönyörű zúzmarás fák mellett volt.
Talán jön az igazi tél?
2019-01-16

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


HOTEL ITT IS, OTT IS
Jobbra nézek új hotel, balra nézek még egy
Soha nem látott szállodaépítési hullám söpör végig Budapesten. Vidéken csak reménykednek ebben a szállodások, ám ehhez sokkal összehangoltabb munka kellene a kormányzat és a magánszektor között. Na, meg egy nagyobb kapacitású és vasúti csomópontként is működő ferihegyi repülőtér.
Könnyű sétára indultam a minap az Andrássy úton. Festékszagú új hoteleket kerestem. Találtam is párat a főúton és a betorkolló utcákban, de volt olyan tömb is, ami csak lesz hotel. Budapesten itt lehet a legtöbb, egy négyzetkilométerre jutó hotelberuházás, gondoltam. Az adatok engem igazoltak. Több mint ezer szobát adnak át három éven belül, mind a felső két kategóriába tartozik. A fővárosban további 3500 szoba készül ez alatt, úgyhogy nem panaszkodhatnak a szállodások. 
Magyarországon 2016 óta folyamatosan növekszik a hotel fejlesztések száma, 2018-ban 10 hotelt adtak át 645 szobával, amiből Budapesten 6 új hotel nyílt meg 522 szobával. Tavaly novemberig a fővárosban 4 új hotel nyílt meg 590 szobával. A következő két évben közel 30 szállodafejlesztés van előkészületben, aminek jelentős része Budapesten fog megvalósulni. A hagyományos és butik hotel fejlesztések mellett egyre jellemzőbb az üzleti célú és konferencia hotelek előretörése.
Forrás: Portfolio Hírlevél-2020-01-04

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


2012.12.21 Portfolio
Palkovics: Az állam megvásárolja a Mátrai Erőművet
Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Mátrai Erőmű megvásárlása és korszerűsítése az ország energiaszuverenitásához is hozzájárul, hiszen ezzel a legnagyobb belföldi lignitvagyon állami felügyelet alá kerül. Az intézkedés része annak a folyamatnak, amely visszaszerzi az energetikai ágazat privatizált stratégiai eszközeit, miként korábban az E.On gázüzletágát, vagy az orosz Mol-részesedést, amellyel megszűnt az orosz kontroll a magyar földgázszállító rendszer fölött - tette hozzá.
2012.12.21 Portfolio
Az E.on Hungária Zrt. a 2019. december 18-án kötött részvény-adásvételi szerződés alapján megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló összes részvényt az Elmű Nyrt.-ben és az Émász Nyrt.-ben is.

Most visszaszerezzük, vagy eladjuk? 

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink


ENERGIAPOZITÍV HOTEL NORVÉGIÁBAN
2022-ben nyílik Norvégiában a világ első energiapozitív szállodája, ahonnan a lakók az északi fény látványát is élvezhetik.
A SVART névre keresztelt hotelt nem lesz túl egyszerű elérni: a norvég sarkkörön található, a Holandsfjorden tó partján, a Svartiser gleccser lábánál.

Bár elsőre furcsán hangzik, hogy egy ilyen tiszta és érintetlen helyre minek kell turistákat csábítani, a Svart élen fog járni abban, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyoma legyen.
Ez lesz ugyanis a világ első energiapozitív hotele, amely 85 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy átlagos hotel, ráadásul az energiát maga állítja elő.
A hotelt ugyanaz a dizájner csapat tervezi, akik a norvég víz alatti éttermet is megálmodták. A Snøhetta csapat különösen figyelt arra, hogy autentikus legyen az építmény: a hotel jellegzetes kör alakját például a helyi halászok házai ihlették. Persze egy halászkunyhónál sokkal modernebb és komfortosabb szállás lesz: a 99 szoba és a több mint 1000 négyzetméteres spa minden földi jóval el lesz látva.
Az ide látogatók számtalan szabadidőst tevékenység közül választhatnak: mehetnek mászni a gleccserre, vagy jógázhatnak az északi fény alatt.

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

ELADTÁK!
Elkelt a balatonkenesei Telekom Hotel
A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,3 milliárd forint készpénzbevételt és 1,3 milliárd forint profitot eredményez a tulajdonos Magyar Telekom számára.
A Magyar Telekom december 11-én megállapodást írt alá a tulajdonában álló legnagyobb, Balatonkenesén található hotel értékesítéséről. Ez a lépés a korábban bejelentett működési hatékonyság javítását szolgálja, és része a portfólióracionalizálási intézkedéseknek, amelynek keretében a társaság több ingatlanát és üdülőépületét értékesíti.
A társaság a vevő kilétéről nem adott tájékoztatást.
Az MTI úgy tudja, a tranzakció várhatóan a következő hetekben zárul.
A szállodát jelenleg az Accent Hotels üzemelteti. Az üzemeltető cég weboldalán fellelhető leírás szerint a közvetlen tóparti szálloda három hektáros, parkosított területen fekszik, négy modern épületében 91 légkondicionált, extrákkal felszerelt szoba, ebből 72 erkélyes áll a  vendégek rendelkezésére.
A hotelhez a Balatonra néző wellnessrészleg, konferenciaközpont és sportlétesítmények is tartoznak, így szolgáltatásaival egyaránt alkalmas a szabadidős és a MICE-turizmus kiszolgálására.

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

CSÚSZIK AZ ÁTADÁS
Tolódik az új tokaji luxushotel átadása
Négyre bővülhet a luxusra vágyó vendégekért és a jól fizető cégekért küzdő szállodák száma a tokaji térségben. A legújabb hotel 100 szobás lesz, de egyelőre tolódik a tervezett átadás.
Tokaj környékén jelenleg csak három, felső kategóriájú szálláshely működik, noha a turisztikai szakemberek szerint növekszik a kereslet a kiemelt szolgáltatásokra. Kettő a csaknem 7 kilométerre lévő Tarcalon: a Gróf Degenfeld Kastélyszálló (négy csillag) és a tőle nem túl messze található Andrássy Rezidencia (öt csillag). A Hotel Botrytis (négy csillag) a 13 kilométerre lévő Mádon várja az utazókat.
Hozzájuk csatlakozhat a DreamLand Holding cégcsoport által fejlesztett, Grand Hotel Tokaj a maga 100 szobájával. A cégcsoport az üzemeltetést is elvégzi majd.
Az egyelőre nem világos, hogy mikor lesz az átadás, ugyanis korábban még 2020 végét jelölték meg, viszont a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legfrissebb Trend riportjában már 2021-es szalagátvágás szerepel.
Az új, ötcsillagos szálláshely a volt Csurgó bánya területén egy igen különleges, kétféle, introvertált és extrovertált hangulatot mutató, egyben kultúra, szolgáltatás és célcsoport tematikát megvalósító szálloda lesz.
Forrás: Portfolio.hu 2019-12-09

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

HOTEL A SZIKRÁBAN
Megnyílt a T62 Hotel a hajdani Szikra mozi tömbjében
A háromcsillagos, 142 szobás T62 Hotel a Nagykörút legújabb találkozóhelyeként aposztrofálja magát.
Ikonikus helyszínen, az egykori Metró, majd Szikra mozi tömbjében, a hajdani Ilkovics vendéglő helyén nyitotta meg kapuit a T62 Hotel az Accent Hotels üzemeltetésében.

A hotel kiváló lokációval rendelkezik, közel fekszik az ismert látványosságokhoz – Bazilika, Operaház, Parlament, Margitsziget, Hősök tere –, ugyanakkor a Váci úti irodaházak is könnyen megközelíthetők. Ebből adódóan az egyéni városnéző turisták ugyanúgy a célcsoport részét képezik, mint a corporate vendégek.
Az átriumos szálloda lobbyjának és bárjának falait Frida Kahlo művészetét idéző,  „urban art” stílusú montázsképek uralják. A szálloda teljes dizájnja ezt a vonalat képviseli, egyszerre könnyed és fiatalos, ugyanakkor – részben az épület klasszikus vonalainak megőrzésével – méltóságteljes és tradicionális is.
Ez a színvonalas, de lendületes és fiatalos stílus valamelyest azt a célt is szolgálja, hogy elsősorban a buliturizmusból már "kinőtt", de fiatal, vagány, 30-50 év közötti közönséget vonzza be. 
Minden szobában laptop méretű széf és smart TV van Netflix applikációval. A hotel bőséges büféreggeli választékot kínál.
Az üzleti vendégek számára jelenthet vonzerőt az 55 férőhelyes, természetes megvilágítású rendezvényterem state-of-the-art technikával felszerelve. Különlegessége, hogy minden technika egyetlen, laikusok számára is egyszerűen értelmezhető és kezelhető érintőképernyős panelről vezérelhető, így nem kell készenlétben állnia egy technikus kollégának.
Forrás: turizmus.com 2019-12-04

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK ÁLDOTT KARÁCSONYT 
ÉS 
SIKEREKBEN GAZDAG, BÉKÉS, BOLDOG ÚJESZTENDŐT KÍVÁNUNK!

A HotelMarket Csapata
PÁRIZSI UDVAR
Megnyílt a Párisi Udvarban üzemelő szálloda
A több mint 100 éves műemléképület felújítása a Market generálkivitelezésében, négy és fél év alatt valósult meg, több mint 13 milliárd forintból.
Budapesten megnyitották a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodát, mely a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében született újjá. 
Négy és fél évig tartott a felújítás
A historizáló stílusú, arab, mór és gót jegyeket ötvöző eklektikus ház Schmahl Henrik tervei alapján épült, 1913-ban adták át. A világháborúban és a többszöri átalakításokban erősen leamortizálódott műemléképületben a tervezéssel együtt a restaurátori és rekonstrukciós munkálatok mintegy négy és fél évig tartottak.
A Párisi Udvarban páratlan értékeket mentettek meg, ötcsillagos hotelként felélesztve az épületet. Az európai szinten is jelentős műemlék rekonstrukcióban a generáltervező az Archikon Építésziroda volt, míg az Óbuda Group a projekt- és költségmenedzsmentet, valamint a műszaki ellenőrzési feladatokat látta el a beruházás során. Az ötcsillagos szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti.
Forrás: magyarepitok.hu 2019-12-02

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


ÚJ TULAJA VAN AZ ANDRÁSSY REZIDENCIÁNAK

A BDPST Group (Tiborc István érdekeltsége) megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t - jelentette be a társaság. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának helyet adó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyak tulajdonában állt, szállodaként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A BDPST Group komplex, értékteremtő beruházás keretében újítja fel a szállodát, így többek között 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakítanak.
Az 1700-as években épült főúri udvarház az 1830-as években került az Andrássyak tulajdonába és az ő leszármazottaik birtokolták egészen a II. világháborút követő államosításokig. Később több tulajdonosváltás is lezajlott, mielőtt a BDPST megvásárolta az üzemeltető céget. Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia prémium szolgáltatásokat kínál: kiváló, bisztró jellegű étterem, rendezvénytér, valamint spa és wellness részleg várja az idelátogatókat.
A BDPST Group célja az Andrássy Rezidencia hosszú távú sikeres üzemeltetése. Az ingatlanfejlesztő cég kapacitásbővítő beruházás keretében fejleszti tovább a kúriát, hogy az továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon tudja vendégeit kiszolgálni. A fejlesztés keretein belül 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda. A BDPST Group egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné való átalakításával jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében.
Forrás: Portfolio.hu-2019-11-21

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


GEOPARK PANZIÓ

Átadták a bükkszentkereszti Geopark Panziót
Az ország második legmagasabban fekvő településén megnyílt Geopark Panzió egyben a Bükk-vidék Geopark központjaként is üzemel.
Az aktív turisztika fellegvára lehet a Bükk-vidék Geopark, amely 2017 nyarán jött létre – mondta az ország második legmagasabban fekvő önálló településén kialakított épület átadásán Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. 
A Bükk szívében elhelyezkedő létesítmény sokkal több mint egy szálláshely, hiszen a geológiai értékek bemutatása mellett pezsgő programokkal várja az érdeklődőket. A panzió a természeti értékek megőrzése mellett aktivitásra ösztönzi a turistákat.
A szálláson két és négyágyas szobákban összesen 28 férőhely található, pótágyakkal 35 embert tudunk elszállásolni.Az épületegyüttesben szauna, illetve konditerem segíti a kikapcsolódásra vágyókat, emellett kerékpárkölcsönzési lehetőség, valamint a téli időszakban szánkók is várják a vendégeket.
Forrás: turizmus.com 2019.11.20

Ha Ön hotelt vásárolna, a környéken, kedvező áron eladó ez és EZ és ez a hotel. NÉZZE MEG HIRDETÉSÜNKET, ÉS HA ÉRDEKLI, HÍVJON, VAGY ÍRJON!

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT


KÉT ÚJ HOTEL A BELVÁROSBAN

A főváros központjában lévő épületeken az EBH INVEST teljes felújítást, illetve funkcióváltást is végez – wellness-részleg kialakításával.
A Gresham-palota közvetlen szomszédságában két meglévő épületből hotelt alakít ki az EB Hungary Invest Kft. a CPI Propterty Group számára. Budapest V. kerületében, a Mérleg utcában található épületek közül az egyik ingatlan esetében teljes felújítást, míg a másiknál funkcióváltást, bővítést és átépítést végez a vállalat.
A Mérleg utca 4. szám alatti - 1948-ban Hild József tervei alapján épült - irodaházat a CPI Retail One Kft. háromcsillagos szállodává alakíttatja át. A több mint 3700 négyzetméter alapterületű ingatlanon az EBH INVEST az emeletráépítést, az új koporsófödém és lépcsőház kialakítását, valamint az új liftház kialakítását fogja megvalósítani.
A másik hotelben wellness-részleg is épül
Ennek az épületnek a közvetlen szomszédságában, a Mérleg utca 6. szám alatt eddig a CPI szállodai üzletága üzemeltette a 4*-os Starlight Suiten Hotel Budapest szállodát. Az épület felújítását követően az üzemeltető, a CPI Hotels Hungary Kft. a Mamaison brand égisze alatt megnyíló hotellel a 4* Superior minősítést célozza meg. Az EBH INVEST 2160 négyzetméteren végzi el a szálloda modernizálását, melynek részeként:
kiépíti a wellness-részleget,
teljesen felújítja a hotel 54 lakosztályát,
valamint átalakítja a recepciós teret és lobbyt.
Az átalakításokkal kapcsolatos generálkivitelezési munkálatokat az EBH INVEST 2019 novemberében kezdi meg mindkét épület esetében.
Forrás: magyarepitok.hu-2019-11-12

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

ÚJ HOTEL A MADÁCH TÉREN
M-Square Hotelként nyílt meg a megújult Madách téri szálloda

M-Square Hotel márkanéven, megújult belsővel, bővített szobakapacitással várja vendégeit az egykori Regency Suites Hotel a budapesti Madách téren.
A korábban 64 szobás szállodát 2019 tavaszán zárta be tulajdonosa és teljes körű felújítást követően ősszel nyitotta újra, immáron 71 szobával.
Az art déco stílusjegyei köszönnek vissza a designban
Wälder Gyula és társai vezetésével 1937–38 között épültek a Madách-házak és váltak azonnal a hazai art déco építészet ikonikus mementójává a belváros szívében. Az M-Square Hotel belsőépítészete így a Wälderék által kedvelt stílusjegyek előtt tiszteleg: formavilágában, dekorációjában visszahozza az art déco irányzatára jellemző motívumokat és mintákat.

A korábbinál több, 71 szoba várja a vendégeket.

Az Accent Hotel Management által üzemeltetett szálloda azokat az utazókat célozza meg, akik a klasszikus és kényelmes stílust keresik központi, frekventált elhelyezkedéssel.
A legfelső szinten tágas szobákat alakítottak ki a kihasználatlan konferenciaterem átépítésével. Az itt található vendégszobák hatalmas teraszairól a Szent István-bazilika kupolájának panorámája tárul fel.
A hotel első emeletén családok vagy baráti társaságok számára ideális, több légterű, tágas lakosztályok épültek. A reggeliző területe fűthető télikerttel bővült, lekövetve ezáltal a megnövekedett szobakapacitásból eredő igényt az újabb ülőhelyekre.
A reggeliző fűthető télikerttel bővült
Az újranyitást követően az M-Square Hotel menedzsmentje magas átlagárak mellett is 80% feletti kihasználtságot prognosztizál. Bíznak a kivételes lokációban, az újjávarázsolt belső terekben, valamint a továbbra is felfelé ívelő budapesti turisztikai keresletben.
A szálloda igazgatója változatlanul Hegedűs Dávid, aki a hotelt már a felújítás előtt is vezette, majd a munkálatok közben aktív szerepet vállalt a projekt menedzselésében.
Forrás: turizmus.com 2019-11-11

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
KERESÜNK ELADÓ SZÁLLODÁKAT ÉS 20 SZOBÁNÁL NAGYOBB PANZIÓKAT

GRAND HOTEL TOKAJ

Ötcsillagos hotel épül a Zemplén kapujában
A volt bánya területén többek közt sziklamunkákat elvégezve, inka stílusú homlokzattal épít szállodát a közbeszerzés nyertese.
Megjelent a Grand Hotel Tokaj kivitelezésére kiírt ajánlati felhívás. Az ötcsillagos exkluzív szálloda a Tokajtól északra fekvő Csurgó-völgyben épül meg.
A tokaj.hu-n korábban megjelent beszámoló szerint a hotel egy volt bánya területén jön létre 100 szobával. "A Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Programterv által is támogatott beruházást és az üzemeltetését, az elismert szállodai tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd DreamLand Holding cégcsoportja valósítja meg" - olvasható a város honlapján.
A közbeszerzési adatok szerint a szálloda öt szinten, összesen 9000 négyzetméteren épül fel lapostetős kialakítással, inka stílusú homlokzatképzéssel.
A kivitelezőnek többek közt az alábbiakat kell elvégeznie:
földmunka, sziklamunka és mélyalapozási munkák munkatér határolással, víztelenítéssel;
vasbeton szerkezetépítési munkák;
építőmesteri munkák;
szakipari és befejező munkák;
épületgépészeti munkák;
speciális technológiák (konyha- uszoda, jakuzzi és fitness-wellness technológia, felvonók,)
út-, parkoló- és kertépítési munkák.

Amíg a Grand Hotel Tokaj megépül, Ön vehet kész, működő hotelt a közelben: 

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


BALATONI LUXUS HOTEL
avagy LEBEGŐ KABIN
Már keresik az új balatoni luxusszálloda kivitelezőjét
A szálloda egyebek mellett 80 erkélyes szobával, valamint kül- és beltéri wellness részleggel épül meg.
Egyedi adottságú, vízparti, 4 csillag superior besorolású szállodát építenek Balatonfüreden, az újonnan létesülő kikötőépület közvetlen szomszédságában. A területen található meglévő épületeket és közműveket a kivitelezést megelőzően elbontják, valamint elvégzik a szükséges környezetrendezést is.
A tervezett hat szintes épületben:
80 darab erkélyes szobát,
ezek mellett lakosztályokat,
gyereksarokkal kiegészített recepciót,
továbbá egy akadálymentes szobát is kialakítanak.
Építenek mindezek mellett a szállóvendégeket kiszolgáló 320 négyzetméteres éttermet kültéri terasszal. A vendéglő, fogyasztóteréből mobilfallal leválasztható különteremmel rendelkezik majd. Az éttermet egy 200 adagos konyha fogja kiszolgálni, mely üzemi összeköttetésben lesz az éttermi fogyasztótérben elhelyezett látványkonyhával és az előcsarnokból nyíló bárral is.
Lebegő kabint is kialakítanak a pinceszinten
A wellness részleg kültéri és beltéri medencéket és egy jakuzzit is magába foglal. Mindezek mellett a pihenő részlegek: szauna, masszázs szoba és a float spa (lebegő kabin) a pinceszinten kapnak helyet.
A konditermet egy külön épületben helyezik el a wellness részlegtől függetlenül. Ennek az épület az alapterülete 5500, a kültéri része pedig 1400 négyzetméter lesz. Kiépítenek itt továbbá egy élménymedencét és egy jakuzzit is.
A földszintes épületrészek laposteteje zöldtetős kialakítású lesz, illetve a kavicsterhelésű lapostetőn kapnak helyet az épület energiaellátását részben kiszolgáló napelemek is.
Forrás: Magyar Építők 2019-11-05

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


TÁNCOLÓ KECSKÉK

Megújult a Fogadó a Táncoló Kecskékhez Galyatetőn.
Több hónapig tartó munkával kívül és belülről is teljesen megújult a Fogadó a Táncoló Kecskékhez elnevezésű vendéglátóhely Galyatetőn.
A Kisfaludy-program keretében közel 28 millió forint pályázati támogatást nyertek el a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével – tudtuk meg Kovács László egyéni vállalkozótól, aki immár egy évtizede bérli a fogadót hazánk legmagasabban fekvő településén, a Mátrában.
A fogadó tulajdonosa a támogatást további 20 millió forint önrésszel egészítette ki, és így összesen mintegy 50 millió forintos fejlesztést valósítottak meg Galyatetőn.
A XXI. századi igényeknek megfelelően korszerű, napelemes fűtési rendszert szereltek fel, szigetelték az épületet, továbbá új ajtókat és ablakokat is helyeztek el. Új burkolatot, valamint padlózatot kapott a fogadó és egy  parkolót is létesítettek.
A beruházás során a kétemeletes épületében tíz szobát újítottak fel. A földszinten kávézó és étterem várja vendégeket. Az időközben három csillagossá nyilvánított panzióban tovább bővítik a szolgáltatásokat, év végéig szaunával, jakuzzival és gyermek játszótérrel is gyarapodnak.
Kovács László azt is megerősítette, hogy a fejlesztéseket a következő években is folytatják, miután megvásárolták a panzió közvetlen szomszédságában levő, egykori üdülőházat, ahol szintén tíz szobát szeretnének kialakítani. Ennek a tervei el is készültek és az önerőn kívül szintén pályázati támogatással kívánják megvalósítani. Az elképzelések szerint a két épületet egy közös folyosóval kötik majd össze, így egy egységként működhet a háromcsillagos panzió.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat

A52 AZ ANDRÁSSY ÚTON

Két új Andrássy úti hotel a Continental Group portfóliójában
Az Andrássy úton lévő A3 és az A52 a belváros meghatározó szálláshelyeiként 2021 második-harmadik negyedévében nyithatják meg kapuikat.
A történelmi palotákban megvalósított beruházások a CD Hungary hazai befektetőhöz köthetők, a szálláshelyek üzemeltetésére a Continental Groupot választották ki.
A52 Hotel: három csillag superior
Az Andrássy út 52. alatt álló, Haggenmachen palota szintén különleges adottságokkal bír. A háromcsillag superior kategóriájú szálloda 123 szobával büszkélkedhet majd, az adottságok miatt a tágas, nagy alapterületű lakóegységek mellett sok kisebb szobát is létrehoznak.
A falak közt kisebb wellness-fitnesz részleg, reggeliző és egy különterem is helyet kap. A lobbyban gipsz lovasszobor várja az érkezőket, a ló az épületben sokszorosan visszatérő motívum.
Az Oktogon közelében található épület dizájnja sportos és laza, kívül a fekete-fehér, belül a piros-szürke, zöld-szürke, kék-szürke geometriák dominálnak majd a szőnyegeken, a falakon aszimmetrikus falfestés alakítja a hangulatot.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


A3  AZ ANDRÁSSY ÚTON

Két új Andrássy úti hotel a Continental Group portfóliójában
Az Andrássy úton lévő A3 és az A52 a belváros meghatározó szálláshelyeiként 2021 második-harmadik negyedévében nyithatják meg kapuikat.
A történelmi palotákban megvalósított beruházások a CD Hungary hazai befektetőhöz köthetők, a szálláshelyek üzemeltetésére a Continental Groupot választották ki.
A3 Hotel: elegáns butikszálloda
Flesch Tamástól, a Continental Group ügyvezető igazgatójától megtudtuk: az Andrássy út 3. alatt lévő, úgynevezett Saxlehner-palota épülete több szempontból különleges, külső homlokzata díszes, belső tereit Lotz Károly freskói díszítik. Falai közt magas kategóriájú butikhotelt alakítanak ki 76 klasszikus eleganciájú, négy csillag superior kategóriájú szobával.
Ilyen lesz az A3 szálloda
A palota egykori első emeleti, 400 négyzetméteres lakása rendezvényhelyszínként születik újjá, elsősorban komolyzenei koncertek, divatbemutatók, színházi estek otthonaként. A wellnessrészlegen egyedi tervezésű kút kap helyet, lehetőséget adva különböző fajtájú vizek (keserűvizek, gyógyvizek) kóstolására. Az épület földszintjének Andrássy út felőli részén üzleteket alakítanak majd ki.
Forrás: turizmus.com


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


FELÚJÍTOTT KASTÉLY

269 éves barokk kastély szépült meg Zalaegerszegen
Az Erdődy-Hüvös-kastély felújítását a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósította meg a ZÁÉV.
Zalaegerszegen több jelentős városi fejlesztést is bejelentettek a közelmúltban. Egyúttal a napokban átadták az Erdődy-Hüvös-kastélyt, amely a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újult meg.
A botfai városrészében található, Mindszenty Ifjúsági Ház néven működő épületet a Modern Városok Program keretében fejlesztették – írta a Magyarépítők.hu.
Az 1750-ben épített barokk kastélyt 2012-től a Mindszenty-iskolát működtető apácarend üzemelteti.
Az intézmény zarándokokat, ifjúsági csoportokat, erdei iskolai és lelkigyakorlatos csoportokat fogad, a városrész közösségi életének is fontos helyszíne.
A kastély felújítása a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósult meg. Utóbbit összesen 5,7 milliárd forintból kivitelezik, célja egy vallási regionális központ kialakítása a Csíksomlyó–Máriazell zarándok útvonalon.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


JÖVŐ ŐSSZEL NYÍLIK A BUDAPEST GENIUS

Jövő ősszel nyílik az ibis Styles Budapest Genius.
Dél-Budán, a Prielle Kornélia és a Szerémi utca kereszteződésénél épül fel az új, 122 szobás ibis Styles Budapest Genius, amely egyedi dizánjával magyar feltalálóknak állít emléket.
          Az Infogroup és Lovas Péter együttműködésében megvalósuló 3 csillagos ibis Styles Budapest Genius modern külsőt és a technikatörténet híres magyar zsenijei által inspirált élénk, kreatív belső designt kínál
A 122 szobás szállodában egy étterem, egy rendezvényterem és parkolási lehetőség is rendelkezésre áll majd. A nemrég aláírt megállapodás keretében az ibis Styles Budapest Genius szállodát az Accor Pannonia Hotels Zrt. fogja üzemeltetni – közölte lapunkkal a szállodavállalat.
          „A XI. kerület az otthonunk – nyilatkozta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezető igazgatója. – Hiszünk abban, hogy az ibis Styles Budapest Genius komolyan hozzá fog járulni a kerület fejlődéséhez. A szálloda elhelyezkedése is érdekes: közel van a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, ahonnan annyi magyar zseni került ki. A hotel vonzó pont lesz a turisták és üzleti utazók számára egyaránt" – fejtette ki.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókatMEGNYÍLT A SOSTÓGYÓGYFÜRDŐ

A Hunguest birtokba vette Nyíregyháza új szállodáját
Tölgyerdővel körbeölelt zöld környezetben, széles körű, az üzleti és szabadidős turizmus számára is ideális szolgáltatásokkal várja a vendégeket október 25-étől Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő új, négycsillagos wellness- és konferenciaszállodája.
A Hunguest Hotel Sóstó a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern Városok Program keretében valósult meg. A beruházás összértéke 4 milliárd forint, melyből 3,1 milliárd kormányzati támogatás. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 900 millió forint saját forrással járult hozzá a 85 új munkahelyet is eredményező beruházáshoz – tájékoztatott a szállodavállalat.
A 123 szobás szálloda kivitelezése 2017 májusában kezdődött, a superior besorolású hotel 10+5 évre szóló üzemeltetési jogát tavaly áprilisban a Hunguest Hotels Zrt. nyerte.
Az október 25-én nyitó Hunguest Hotel Sóstó az egyetlen olyan szálloda Nyíregyháza-Sóstón, ahol a szobaár tartalmazza a fürdőbelépőt
A wellness- és konferenciaszálloda Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye.Az egyetlen olyan szálloda Nyíregyháza-Sóstón, ahol a szobaár tartalmazza a fürdőbelépési jogosultságot is.
Az Aquarius fedett élmény- és parkfürdőben 22 medence és számos szolgáltatás várja a vendégeket 10 hektárnyi zöld környezetben. 
Forrás: turizmus.com
Ha Ön hotelt vásárolna, a környéken, kedvező áron eladó ez és EZ és ez a hotel. NÉZZE MEG HIRDETÉSÜNKET, ÉS HA ÉRDEKLI, HÍVJON, VAGY ÍRJON!

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


BŐVÜL AZ ALMÁSY-KASTÉLY

Felújítják a gyulai Almásy-kastély mellékszárnyát is
Az ünnepélyes alapkő letétellel elkezdődött a gyulai Almásy-kastély kiskastély szárnyának csaknem egymilliárd forintos felújítása.
Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a felújítás koncepciójának egyik kidolgozója a helyszínen tartott rendezvényen elmondta, hogy a mellékszárny konferenciáknak, báloknak, koncerteknek, színházi rendezvényeknek adhat majd otthont, emellett gasztrotörténeti eseményeket, tematikus kóstolókat és az egészséges életmóddal kapcsolatos programokat tartanának benne.
Mivel a kastély a gyulai Várfürdő szomszédságában helyezkedik el, a tervek szerint komplex bemutatótérként az egészséges életmóddal kapcsolatos programok is helyet kapnak benne; emellett a helyi termelők és szolgáltatók is bemutatkozási lehetőséghez jutnak majd.
A miniszteri biztos hozzátette, hogy a kastély fő szárnyának felújításakor használt interaktív elemeket - melyek több más rekonstrukciónál mintaként szolgáltak - itt is alkalmazzák majd.
A kastélyban eltöltött látogatóidőt a tervek szerint 2,5 órával növeli, ha megvalósul a beruházás - fejtette ki Virág Zsolt, aki kiemelte, hogy a felújított Almásy-kastély átadása után a keszthelyi Festetics- és a gödöllői Grassalkovich-kastély után a harmadik leglátogatottabb műemléki kiállítóhely lett.
Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a város európai uniós forrásból nettó 705 millió forintot nyert el a kivitelezésre, amelyet a megnövekedett építőipari költségek miatt további 250 milliós saját forrással egészít ki. A felújítást a gyulai Futizo Kft. végzi, a beruházás a tervek szerint egy éven belül befejeződik.
A kiskastélyszárny rekonstrukciójával Gyula újabb lépést tett az egész várkertet átformáló, úgynevezett Szigeterőd-projekt megvalósítása érdekében.
Az Almásy-kastély kiskastélyszárnya 1807-re készült el Czigler Antal tervei alapján, eredetileg uradalmi tisztiszárnyként üzemelt. A nemesi család a nagy gazdasági világválság idején elszegényedett, akkor oda költöztek át a főépületből, a cselédséget pedig egy új épületben szállásolták el, amely jelenleg szállodaként üzemel a vár szomszédságában.
Forrás: MTI

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


ÚJ MARIOTT HOTELEK

Több új Marriott szállodát terveznek Magyarországon
Erről a Marriott International kelet-európai roadshow-ján hallottunk, amely immár negyedik alkalommal érkezett Budapestre kedden.
Ebben az évben a régió négy nagyvárosában – Varsó, Budapest, Prága, Bukarest – zajlott a Marriott International kelet-európai roadshow-ja.
A magyarországi rendezvényt a Budapest Marriott Hotelben nagy érdeklődés kísérte, közel száz utazási irodai partner vett részt a kedd esti programon.
A kelet-európai régió turizmusa soha nem látott ütemben fejlődik. Ezért Magyarországon és térségünkben is dinamikus bővülést tervez a szállodamárka a jövőben. Csak Magyarországon több új Marriott-szállodaprojekt megvalósulása várható.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


HEGYIHOTEL

Megnyitott a 4 Évszak Hegyihotel Mátraházán
Szeptember 1-jén nyitott a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa legújabb turisztikai attrakciója, a 4 Évszak Hegyihotel.
A Mátraháza központjában található, háromszintes épület korábban a Telekom üdülőjeként működött. A háromcsillagos szállodát innovatív szemlélettel, high-tech megoldásokkal, ugyanakkor táj- és természettudatos dizájnnal alakították ki. 
Szarvasnéző távcső is jár a szobák mellé
A hotel vendégei élvezhetik a High-Tech Sportok Bázisa szolgáltatásait, a Palóc Bistorant révén pedig egyedülálló csomagajánlatokkal tud majd kikapcsolódást nyújtani a szálloda a Mátrába érkezőknek.
Forrás: turizmus.com

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat

PINCEFALU

Borturisztikai Látogatóközpont épült a Hajósi Pincefaluban
A Hajósi Pincefalu központjában álló egykori uradalmi pince épületében egy élményközpontú kiállító tér, turisztikai információs központ és multifunkciós rendezvénytér jött létre a TOP program több mint 180 millió forintos támogatásának köszönhetően.
A projekt keretében Hajós önkormányzata és a Hajósszolg. Kft. olyan turisztikai attrakciót kívánt létrehozni, mely a pincefalu turisztikai központjaként információt nyújt a vendégeknek.
A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont feladata, hogy összefogja és a turisztikai piacon bemutassa, népszerűsítse a szolgáltatók, pincészetek, szállásadók, vendéglátóhelyek, rendezvényszervezők kínálatát és Hajós város attrakcióit: az egyedi barokk kastélyt, a kegytemplomot és a tájházat.
Az Európában egyedülálló hajósi pincefalu
A látogatóközpont kiállítása bemutatja Hajós-Pincefalut, amely Európa egyetlen ilyen térszerkezetű önálló települése. 
Forrás: turizmus.com
 A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


ESZTERGOMI SZÁLLODA

Megvan a kivitelező Esztergom impozáns új szállodájához
Az Esztergomi Bazilika és a Duna közelében épülő hotel öt emeleten 149 szobával jön létre nettó 6,7 milliárd forintból.
A Market Építő Zrt. építi fel Esztergomban a Mária Valéria Hotelt. A város központjában, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten építi a szállodát, nettó 6,742 milliárd forintos szerződéses értéken.
Egy négycsillagos, nyolcszintes szálloda jön létre. A 13 200 négyzetméter alapterületű, szerkezetkész állapotú épületben a tartófalak, födémek és lépcsők már elkészültek egy korábban félbehagyott építkezésben. 
A szállodában összesen 149 szobát és 476 darab parkolóhelyet alakítanak ki. 
A hotel többek közt az alábbi funkciókkal és építményekkel jön létre:
egy 220 fős étterem külső terasszal és egy 600 adagos konyhával;
konferenciák és előadások megtartására alkalmas, 3 részre osztható, mintegy 370 fős nagyterem, ezen felül 6 kisebb terem;
fitneszterem és a wellness-részleg;
két elektromos autós gyorstöltő pont;
gyermekek számára kialakított játéktér és ehhez kapcsolódó büfé.
Az első három emeleten a standard szobák lesznek megtalálhatók, a negyedik emeleten pedig a 26-60 négyzetméteres lakosztályok kapnak helyet.
Forrás: Magyar Építők
A közelben, a Dunakanyarban van egy jól működő eladó szálloda. Nézze meg a hirdetést!

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


ÜVEGGYÁRBÓL GYÓGYSZÁLLÓ?

Gyógyszállóvá alakítanák a parádsasvári üveggyárat
Ősjuhar sétány és modern játszótér: ezek a legújabb turisztikai fejlesztések Parádsasváron, amelyeket október végén adnak át. A településnek további komoly tervei is vannak.
Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 50 millió forint pályázati támogatást nyert el turisztikai beruházásokra.
Holló Henrik, a négyszáz lakosú észak-mátrai település polgármestere arról tájékoztatta a turizmus.com-ot, hogy az egykori mátrai ősjuharokról elnevezett sétányt és játszóteret alakítanak ki.
A fejlesztési projektet újabb pályázati támogatással szeretnék folytatni, amikor a Tarna patak mellett, új sétányt építenek pihenőhelyekkel, padokkal. Ezt a családoknak, a kisgyerekeknek, a mozgáskorlátozottaknak tervezik. A leendő sétány Parádsasváron, az egykori üveggyár épületéig ér majd el.
Az elmúlt években a falu önkormányzata erőteljesen felkarolta a turizmus fejlesztését. Korszerűsítették az infrastruktúrát és mintegy félezer szálláshelyet alakítottak ki.Ezek között találni az egykori Károlyi-kastélyt, amely a település ékköve és ma ötcsillagos hotelként üzemel. Emellett panziók és a magán szálláshelyek közül is válogathatnak a turisták.
A településen az utóbbi időszakban a síeléstől a szánkózáson át a kerékpáros és a bakancsos túrázásig megteremtették a négy évszakos turizmus feltételeit. Parádsasvárról kitáblázott útvonal vezet Galyatetőre és Kékestetőre, illetve más mátrai csúcsokra is.
A következő években a település fő célja, hogy olyan befektetőt találjon, akinek a közreműködésével megújíthatják az egykori híres üveggyár épületét, ahol gyógyszállót szeretnének nyitni.Tervük, hogy a pihenés mellett rendszeres orvosi ellátást biztosítsanak majd nemcsak a vendégeknek, hanem a helybeli lakosoknak is. Emellett a hotel környezetét komfortosítva közösségi tereket alakítanak ki.
Parádsasvár ma már egyre népszerűbb üdülőfalu a turisták körében. Évente több százan látogatják a valamikori üveggyár termékeit bemutató Kristály Galériát, vagy a parádi gyógyvíz központjaként szolgáló díszes pagoda épületet, amelyet Ybl Miklós tervezett. Azt szeretnék, ha a faluba érkezők a bővülő látványosságokat megismerve még több vendégéjszakát töltenének el.
Forrás: turizmus.com
Ha Ön kedvet kapna a közelben lévő, jól bevezetett wellness hotelt és vendégházat üzemeltetni, nézze meg hirdetésünket, és vegye fel velünk a kapcsolatot.

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat

ÚJ HOTEL SÓSTÓ MELLETT

Wellness szállodát kapott Nyíregyháza a Sóstó mellett.
A 9 ezer négyzetméteres négy csillag superior szállodát a Zemplénkő építette fel.
Átadták a nyíregyházi turizmus fellendítésre szánt legújabb beruházást – számol be képriporttal egybekötött hírében a frissmedia.hu. A Sóstó Resort Spa & Conference Hotel a Modern Városok Program támogatásával készült el a megyeszékhelyen. Ahogy korábban megírtuk, a helybeli Zemplénkő Kft. által felépített négy csillag, superior besorolású szállodát 122 szobával, 9 ezer négyzetméteres alapterülettel alakították ki.
Eddig hiányzó láncszem a Sóstó fejlesztésében
A helyi élményfürdő közelében felépült látványos épület a Sóstó környéki szabadidős fejlesztések része. Kovács Ferenc polgármester korábban úgy fogalmazott, a terület turisztikai fejlesztésében eddig a szálloda volt a hiányzó láncszem.
A hotelben 195 férőhelyes, teraszos étterem, fitneszterem, 200 fős konferenciaterem, gyermek élménysziget, kerékpártároló és mélygarázs is helyet kapott.
A szálloda üzemeltetésére 10 évnyi időtartamra a Hunguest Hotels írt alá szerződést, az időtartam egy alkalommal további 5 évre meghosszabbítható. A koncessziós díjat évi 120 millió forintban állapították meg, ehhez még 30 százalékos jövedelemarányos pótlék járul, illetve egyéb kötelezettségek is terhelik a céget.

Ha Ön hotelt vásárolna, a környéken, kedvező áron eladó ez és EZ és ez a hotel. NÉZZE MEG HIRDETÉSÜNKET, ÉS HA ÉRDEKLI, HÍVJON, VAGY ÍRJON!

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


KASTÉLY NOIR
Füzérradványon. A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében 1,5 milliárd forint európai uniós forrásból újul meg a füzérradványi Károlyi-kastély. Az összeg 1,4 milliárd forintos hazai állagmegóvási támogatással egészül ki.
Az állami tulajdonban álló műemléképület fejlesztésének építési munkálatai jelenleg 50%-os készültségi állapotban vannak – tájékoztatta szerkesztőségünket Virág Zsolt, a programok miniszteri biztosa.
Megújul a kastély teljes tetőzete, szigetelése, homlokzatai, belső tereinek döntő része, és felújításra kerül a déli szárny alatti pinceszint is. Megerősítik a kilátótorony szerkezetét, és egy látványos „zöld tetőterasz” is várja majd a vendégeket. 
Az épületben számos eredeti kandalló áll napjainkban is, ezek közül a legreprezentatívabb darab az 1530-as években Firenzében készült, faragott, reneszánsz oszlopos kőkandalló, amely másodlagos elhelyezésben található Füzérradványban, és amelynek a teljes restaurálása most fejeződött be.
A felújítást követően az egykori grófi rezidencia egy – elsősorban az épület kastélyszálló időszakát (1936–1949) bemutató – állandó kiállításnak ad majd otthont, erre utal a kort jellemző Kastély Noir kiállításcím is.
A földszinten recepció, rendezvényterem, kávézó, kiállítási fogadótér és kiállítási termek, a pinceszinten mosdók, ruhatároló és társasjáték szoba, az emeleten kiállítótermek, múzeumpedagógiai szobák és múzeumpedagógiai foglalkoztatók kerülnek kialakításra.
A kastély kiállításának összbenyomása és hangulata magában hordozza az angolszász kastélyok búskomor romantikáját, egyes termeiben a vadászkastélyok sötét tónusát, valamint az 1930-as, 1940-es évekre jellemző, a filmekből ismert „noir” élményt. A kiállítási grafika és arculat is ez utóbbi érzést erősíti majd, ez jelenti majd a füzérradványi kastélykiállítás egyik egyediségét a Nemzeti Kastélyprogram láncán belül.
A füzérradványi Károlyi-kastély felújítása várhatóan 2020 első felében fejeződik be.
Forrás: turizmus.com  2019-08-21

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


HOTEL AZ ÉGBEN
Függő szálloda épülhet fjordok felett
Norvégia leghíresebb sziklájára, s egyben a leglátogatottabb turisztikai látványosságára, a Preikestolenre, vagyis a Szószék-sziklára tervezett függőszállodát egy török építészeti iroda, a Hayri Atak Architectural Design Studio.
A sziklára kapaszkodó szálloda (Cliff Concept Boutique Hotel ) merész tervének a lényege, hogy a főszereplő változatlanul a természet maradjon, amely szinte félelmetes erejét mutatja ezen a tájon – írja az Independent.co.uk.
Az építész iroda által kiadott képek már sejtetik, hogy fog kinézni a többszintes szálloda, ha felépül. Bár még nincs kész, máris bejárták az internetet a képek, amelyek azt bizonyítják, hogy az építészek páratlan módon használták ki az itteni természeti adottságokat.
A tervek szerint az ovális homlokzatú szálloda a sziklafalba ágyazva, szinte lóg a semmiben. Az ablakokból és az erkélyekből csodálatos kilátás nyílik majd a fjordra, amely olyan magasságban található, hogy a vendégek a felhők között érezhetik majd magukat.
A felső szintek egyikére hosszúkás, átlátszó, a gravitációval dacoló medencét álmodtak, amelyben valószínűleg csak a legbátrabb vendégek mernek majd úszkálni, mert az lesz az érzése a vízbe csobbanónak, mintha a semmibe ugrana.
A tervek szerint az ovális homlokzatú szálloda a sziklafalba ágyazva, szinte lóg a semmiben. Az ablakokból és az erkélyekből csodálatos kilátás nyílik majd a fjordra, amely olyan magasságban található, hogy a vendégek a felhők között érezhetik majd magukat.
A felső szintek egyikére hosszúkás, átlátszó, a gravitációval dacoló medencét álmodtak, amelyben valószínűleg csak a legbátrabb vendégek mernek majd úszkálni, mert az lesz az érzése a vízbe csobbanónak, mintha a semmibe ugrana.
A beruházók és a tervezők abban bíznak, hogy sokan szeretnének errefelé nemcsak túrázni, de legalább 1-2 éjszakát aludni is, hogy a majdani szálloda luxusszolgáltatásait kipróbálják – amennyiben ez a meghökkentő terv valaha is megvalósul.
Forrás: turizmus.com  2019-08-14

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


ÚJ LUXUSHOTEL
Új apartmanszálloda épül az Aria Hotel mellett
Új luxushotelt épít Budapesten Henry Kallan magyar származású New York-i ingatlanmágnás, az Aria Hotel tulajdonosa. Az üzletemberrel a Napi.hu készített interjút. A Napi.hu cikke szerint az üzletember megvette első budapesti szállodáját, az Aria Hotel melletti régi bérházat, hogy abban apartmanhotelt nyisson.
A portálnak Henry Kallan úgy nyilatkozott: hiába építenek jelenleg is több mint 20 hotelt a pesti belvárosban, luxusigényeket kielégítő szállodákból továbbra is hiány van, és úgy látja, a kínálat is egysíkú.
Mint mondta, az Aria mellett lévő épületben 23 apartmant alakítanak ki, a 70-200 négyzetméteres alapterületű, több hálószobás lakóegységek már a legkifinomultabb igényeket is kielégítik.
Minden hálószobához külön fürdőszoba is tartozik majd. Ezzel lehetővé válik, hogy a nagy családok együtt tudjanak időzni akár heteken vagy hónapokon át a magyar fővárosban - nyilatkozta.
Az 53 szobás Aria Hotel átlagos éves töltöttsége nyolcvan százalék felett van, a szobák átlagára pedig éves szintem 350 euró éjszakánként - ez az új hotel belépésével 550 euróra nőhet. Az új Aria Residencesben egy apartmant 700-1000 euró közti áron kínálnak majd naponta.
A cikk szerint az Aria melletti épületre eddig 10 millió eurót költöttek, az októberben induló építkezés végén 20-25 millió eurót tesz ki majd a teljes beruházás.
Budapesten kívül Torontóban és Prágában működik ezen a néven egy-egy hotel, illetve az üzletember New Yorkban négy szállodával rendelkezik.
Forrás: turizmus.com  2019-08-13

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


ÚJ RAMADA
Hamarosan újra lesz Ramada szálloda Budapesten
A Ramada by Wyndham Budapest City Center a főváros szívében, a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt nyitja meg kapuit a Wyndham Hotels and Resorts leányvállalataként.
Az 52 szobás, négycsillagos boutique szálloda – melynek nyitását őszre tervezik – főként az egyéni turistákra fókuszál. Vendégeinek a Ramada-előírásoknak megfelelő, letisztult, de különleges, a piros szín minden árnyalatát megmutató dizájnnal kíván egyedit nyújtani.
A Szapáry-udvarként ismert patinás épület – mely nevét Szapáry Gyula egykori miniszterelnökről kapta – kevés mozgásteret nyújtott a tervezőknek, ezért a szobák mellé emeletráépítéssel alakítottak ki egy impozáns roof top bárt, ahol a reggeli kiszolgálása után este bisztró jellegű étteremmel és különleges borkínálattal várják majd nemcsak a szállodai, de az utcáról érkező vendégeket is.
A 6. emeleti tágas, fedett és nyitott tereket egyaránt biztosító vendéglátó egység célcsoportjai az egyéni vendégek mellett olyan cégek és üzletemberek is, akik találkozóikat, rendezvényeiket szeretnék elegáns, de mégis barátságos, kellemes környezetben tölteni.
A munkálatokat a Szapári Udvar 14 Zrt. 2018 tavaszán kezdte el, a beruházó az ERD Otelcilik Turizm Yatirim török családi vállalkozás, amely Rodostó (Tekirdag) mellett, a Márvány-tenger partján 2012-ben nyitott, és azóta is sikeresen üzemeltet 5*-os kategóriában egy Ramada szállodát.
A beruházó Erdogan család portfóliójába tartozik egy 3*-os szálloda is, szintén Tekirdag tengerpartján. (A névazonosság ellenére a befektető nem áll rokoni kapcsolatban Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnökkel.)
A Ramada by Wyndham Budapest City Center kulcspozícióinak betöltése folyamatban van, a ház vezetője Bődi Ivett.
Forrás: turizmus.com  2019-08-12

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat

ORIENT BUDAPEST
Budapestről is elneveztek egy lakosztályt az Orient Expresszen.
A vonatok királyával mindig történik valami – akkor is, ha éppen nem Agatha Christie kedvenc kis belgája, Poirot mester nyomoz a ravasz gyilkosok után. A legendás Orient Expressz állítólag soha nem volt olyan elegáns, mint manapság.

A vonat három új, tágas lakosztályát újították fel a közelmúltban, méghozzá három patinás európai város szellemiségében.
Bécs, Prága és Budapest ihlette a most berendezett kocsikat.
„Ezek a városok kölcsönözték valaha Európának a romantikát és a csillogást, és jelképei maradnak mai napig a vasúti utazás aranykorának" - mondta Gary Franklin, aki a világ leghíresebb vonatának menedzselésével foglalkozik, mint az üzemeltető vállalat alelnöke.
A lakosztályok a különböző városok építési stílusát és színvilágát szimbolizálják. A bécsi lakosztály klasszikus hangulatú, és főleg arany- és smaragdzöld színekben pompázik, a prágai főleg vöröses barna és arany színű, sok a mozaikminta és a kézzel hímzett párna. A budapesti lakosztályt a gótikus és az oszmán építészet motívumai ihlették, bizonyára a török kori történelmi emlékek miatt.
Mint a korábbi lakosztályok – amelyek Velence, Isztambul és Párizs jegyében születtek – ezek is saját zuhanyzóval, dupla ággyal, saját nappalival és padlófűtéssel rendelkeznek, az árban a korlátlan mennyiségű pezsgőfogyasztás és a 24 órás komornyikszolgálat is beletartozik.
De mindehhez vastagra tömött buksza vagy komoly hátterű bankkártya szükségeltetik: egy Londonból Velencébe érkező utazás a megszépült Orient Expresszen magyar pénzben több mint kétmillió forintba kerül a Travelandynews.com szerint.

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


Bachleda Luxury Hotel ....
.......Krakow MGallery by Sofitel.
1600 szobával nő az Orbis szállodaportfóliója
Stabil üzemeltetési mutatók a teljes kelet-európai régióban (+5% RevPAR-növekedés), az EBITDA 19,3%-os növekedése, 12 új menedzsment- és franchise-szerződés aláírása – 2019 első felének legfontosabb eredményei az Orbis Groupnál.
2019 első fél évének teljesítménye bizonyítja az Orbis stratégiájának eredményességét. A teljes kelet-európai régió eredményei erősek maradtak, 5%-os RevPAR-növekedéssel. A növekedés fő motorja az átlagos napi ár (ADR) volt, mely 4,4%-kal emelkedett. A 2019-es első félévi konszolidált bevétel 4,8%-kal, 155,3 millió euróra nőtt. Az EBITDA 51 millió euróra növekedett, ami 19,3%-os növekedést jelent – írja a szállodavállalat közleményében.
Az Orbis továbbra is gyors ütemben bővíti hálózatát. 
2019 első fél évében a vállalat 3 új szállodát nyitott: Bachleda Luxury Hotel Krakow MGallery by Sofitel (64 szoba) Lengyelországban, Mercure Sibiu Airport Romániában (85 szoba), mindkettő franchise-megállapodásban, illetve egy menedzsment-szerződéssel az ibis Tallinn (190 szoba) megnyitásával egy új országban, Észtországban is megjelent.
Ugyanezen időszakban az Orbis 12 új franchise-alapú megállapodást írt alá, ami összesen 1600 új szobát jelent 2020–2022 során nyíló szállodákban.
Forrás: turizmus.com  2019-08-05

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat

KOMBÓHOTEL: 
Két márka egy helyen a megújult Budában
Teljesen megújult a Várnegyed szomszédságában található Mercure Budapest Buda szálloda. Az épületben - nem szokványos módon - két hotelmárka is helyet kap, a Mercure és az ibis.
A vendégeket 400 modern, csendes és kényelmes szoba, összesen 800 négyzetméter alapterületű konferenciatermekkel rendelkező üzleti szolgáltatás, valamint étterem és bár várja - adta hírül az üzemeltető Accor Magyarország.
Az - új nevén - Mercure Budapest Castle Hill és ibis Budapest Castle Hill hotel augusztustól fogadja első vendégeit. A kombószálloda az üzleti céllal érkező és a megfizethető szállást kereső leisure szegmens számára is ideális.
A különböző hibridhotel-koncepciók egyébként mostanában rendkívül népszerűen Budapesten.
Az ibis Budapest Castle Hill 150 szobát, a Mercure Budapest Castle Hill pedig további 250 modern, kényelmes szobát kínál az utazóknak.
A szálloda étterme hagyományos és kortárs magyar és nemzetközi ételeket felvonultató étlapot készített, a város történelmi hangulatát megidéző bár italok és koktélok széles választékával, valamint magyar borokkal várja vendégeit.
- A szálloda felújításakor elsősorban a város jellegzetességei, illetve Budapest színes, élénk utcái inspiráltak minket. Ennek eredménye a klasszikus elegancia és a nyüzsgő utcák ötvözete, amely – erős színekkel és graffitikkel díszítve – tökéletesen mutatja be a magyar főváros életérzését – mondta Sabina Bartyzel, az Accor Magyarország area managere.
Hangsúly az üzleti látogatókon
A Mercure Budapest Castle Hill és az ibis Budapest Castle Hill az üzleti látogatókat is megcélozza: számukra hét modern konferenciaterem érhető el, amelyek közül három rengeteg napfényt és festői kilátást kínál a történelmi negyedre.
A hotel szakemberei készen állnak arra, hogy konferenciák, szemináriumok vagy tréningek szervezésében segítsenek, akár 500 fő számára is. Az egész épület ingyenes wifi segíti a böngészést, és az üzleti funkciójú területek integrált hangrendszerrel, valamint minden szükséges audiovizuális berendezéssel állnak rendelkezésre.
Forrás: turizmus.com  2019-08-02


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


MEGNYITHAT A CORTILE...

.......Budapest Hotel szeptemberben. Budapest új, 36 szobás boutique szállodája az ősztől többféle szobatípussal és zöld megoldásokkal várja a vendégeket a belvárosban, az Operától néhány percnyi távolságra.
„A pontos nyitást az engedélyezések befolyásolhatják, de terveink szerint szállodánk – a Hotel Pest Kft. második egységeként – egyhetes soft opening után, szeptemberben megnyithatja kapuit” – nyilatkozta Erdős Gábor szállodaigazgató a turizmus.com-nak.
A két házat közös menedzsment irányítja majd, a felső- és középvezetői pozíciókat egyaránt a Casati Budapest Hotel szakemberei fogják betölteni. Nem csak a csapat közös, a vendégkezelésben is alkalmazni fogják a Casatiban bevált egyéni megoldásokat.
A magas színvonalú, személyre szabott szolgáltatást kínáló szállodában a szobabelsőket a természet ihlette, a miliőt dizájnbútorok, élénk színek, meglepő megoldások teszik különlegessé. Az üvegfalú, nyitott fürdőszobák és az egész falat betöltő ablakok, erkélyek levegőssé teszik a hangszigetelt falakkal elválasztott szobákat.
A VI. kerületi Dessewffy utcában található felnőttbarát szállodában csak 14 éven felüli vendégeket fogadnak. Az épület legfelső szintjén egyedi budapesti panorámával büszkélkedő úszómedence és bár kapott helyen, a reggelizőt a földszinten alakították ki, jacuzzi várja a lazítani kívánó vendégeket. A Bazilika panorámáját kínáló tetőterasz 30-40 fős rendezvényhelyszínként is funkcionálhat.
A környezettudatosságra az építkezés során nagy hangsúlyt fektettek: a hűtést és a fűtést geotermikus hőszivattyú biztosítja, a meleg víz egy részét napkollektorokkal állítják elő.
Irodájuk papírmentes, a recepción kerékpárkölcsönzésre, a 18 férőhelyes mélygarázsban elektromos autók töltésére lesz lehetőség.
Forrás: turizmus.com  2019-07-30

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókatMEGÚJUL A SZERELEMKASTÉLY
A szerelemkastély is megújul a Nemzeti Kastélyprogramban
A nádasdladányi Nádasdy-kastélyban tervezett élményterekben a látogató úgy érezheti majd magát, mintha csak a főnemesi családnál járna vendégségben. A kastély átadása 2020 első negyedévében várható.
Az építési munkálatok 65%-os készültségi állapotnál tartanak – közölte Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa.
A 16. század angol és skót kastélyainak mintájára a 19. század végén, Tudor-stílusban épült historizáló kastély a GINOP keretében 1,5 milliárd forint európai uniós forrásból újul meg, amelyet a magyar kormány további 212 millió forintos hazai támogatással egészített ki.
Ezt történt eddig a felújításban
A kastélyt érintő kivitelezési munkálatok során elkészültek a statikai megerősítések, az elektromos és gépészeti munkálatok, a kőműves javítások;a falak glettelése és a vakolás folyamatosan zajlik, valamint a különböző szakági restaurálások is jól haladnak – tájékoztatott a projekt beruházója, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
A terazzo burkolat javítása és a táblás parketta lefektetése is befejeződött. Az impozáns télikert rekonstrukciós munkálatai is zajlanak, amelynek első lépéseként a tartószerkezet és a tetőszerkezet felállításra került. A télikert bádogos fedése és a díszműbádogos munkák elkészültek, az egyedi faszerkezetű nyílászárók gyártás alatt állnak.
Csónakázótó a megújuló parkban
Az angol tájképi stílusú park területén a sétányok kialakítása folyamatosan zajlik, a tó gabionos partmegtámasztása és a tóparti stég elkészült. Az ismét bejárhatóvá tett kastélypark mind rendezvények, mind családi programok számára alkalmas hely lesz, a megújult tavon csónakázni lehet, valamint vitorlásmodelleket is kipróbálhatnak itt a látogatók.
Az építési munkálatok 2019 őszén befejeződnek, a kastély átadása a kiállítások berendezése után 2020 első negyedévében várható.
FORRÁS: turizmus.com  2019-07-01

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
http://hotelmarket.hu/fooldal  honlap kínálata: eldó hotelek, eladó panziók.
A honlapon kedvező áron hirdetheti eladó hotelét, eladó panzióját. Áraink
Keresünk eladó szállodákat, panziókat


Háromcsillagos panzió nyílt a bogácsi gyógyfürdőben
Befejeződött a panzió bővítése és felújítása a gyógyfürdő területén, amivel háromcsillagos szálláshelyet teremtettek. A Kisfaludy-program keretében a helyi Thermálfürdő Kft. 42 millió forint pályázati támogatást nyert el, és az önerő hozzáadásával 75 millió forintos fejlesztést valósított meg.
A kapacitást a korábbi öt szobáról kilencre bővítették – tájékoztatott Jacsó Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója. Klimatizált, jól felszerelt szálláshelyeket alakítottak ki. Minden szoba ajtajára biztonságos mágnes zárat szereltek, továbbá közös étkezőt, 60 fős konferenciatermet is létesítettek különböző rendezvényekhez. Akadálymentes szoba készült, valamint gyermekfoglalkoztató is várja a családokat, akiknek két helyiségből álló, négyágyas szobát rendeztek be.
A panzió előterében kerékpártárolót helyeztek el az érkező bringásoknak, és az elsősegélynyújtó helyiséget is felújították.
Ezzel a fejlesztéssel minőségi változás történt a gyógyfürdő életében, miután a pályázati támogatásnak köszönhetően a XXI. századi igényeknek megfelelő szálláshelyekkel várják a vendégeket. Így tovább növelhetik a vendégéjszakák számát és ehhez egy újabb vendégkört szeretnének megnyerni. Arra törekszenek, hogy egész évben, így a téli hónapokban is fogadják az érdeklődőket.
A panzió fűtését a helyi termálhővel, az elektromos ellátását pedig napelemekkel biztosítják. Tavaly a bogácsi gyógyfürdő területén kialakított szálláshelyek együttesen  84 ezer vendégéjszakát realizáltak, ami kiemelkedő eredmény. Jelenleg a fürdő területén közel 900 turista elhelyezésére alkalmas szálláshely található, közülük legnagyobb a kemping. Az idén a vendégéjszakák számának további növekedésére számítanak.
A bogácsi gyógyfürdőt a vendégek kétharmada hazánk különböző településeiről keresi fel, az egyharmaduk pedig külföldről érkezik. Közülük a legnagyobb számban Lengyelországból, de Szlovákiából, Csehországból és Németországból is látogatnak a fürdőhelyre.
A településen meghatározó szerepe van a turizmusnak, jelenleg 350 működő szálláshelyet tartanak nyilván.  A fürdőbeli szálláshelyek forgalmán kívül tavaly a faluban további több mint 40 ezer vendégéjszakát számoltak. Többen önerős fejlesztést valósítanak meg, és vannak más panziók is, amelyek a Kisfaludy Program keretében pályáztak támogatásért.
A bogácsi önkormányzat egyébként félmilliárd forint kormányzati támogatást is elnyert egy fedett gyógyfürdő építésére, amit önerővel egészítenek ki. A fejlesztést az idei nyári főszezon befejezés után kezdik el és 2020-ban fejezik be.
Forrás:  Turizmus.com 2019-06-27


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-900111 új szobával bővült a Hilton Budapest
A budavári szálloda mostantól 333 szobával várja vendégeit. Az új szobákból egyenesen a Parlamentre látni.
Az új, dunai panorámás szobák és lakosztály kialakításakor az exkluzív vendégélményt tartották szem előtt. A Hilton Budapest teljes körű felújítása során a belsőépítészeti tervezést korábban a London Design Award arany díjával is jutalmazták – tájékoztatott a Danubius Hotels Group.
 több éves, öt szakaszban megvalósuló beruházás záróakkordjaként, egy, a vendégek szeme elől eddig elzárt területet nyitottak meg a Hilton Budapestben.
A hotel 1977-es megnyitása óta a szállodai vezetés, értékesítés és adminisztráció helyszínéül szolgáló, lélegzetelállító panorámával rendelkező irodák helyén tíz dunai kilátású szoba és egy lakosztály került újonnan kialakításra. Ezzel a korábbi 322 szobás férőhelyét 11 egységgel bővítette a budai szálloda, mely így 333 szobával várja vendégeit.
Az épület északi szárnyának földszintjén található szobák egyedi adottságuknak köszönhetően a helyiségek teljes szélességében felszerelt nyílászárókkal rendelkeznek, melyek még nagyobb rálátást engednek a budapesti látképre.
További előny, hogy az új folyosó szárny teljesen elkülönül a hotel többi vendégszobájától, lehetővé téve delegációk szeparált elszállásolását.  Emellett több szoba közös előtérrel rendelkező, két hálószobás családi szobává nyitható össze.
„Az épületrész átalakításával egy új fejezet vette kezdetét az életünkben. Büszkeséggel tölt el, hogy a Hilton szállodalánc 100. évfordulójának évében tulajdonosunk, a Danubius Hotels Group támogatásával egy ilyen mértékű beruházást sikerült megvalósítani, vendégeink elvárásainak és legmagasabb szintű kiszolgálásuknak megfelelően" – nyilatkozta Knoll Péter, a Hilton Budapest szállodaigazgatója.
A Hilton Budapest teljes körű megújulása során a szobák mellett, a közösségi terek, a rendezvényhelyszínek és a vendéglátó egységek is megújultak. Az azóta elnyert számos elismerés mellett, a belsőépítészeti tervezést a London Design Award arany díjával is jutalmazták.
A Hilton lánc 100. születésnapja alkalmából kiadott közleményből kiderült, hogy az új budapesti egység igazgatója Manuela K. Brode.
Forrás: Turizmus.com 2019-06-24


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001Megnyílt a Hilton Garden Inn Budapest City Centre
A Hilton Garden Inn június 18-án megnyitotta első szállodáját Magyarországon Hilton Garden Inn Budapest City Centre néven. A 214 szobás szálloda mindössze néhány lépésre található az Operaháztól és a Szent István-bazilikától, a Lázár utca 11-13. szám alatt.
Nem meglepő, hogy Budapestre 2018 első felében rekordszámú, 1,7 millió ember látogatott el – mondta Simon Vincent, a Hilton Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiójának elnök-vezérigazgatója.
A Hilton Garden Inn Budapest City Centre megnyitásával egy újabb piacra lép be a hotellánc, melynek idei évét a gyors globális terjeszkedés határozza meg – mondta John Greenleaf, a Hilton Garden Inn globális vezetője.
A hotelben található Garden 79 Restaurant & Barban a vendégek igény szerint elkészített reggelivel kezdhetik a napot, illetve helyi termelők termékeiből készült magyar ételeket, köztük a séf specialitását, a Harcsapaprikást is megkóstolhatják.
A hotelben ingyenes wifi, 24 órás business center, modern fitneszközpont áll rendelkezésre, valamint egy 24 órás, folyamatos nyitvatartású bolt, ahol egészséges és friss ételeket vásárolhatnak, ezenkívül a házban egy különlegességeket is ajánló önkiszolgáló kávézó található.
A Hilton Garden Inn City Centre három modern rendezvényteremmel rendelkezik, melyek közül a legnagyobb 100 fő befogadására alkalmas. A hotel különleges külső helyszínei közül a tetőterasz az egyik legizgalmasabb.
A Hilton Garden Inn Budapest City Centre tagja a Hilton Honors díjnyertes hűségprogramjának. Azok a tagok, akik közvetlenül foglalnak, azonnali előnyökben részesülnek.
A Hilton lánc 100. születésnapja alkalmából kiadott közleményből kiderült, hogy az új budapesti egység igazgatója Manuela K. Brode.
Forrás: Turizmus.com 2019-06-19


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001  A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról 
– áll a két társaság szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében. Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke elmondta, hogy a vállalat nem hozta meg könnyen a döntést, hiszen stratégiája alapvetően a növekedésre és a beruházásokra épül. Hozzátette: „Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására. Úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonos jelentős tőkét fordít majd a hotel felújítására, hogy az ismét elfoglalhassa méltó helyét Budapest luxusszállodái között.”
A tranzakció lezárásához számos jogi és adminisztratív kérdést kell a feleknek rendezniük, amely várhatóan hónapokig eltart majd. A két társaság megállapodott, hogy az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius üzemelteti a szállodát.
A magyar ingatlanfejlesztő társaság teljesen szeretné megújítani az ikonikus szállodát. A vevő szándéka szerint a Gellért Szállóból ötcsillagos szálloda lesz. A Gellért Hotel
Budapest egyik legpatinásabb szállodája, de az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra.
Éppen ezért az épületet megvásárló csoport teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben az eredeti külső megtartásával, hogy a szálloda az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokkal erősítse a minőségi turizmust Budapesten – közölték az ingatlanfejlesztő társaság képviselői.  A szecessziós stílusú épületben öt szinten összesen 234 szoba kapott helyet.
Forrás: forbes.hu  2019-06-24


  A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001     ÚJABB HILTON

A pesti Opera mögött újabb Hilton nyílt – de ez nem olyan, mint a többi

Megnyílt a Hilton Garden Inn lánc első szállodája Budapesten június 18-án, áll a szállodalánc sajtóközleményében. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre névre keresztelt hotel az Operaház és a Szent István Bazilika között helyezkedik el, a Lázár utcában. A szálloda gondolt az üzleti ügyben utazókra is, a 214 szoba mellett három rendezvényteremmel is felszerelték, ezek közül a legnagyobb 100 fő befogadására képes.

A Hilton Garden Inn jelenleg 42 országban, több mint 820 hotellel van jelen. A lánc a Hilton portfóliójának része, mely 113 országban 17 láncot, összesen 5700 szállodát tudhat magáénak, ez összesen több mint 923 000 szobát, százéves történelme során pedig több mint 3 milliárd vendéget jelent.

A láncot az anyacég 1996-ban alapította, de története a nyolcvanas évek végére nyúlik vissza. A Garden Inn ekkor még Cresthill by Hilton néven működött, de a tervezett 25-ből végül csak 4 szálloda épült meg. A márka a kilencvenes években újult meg, az első Észak-Amerikán túli hoteljüket 2012-ben nyitották a hollandiai Leidenben.

A Hilton láncai között nem egyszerű kiigazodni, a (még mindig elég sikkes) Garden Inn valahol középen helyezkedik el. A legtöbb luxust nyújtó láncok a Waldorf Astoria és a Conrad, ezeket a Hilton Hotels & Resorts, majd a Curio butikhotelek követik. Luxusságban ezek után jön a Tapestry Collection, az Embassy Suites, a Canpoy, a Doubletree, a Homewood Suites és a Hilton Garden Inn; a Hampton, a Home2Suites és a Tru képviselik a megfizethető kategóriát.
Forrás: Forbes Magazin 2019. JÚNIUS 19.


  A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
 1,7 MILLIÁRD FORINTBÓL.... 

...állami pénzen húznak fel luxusszállodát Gyenesdiáson
Az államtól többször támogatást nyerő Gémtech Kft. tulajdonosának, Nagy Péternek az új cége, a Pleasure 77 Kft. építhet luxusszállodát a két gyenesdiási strand közötti, a helyi önkormányzattól vásárolt nagyon értékes Balaton-parti ingatlanon, írja a napi.hu. 
A vállalat 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból gazdálkodhat az építés során.
A cikkben megjegyzik, egyelőre nem lehet tudni, hogy Nagy Péter miért döntött úgy, hogy hosszú évek fémipari sikerei után a turizmusban próbál szerencsét, de az állam mellett a helyi önkormányzat is támogatja törekvéseit.
Gál Lajos, a település polgármestere a lap megkeresésére arról beszélt, a tulajdonosokkal az ingatlan megvásárlására vonatkozó konkrét egyeztetés elkezdődött, júniusban megtörténhet az adás-vétel. A szálloda tervezése 2019 elején már elindult és jelenleg is folyamatban van, a jövőbeni építési engedély kiadásának azonban feltétele, hogy a beépítetlen terület közútkapcsolattal rendelkezzen, jelenleg ugyanis nem biztosított a közútról való megközelítése.
A horgászokkal is egyeztettek arról, hogy esetleg új helyszínre kellene költözniük a jelenleg beépítetlen zöldterületről.
Forrás: 24.hu -2019-05-23

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   A CHILEI VARÁZSHEGY HOTEL


A Varázshegy (La Montaña Mágica,vagy Magic Mountain) egy különleges hotel, mely Chilében, Patagóniában található a Huilo-Huilo területén. Huilo-Huilo egy magánforrásokból finanszírozott természetvédelmi projekt amely egyúttal környezettudatos ökoturizmussal is foglalkozik. Ez a terület korábban a favágók prédája volt, amely miatt a dzsungel gyors ütemben pusztult. Végül az UNESCO és a környezetvédők nyomására a terület visszakerült az eredeti tulajdonosaikhoz.
A 13 szobás szállodát egy fahídon keresztül lehet megközelíteni, a teljes belső berendezés kizárólag természetes anyagokból készült. A varázshegy tetejéről minden órában vízesés zubog alá. Számos tevékenységet kínálnak a vendégeknek, lovastúrák az erdőben, sítúrák télen és vadvízi evezés. Említés érdemel még, hogy itt található az egyik leghosszabb drótkötél-pálya Dél-Amerikában.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

NAGY NYÁRI KEDVEZMÉNY!!!

KEDVEZMÉNY HIRDETÉSI DÍJAINKBÓL
2019. május 15.-től június 30.-ig RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK ÜGYFELEINKNEK!
Amennyiben megrendelik hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, a 2018. évi árainkhoz képest 50 %-kal csökkentett áron hirdetheti hotele eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyisébnem lehet megrendelni.
A kedvezmény a 2019. június 30.-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével. A hirdetés megrendelése oldalon már az 50%-kal csökkentett árak szerepelnek.


SZÁLLODA NYÍLIK A KAPUCINUSOK VIZIVÁROSI KOLOSTORÁBAN

Budán, a Vízivárosban egy 300 éves apátsági épület ad otthont a négycsillagos Monastery Boutique Hotel Budapestnek, ahol a múlt remekül összefér a modern jelennel.
Hol egykor kapucinus szerzetesek laktak, idén nyártól négycsillagos kényelem várja a vendégeket, a budai Fő utcában. A Várnegyed alatti Víziváros üde színfoltja lesz a főváros egyik legújabb szállodája, nemcsak barokk műemléképülete, hanem különleges szolgáltatásai miatt is. A Monastery Boutique Hotel Budapest idén nyáron nyitja meg kapuit, méghozzá egy 300 éves apátsági épületben.
A szálloda patináját a régmúltat idéző vastag mészkőfalak, a márványburkolat és a több száz éves téglák adják. Az idő azonban nem állt meg, az épület ugyan az 1600-as évekből való, szállodaként mégis modern, kényelmes szobákkal, közösségi terekkel és étteremmel várja majd a pihenni vágyókat.
A Monastery Boutique Hotelt egy 300 éves apátsági épületben alakították ki
A 47 szoba többsége nem egyforma, az épület műemlék jellege miatt is egyediek. „A legtöbb szobában megőriztük az eredeti falrészleteket, amelyek megadják az alaphangulatot, de emellett a modern kényelmi berendezések sem hiányoznak. Meghatározó jellegzetesség a nagy belmagasság és a szép korabeli ablakok” – mutatta be a szobákat Miseta Alexandra, az Accent Hotels PR- és marketingvezetője.
Ráadásul a vendégek olyan színű és dekorációjú szobát választhatnak, ami a leginkább kedvükre való. Ha a két fürdőszobás, közel ötven négyzetméteres Executive lakosztály mellett döntenek, akkor élvezhetik a kilátást annak hatalmas panorámaablakain keresztül, és bármikor ejtőzhetnek egyet szabadon álló fürdőkádjában.
Az Accent Hotels által üzemeltetett, négycsillagosra tervezett boutique hotel a szállodalánc hetedik tagja Budapesten, országosan pedig a huszadik. (A lánc ezenfelül két szállodát üzemeltet még Ausztriában.) Mindössze néhány perces sétára a Duna-parttól és a budai Vártól nyugodt, csendes környezetben várja a fővárost felfedezni vágyó szabadidős turistákat és üzletembereket egyaránt.
Igazi múltidéző kaland vár arra, aki a kapucinus rend egykori kolostorát választja szállásául. A Fő utca-Ponty utca sarkán található hotelből kisétálva bebarangolhatja Budapest legszebb történelmi emlékhelyeit, majd a nap végén ehet egy finomat a hotel elegáns éttermében, melynek fogásait nem csak a szállóvendégek élvezhetik, bárki besétálhat az utcáról és megkóstolhatja.
A Fő utcában található hotel néhány perces sétára van a budai Vártól és a Duna-parttól
„Úgy gondoljuk, a szálloda elhelyezkedése, a Várnegyedhez való közelsége mindenképp vonzó lehet a turisták számára, ugyanakkor a belváros is könnyen elérhető távolságban van. Az impozáns átriumos reggeliző rész, a kandallós étterem és a különleges bárkínálat mind-mind a ház előnyére válik” – folytatta a hotel bemutatását Miseta Alexandra.
Elmondása szerint az előfoglalások azt mutatják, hogy a párok szívesen választják az új szállodát egy romantikus hétvégére. Emellett számítanak a budai oldalt előnyben részesítő céges ügyfelekre is, akik számára például reptéri transzfert és parkolást tudnak nyújtani.
Forrás: turizmus.com  Fotó:  Accent Hotels

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

459 milliót termelt a Csányi-Garancsi-Hernádi trió hotelje

Három Andrássy úti palotát birtokol közösen Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt. A magyar gazdaság nagy triójának belvárosi vállalkozásai szállodaépítésre rendezkedtek be. Két éve az Andrássy út 8. alatt már meg is nyitották első közös hoteljüket. A négycsillagos, 99 szobás Hotel Moments a pazarul felújított egykori Schossberger-palotában működik.
Az A8 Palace Hotel Zrt. számára már az első teljes pénzügyi év, 2017 is nyereséges volt, a szálloda 1,3 milliárdos forgalom mellett közel 400 millió forint hasznot hozott. A szárnyaló budapesti turizmus a Hotel Momentsnek is jót tett, 2018-ban tovább nőtt a forgalma, és jelentősen emelkedett a nyeresége is. A most közzétett pénzügyi beszámoló szerint az A8 Palace Zrt. nettó árbevétele tavaly meghaladta a 1,4 milliárd forintot, az adózás utáni nyereség pedig 459 millió volt.
Osztalékra azonban most sem tartottak igényt a részvényesek. 2017-hez hasonlóan a teljes összeget bent hagyták a kasszában. Az A8 Palace Hotel Zrt. részvényei egyenlő arányban oszlanak meg a három üzletember között, de van részesedése az egykori diplomata ingatlanokat kezelő CD Hungary Zrt.-nek is. Áttételeken keresztül a CD Hungaryt is Csányi, Garancsi és Hernádi tulajdonolja.
A cégbirodalom belső átszervezése nyomán az A8 Palace Zrt. tulajdonában került az A52 Hotel Projekt Kft. és több kisebb CD Hungary-s kft. is. A beszámoló szerint az A8 Palace Zrt.-nek 618 millió forint befektetett pénzeszköze van az Andrássy 52. tömbjét birtokló A52-ben. Az Oktogon melletti épületből tavaly költöztették ki az utolsó „ellenállót”, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyik fiókkönyvtárát. A költözéssel elhárult az utolsó akadály a tömb átépítése elől.
Figyelemre méltó egyébként, hogy a bonyolult céges háttérnek köszönhetően az A8 Palace könyvelése annyi adóalapot csökkentő tételt tudott elszámolni, hogy a menő szálloda egész éves tevékenysége után végül 7 millió forintos adófizetési kötelezettsége maradt csak.
Forrás: 24.hu - 2019-05-21


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001   NOSZVAJI LOMBOK
Egy magyar építészirodának is sikerült idén elnyernie a Big SEE Architecture Award 2019 díját. A fiatal építészekből álló stúdió a noszvaji lombházakkal pályázott, amelyeknek építészeti és üzleti koncepciójáról korábban mi is írtunk a Forbes.hu-n. A díjat a múlt hónapban adták át Ljubljanában.
„Egy kis bükki falu szélén, a lombos fák közé épített extrém erdei szálláshelyet egy budapesti vállalkozó és az egri Arkt Építész Stúdió. A szálláshely magas kihasználtsággal üzemel, úgy tűnik, sokan elviselik a teraszon helyet kapott jacuzzikat” – írtuk korábban a szálláshelyről.
Fábián Gábor építész szerint a négy darab 27 négyzetméteres beltérrel és 12 négyzetméteres terasszal épült ház megtervezése „nem volt különösebben bonyolult feladat”, de a szobákhoz tartozó terasz, a zuhanyzó, a mosdó, a kis konyha és különösen a jacuzzi miatt erős pilléreket terveztek. Az épületek földtől való elemelésével, a pontszerű letámasztással minimális a természeti környezetbe való beavatkozás – mondja.
A skandináv példák sokat segítettek nekik a tér jó kihasználásában,
ezért viszonylag kis területre tudták sűríteni a különböző funkciókat. Bár az erdőben van, a szálláshely nem a kulcsos házak árkategóriájában utazik, sőt: nem kiemelt időszakban 59 990 forintba kerül egy, a lombok között eltöltött éjszaka – ennek ellenére magas kihasználtsággal működik.
Nem csak a vendégek díjazzák
Úgy látszik, hogy az építészeti koncepció nem csak a vendégek figyelmét ragadta meg: a szlovén szervezők benevezték azt a Big SEE Award 2019 díjra, amelyet sikerült is megkapnia a ljubljanai eseményen. (Nem ez volt az egyetlen magyar díjazott, a listát itt lehet és érdemes végigböngészni, csupa kiemelkedő épületet lehet találni az oldalon.) A Big SEE (melyből a SEE a Southeast Europa, vagyis Délkelet-Európa rövidítése) összesen 18 országot ölel fel Bosznia-Hercegovinától Olaszországig, Ausztriától Montenegróig.
Az eseménysorozat célja a régió kreatív iparágának fellendítése, a gazdaság és a dizájn különböző területein tevékenykedő szereplők összekötése, az egészséges verseny és az innováció támogatása. Ez a régió összesen 250 millió főnek ad otthont és a kezdeményezés krédója szerint
Forrás: Forbes Magazin-2019-05-21

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

MARGITSZIGETI HOTEL

Elkészült a főváros legnagyobb gyógyszállodájának felújítása
A projekt során korszerű arculatot kaptak a szobák és a konferenciatermek, valamint a wellness-részleg és az étterem is megújult.
Mintegy hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti Danubius Thermal Hotel, amely az elmúlt három évben csaknem minden területet érintő felújításon ment keresztül. Legutóbb év elején írtunk a Margitszigeten folyó szállodafelújításról, amelyben kiderült, hogy a Danubius Health Spa Resort kivitelezését a DVM group végzi.
A főváros legnagyobb gyógy- és wellness-szállodájában először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns és korszerű arculatot, majd a közös terek – a lobbi, a konferenciatermek, a wellnessrészleg és recepció került sorra. A felújítások harmadik ütemében az étterem, a 250 fős konferenciaterem és a szálloda két szintjének felújítására mintegy 1 milliárd forintot fordítottak.
Idén az első negyedévben a margitszigeti szállodák átlagosan 60 százalékot meghaladó kihasználtsággal üzemeltek, ami kiemelkedőnek számít a felújítások mellett.
Mácsai Péter, a Danubius margitszigeti szállodáinak igazgatója elmondta, hogy a beruházások a szálloda jövedelmezőségét és a teljes szolgáltatás minőségét egyaránt javítják. Hozzátette azt is, hogy a margitszigeti gyógyszálloda a legkomplexebb vendégösszetétellel rendelkező szállodájuk, mivel a gyógyturizmus mellett üzleti utazók, családok, valamint sportrendezvények versenyzői és szurkolói is megfordulnak itt.
Eladó fővárosi hotel

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


ELHAGYATOTTAN...
Az elhagyatott Miranda kastély Belgiumban 
A Miranda kastély, vagy Château de Noisy kastély 1866-ben épült a Liedekerke-Beaufort család részére, Celles község területén, Belgiumban. A második világháború után egészen 1980-ig árvaházként működött, 1991 óta elhagyatottan, üresen áll. Bár Celles önkormányzata felajánlotta, hogy átveszi a kastélyt és rendbe hozza, de ezt a tulajdonosok visszautasították. A korábban gyönyörű kastély ma leginkább egy kísértetházra hasonlít.
További képek
  A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


Megnyílt a Mystery Hotel Budapest

Néhány hónapos próbaüzem után immár hivatalosan is megnyílt a főváros legújabb ötcsillagos luxusszállodája, a Mystery Hotel Budapest.
Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket Than Mór művei díszítették, az üvegablakokat Róth Miksa készíttette. Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

A szálloda önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.
Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. Az étterem gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.
A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, az ión és a korinthoszi neveket viselik.
A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós kényelmet nyújt, a Terráriumszoba pedig egy üvegfalú és üvegtetejű építészeti különlegesség.
A The Secret Garden Day Spa az épület belső udvarán kapott helyet, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek.
A nyár elején bemutatkozó The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról a Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzit vehetnek igénybe.
Forrás: turizmus.com-2019-05-02


  A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001ANDRÁSSY ÚTI CUNAMI
Cunamiként csapnak le az Andrássy útra az ötcsillagos hotelek
Budapest legszűkebb belvárosában már több hotelszoba épül, mint új lakás. Csak négy-és ötcsillagos szállodai szobából több mint háromezer készül, az Andrássy úton és közvetlen környékén 1300, így az 1-es számú magyar bulváron már majdnem minden ötödik-hatodik épület hotelként működik majd - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) a napokban közzé tett idei első trendriportjából. Egyelőre indokoltnak tűnik ez az óriási beruházási hullám a legfelső kategóriában. Van persze kockázatok is, mind közül a legnagyobb az, hogy késhet és durván drágulhat a kivitelezés.
Forrás: Portfolio 2019. május 2 

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

ÚJ FEJLESZTÉS AZ EGRI HOTEL UNIKORNISBAN
400 milliós fejlesztést terveznek a Hotel Unicornis új tulajdonosai
A közeljövőben 12 szobával bővítik az egri vár közelében található szállodát, fejlesztik a wellnessrészleget, és további beruházásokat is terveznek az új tulajdonosok.
A tervek szerint a közeljövőben 12 új szobával bővítik az egri Hotel Unicornist, felújítják a külső-belső szigetelést, ahol szükséges, ott kicserélik a nyílászárókat és bővítik a wellnessrészleget. A beruházások értéke mintegy 400 millió forint lesz. Az Unicornis Hotelnek jelenleg 38 szobája van 85 férőhellyel, tavaly 65-70 százalékos foglaltsággal működött – tájékoztatták szerkesztőségünket az új tulajdonosok.
2018 szeptemberétől Opra-Bódi Sándor és Ciobanu Alexandru-Cosmin az egri Hotel Unicornis tulajdonosai. A Hotel Unicornist üzemeltetőként nyitották újra 2014-ben, öt év zárva tartás után, és „most már boldog tulajdonosok” – mondta Opra-Bódi Sándor. A két szakember korábban Erdélyben működtetett szállodákat, 2017-től élnek Magyarországon.
A tulajdonosok is napi szinten részt vesznek a szálloda életében szállodaigazgatóként, illetve ügyvezetőként. Az értékesítést Kékesi-Birtalan Szidónia, a recepciót pedig Hócza Dániel vezeti.
Kedvező fekvése miatt népszerű szálláshely a Hotel Unicornis
Forrás turizmus.com 2019-05-03


A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001 MEGHOSSZABBÍTOTTUK A HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT!
A 2019. április 30.-ig meghirdetett RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT 2019. MÁJUS 13.-IG MEGHOSSZABBÍTOTTUK!
Amennyiben megrendeli hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, a 2018. évi árainkhoz képest 80 %-kal csökkentett áron hirdetheti hotele eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyisébnem lehet megrendelni.
A kedvezmény a 2019. május 13.-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével.

  

                                          
 ÚJ HOTEL A DUNAKANYARBAN
                                                   
 Pazar szállodával gazdagodik a Dunakanyar
Komárom-Esztergom megye új, négycsillagos hotelében több konferenciaterem, teraszos étterem és számos lakosztály is helyet kap majd.
Esztergomban új, négycsillagos, 8 szintes szálloda épül Mária Valéria Hotel néven, melyhez már keresik a tervezőt és kivitelezőt – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A 13 200 négyzetméter alapterületű, szerkezetkész állapotú épületben a tartófalak, födémek és lépcsők már elkészültek. A következő fázisban a szakipari és szigetelési munkákat, a homlokzat kialakítását, a gépészeti és elektromos szereléseket, a burkolást, valamint a belsőépítészeti munkákat végzik el.
A szállodában összesen 149 szobát és 476 darab parkolóhelyet alakítanak ki. A pinceszinten helyet kap többet közt:
két elektromos autós gyorstöltő pont, egy 600 adagos konyha,
valamint a gyermekek számára kialakított játéktér és ehhez kapcsolódó kis büfé.
A földszinten található majd az előcsarnok a recepcióval együtt, valamint egy 220 fős étterem külső terasszal kialakítva. Szintén a földszinten helyezik majd el a konferenciák és előadások megtartására alkalmas, 3 részre osztható, mintegy 370 fős nagytermet, ezen felül 6 kisebb termet, illetve három irodahelyiséget is kialakítanak a kisebb létszámú megbeszélésekre.
Az első három emeleten a standard szobák lesznek megtalálhatók, a 4. emeleten pedig a 26-60 m2-es lakosztályok kapnak helyet. Szintén a 4. szinten rendezik be a fitnesztermet és a wellness-részleget is.
Forrás: Magyar Építők 2019-04-29

A Dunakanyarban, festői helyen eladó hotel részletei

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

Vendéglátóhelyet nyitna? Válogasson az eladó szállodák között!

eladó szállodák

Szeretné bővíteni a vállalkozását, vagy mindig is szeretett volna belekóstolni  a vendéglátásba? El tudná képzelni, hogy egy saját szállodát üzemeltet, mondjuk a Balaton partján? Tegye meg az első lépéseket a tervei megvalósítása felé, és vásároljon egy eladó szállodát! És hogy hol talál ilyen jellegű, eladó ingatlant?

 

Önnek nem kell eladó szállodákat keresnie, mert mi megtesszük Ön helyett! Csupán annyi a dolga, hogy ellátogat a weboldalunkra, és az általunk összegyűjtött ingatlanhirdetések közül szemezget.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, ha első kézből szeretne értesülni az aktuális, eladó szállodákról! Az egész országban találhatóak eladó szállodák, és azok a hirdetők, akik minket választanak, a honlapunkon közzéteszik a saját hirdetéseiket. Önnek nem kell mást tennie, csak ellátogatni hozzánk, és az oldalon található hirdetéseket végigolvasni. Ha valamelyik szimpatikus vagy felkeltette az érdeklődését, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot a honlapunkon közzétett elérhetőségek egyikén!   HOSTEL HÁBORÚ?
Beindult a hostel háború Budapesten
Még idén a piacra lép Budapesten a legnagyobb európai hibrid hotel hálózat és hamarosan jön mellé egy orosz is - értesült több forrásból is a Portfolio. A fővárosban így már három hibrid lánc is jelen lesz a legalsó hotel szegmensben.
Augusztus második felében nyitja első magyarországi egységét a legnagyobb európai hibrid hotel lánc. Az A&O a budapesti Csengery utcában (képünkön), egy volt irodaházban alakította ki 108 szobás ingatlanát, ahol 412 ágy várja majd a laposabb pénztárcájú diákokat, családokat és üzleti utazókat.
A hotelek és a hostelek szolgáltatásait egyetlen fedél alatt kínáló modell egyezik a szintén német Meininger által követett gyakorlattal, utóbbi hálózat első itteni hotelje már néhány hete fogadja a turistákat. Mindketten kínálnak klasszikus szobákat, családok elhelyezésre alkalmas egységeket és hálótermeket is. Van külön igénybe vehető konyha, co-working terület és nagy közösségi terek is az Airbnb-iparban megszokott árakhoz hasonló árszínvonalon. A célközönségben nagy arányt képviselnek a diákcsoportok, de egyre több családos és baráti társaságok is igénybe veszik szolgáltatásaikat. 
Az A&O 2000-ben nyitotta első egységét Berlinben, majd más német nagyvárosokban, Bécsben, Grazban, Prágában és Amszterdamban jelent meg. Legutóbbi, elérhető mutatói szerint 2016-ban 22 ezer ággyal volt jelen a piacon. Vezetői közölték: évente legalább két hotellel akarják bővíteni a láncot. Idén a budapesti mellett Velencében (Mestrében) és Varsóban adnak át egy hotelt.
A hálózat egyébként annyira dinamikusan fejlődik, hogy 2017-ben fantáziát látott benne, s ezért felvásárolta az amerikai TPG Real Estate. Ez a cég 2015 és 2018 között a közép-európai fejlesztési piacon meghatározónak számító, budapesti központú TriGranit ingatlanfejlesztőt is birtokolta, így széleskörű tapasztalatokkal bír a helyi ingatlanpiacról. 
Két éve próbálkozik a magyar piacra való belépéssel az orosz hátterű Netizen. Szakmai körökből úgy értesültünk, hogy a Rákóczi út 54-es ingatlant már idén tavasszal szerették volna átadni, de egyelőre nehezen találnak megfelelő személyzetet. A cég honlapja szerint egy 400 ágyas hostelt nyitnának, abban lennének klasszikus hotelszobák is. 
A Netizent alapító Jevgenyija Jenkins nagy globális hotelláncoknál szerzett tapasztalatokat. Először Moszkvában (246 ágy), majd Szentpéterváron (129 ágy) nyitotta meg a hosteleket és a hoteleket keverő ingatlanát. Majd úgy gondolta, hogy belép az uniós piacra is, erre Budapestet találta a legmegfelelőbbnek. Már most közölte, hogy további európai nagyvárásokban szeretne megjelenni, jelenleg 10 fejlesztési projekten dolgozik munkatársaival.
Még idén a piacra lép Budapesten a legnagyobb európai hibrid hotel hálózat és hamarosan jön mellé egy orosz is - értesült több forrásból is a Portfolio. A fővárosban így már három hibrid lánc is jelen lesz a legalsó hotel szegmensben.
Augusztus második felében nyitja első magyarországi egységét a legnagyobb európai hibrid hotel lánc. Az A&O a budapesti Csengery utcában, egy volt irodaházban alakította ki 108 szobás ingatlanát, ahol 412 ágy várja majd a laposabb pénztárcájú diákokat, családokat és üzleti utazókat.
A hotelek és a hostelek szolgáltatásait egyetlen fedél alatt kínáló modell egyezik a szintén német Meininger által követett gyakorlattal, utóbbi hálózat első itteni hotelje már néhány hete fogadja a turistákat. Mindketten kínálnak klasszikus szobákat, családok elhelyezésre alkalmas egységeket és hálótermeket is. Van külön igénybe vehető konyha, co-working terület és nagy közösségi terek is az Airbnb-iparban megszokott árakhoz hasonló árszínvonalon. A célközönségben nagy arányt képviselnek a diákcsoportok, de egyre több családos és baráti társaságok is igénybe veszik szolgáltatásaikat. 
Az A&O 2000-ben nyitotta első egységét Berlinben, majd más német nagyvárosokban, Bécsben, Grazban, Prágában és Amszterdamban jelent meg. Legutóbbi, elérhető mutatói szerint 2016-ban 22 ezer ággyal volt jelen a piacon. Vezetői közölték: évente legalább két hotellel akarják bővíteni a láncot. Idén a budapesti mellett Velencében (Mestrében) és Varsóban adnak át egy hotelt.
A hálózat egyébként annyira dinamikusan fejlődik, hogy 2017-ben fantáziát látott benne, s ezért felvásárolta az amerikai TPG Real Estate. Ez a cég 2015 és 2018 között a közép-európai fejlesztési piacon meghatározónak számító, budapesti központú TriGranit ingatlanfejlesztőt is birtokolta, így széleskörű tapasztalatokkal bír a helyi ingatlanpiacról. 
Két éve próbálkozik a magyar piacra való belépéssel az orosz hátterű Netizen. Szakmai körökből úgy értesültünk, hogy a Rákóczi út 54-es ingatlant már idén tavasszal szerették volna átadni, de egyelőre nehezen találnak megfelelő személyzetet. A cég honlapja szerint egy 400 ágyas hostelt nyitnának, abban lennének klasszikus hotelszobák is. 
A Netizent alapító Jevgenyija Jenkins nagy globális hotelláncoknál szerzett tapasztalatokat. Először Moszkvában (246 ágy), majd Szentpéterváron (129 ágy) nyitotta meg a hosteleket és a hoteleket keverő ingatlanát. Majd úgy gondolta, hogy belép az uniós piacra is, erre Budapestet találta a legmegfelelőbbnek. Már most közölte, hogy további európai nagyvárosokban szeretne megjelenni, jelenleg 10 fejlesztési projekten dolgozik munkatársaival.
Forrás: Portfolio.hu 2019-04-22

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


   ELADÓ HOTEL EGERNÉL
Eger vonzáskörzetében jól bevezetett, de idény jelleggel működő hotel ELADÓ. A főidényben közel 100 %-os kihasználtság
a HOTEL 11-15 SZOBÁS  *** KATEGÓRIÁS, ősparkos.
Vendéglátó szolgáltatás, konferencia terem van, az eladási ár a teljes bútorzatot tartalmazza. eladáskor a tulajdonosok a vendégkört és a meglévő foglalásokat is átadják.
A hotel kúria jellegű és a modern épületében több igényt kielégítő szálláshelyek vannak.
A wellness szoláltatás miatt télen-nyáron működtethető.
Kis csoportos rendezvények, továbbképzések is szervezhetők.
A Mátra és Eger város közelsége miatt sok a kirándulni vágyó vendég.
A szabadtéri medence és játszópark a kisgyermekes családokat is vonzza.
Jó közlekedési lehetőség Budapest felől.
A tulajdonos kérésére nem a hotelről készült képek vannak a hirdetésben, ezek illusztráció jellegűek.
IRÁNYÁR: 300 millió Ft
A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001 
Ha további információk érdeklik a hotellel kapcsolatban, hívjanak vagy írjanak.

   VIVICITTA!
Minden idők legnépszerűbb Vivicittája az április 14.-i hétvégén.
Idén minden eddiginél többen, 31.293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futófesztiválra.
A verseny vasárnapi távjai a hosszabb futások kedvelőit várta.  A hétvége legnépszerűbb futamára, a 21 km-es félmaratonra egyéniben 8682 nevezés érkezett. Sokan közülük először tették próbára magukat: 1400 versenyzőnek ez volt élete első félmaratonja.
Reggel 9-kor Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa és Szabó Melinda a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese indították el a 21 km-es táv futóit a Margitszigeten.
A rajtellövők versenyeztek is a távon: Szalay-Bobrovniczky Alexandra trióban, Gulyás Gergely és Révész Máriusz egyéniben tették meg a félmaratont.
A technika idén is sokféle módon segítette a futókat és az érdeklődőket. A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is egyéni, személyre szabott videót kapott minden versenyző, így már nem csak fotókkal, hanem befutóvideóval is megőrizhető a futóverseny emléke. A szurkolók a rajtszámba épített chip segítségével követhették nyomon, hogy épp hol fut ismerősük. Ezen kívül vasárnap délelőtt akár otthonról is nézhető volt a verseny a Sport1 élő televíziós közvetítése és a stream segítségével.
A résztvevők a két nap alatt a nyolc különböző távon bizonyíthattak.
Forrás: MTI 2019. április 14.
 ÉN IS VÉGIG FUTOTTAM

A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   VILLA NEGRA
Ki ne ismerné az idősebb korosztály tagjai közül a Páger Antal és csapata (Bodrogi Gyula és Sztankay István) által énekelt dalt: 
A Villa Negra nem apáca zárda....."
Fátyol Vendégház néven újra nyitja kapuit a híres vadászház. A Szalajka-völgyben az 1968-ban épült Villa Negra Vendégház évtizedekig várta a vadászat szerelmeseit a világ minden pontjáról.
Fülöp herceg is megszállt itt egykor.Az EGERERDŐ Zrt. tulajdonában lévő Vendégház híres vendége volt 1984-ben Fülöp herceg, az angol királynő férje, aki a szilvásváradi fogathajtó világbajnokság alkalmával szállt meg a csodás környezetben fekvő vendégházban.
A hosszú évekig bérlők által hasznosított Vendégház 2018 végén visszakerült az erdészet üzemeltetésébe, mely egy nagyobb felújítás után Fátyol Vendégház néven nyitja ki újra kapuit, várhatóan a főszezon kezdetén.
A felújítási munka jól halad, a külső és belső terek megújulnak, illetve új, korszerűbb berendezések kerülnek beszerzésre. A két szintes épület 9 szobával várja a nyugalomra és feltöltődésre vágyó vendégeket.
A fejlesztéssel az EGERERDŐ Zrt. turistaszállás hálózata bővül, mely nemcsak a bakancsosok igényeit fogja kiszolgálja. A tervek szerint a Vendégház a Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskola életében is fontos szerepet fog betölteni, mint szálláshely és mint foglalkoztató helyszín.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/EGERERDŐ Zrt. 2019. április 12. Fotó: Vigh Ilona

  A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ŐRÜLTEK HÁZA
Hang Nga “Őrültek háza” – Vietnám
Vietnám egyik legbizarrabb hotele, ami csavaros fák alkotta állatokra emlékeztet.

   BIZARR HOTEL
A nevét a tervezőjéről kapta, az Őrültek háza nevet később akasztották rá a furcsa megjelenése miatt. A barlangszerű enteriőr, a természet és az építészet kapcsolata és a rendhagyó kinézete miatt tényleg méltó a becenevére.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÚJUL A KAROS SPA
Felújítások a Hotel Karos Spa szállodában
Új, letisztult színvilággal és enteriőrrel újultak meg a 14 éves Hotel Karos Spa**** szobái és belső terei, a felújítás folytatódik.
Másfél hónap alatt, teljes üzemelés mellett, 180 millió forintból újult meg a zalakarosi turizmus egyik meghatároz szereplőjének számító Hotel Karos Spa**** előterei és 120 szobája, 3 szinten. A kétágyas szobák friss, modern dizájnt kaptak, illeszkedve a trendekhez.
A Spa superior PLUS kétágyas szobák zöld színében a tervezők elképzelése szerint visszaköszön a hotel egyik jellegzetes jelképe, a zöldalma, mely a kezdetektől szimbolizálja a hotel brandjét. A lila színnel pedig a lendületet, dinamizmust igyekeztek érzékeltetni. Figyeltek a funkcionalitás fejlesztésére is, ez visszaköszönt a részben megújult bútorok, textíliák, és a világítás kiválasztásánál is.
A három emelet szobáinak megújulása komplex fejlesztés része, mely során további két szint szobái és a lobby is megújul, illetve tervezik a Hajóbár átalakítását is.elújítások a Hotel Karos Spa szállodában
Új, letisztult színvilággal és enteriőrrel újultak meg a 14 éves Hotel Karos Spa**** szobái és belső terei, a felújítás folytatódik.
Másfél hónap alatt, teljes üzemelés mellett, 180 millió forintból újult meg a zalakarosi turizmus egyik meghatároz szereplőjének számító Hotel Karos Spa**** előterei és 120 szobája, 3 szinten. A kétágyas szobák friss, modern dizájnt kaptak, illeszkedve a trendekhez.
A Spa superior PLUS kétágyas szobák zöld színében a tervezők elképzelése szerint visszaköszön a hotel egyik jellegzetes jelképe, a zöldalma, mely a kezdetektől szimbolizálja a hotel brandjét. A lila színnel pedig a lendületet, dinamizmust igyekeztek érzékeltetni. Figyeltek a funkcionalitás fejlesztésére is, ez visszaköszönt a részben megújult bútorok, textíliák, és a világítás kiválasztásánál is.
A három emelet szobáinak megújulása komplex fejlesztés része, mely során további két szint szobái és a lobby is megújul, illetve tervezik a Hajóbár átalakítását is.
Forrás: turizmus.com  2019. április 09.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

    ÚJ A PÁRISI UDVAR
Nyit a Párisi Udvar, új szállodát tervez a Mellow Mood Hotels
A Párisi Udvar Hotel Budapest a The Unbound Collection by Hyatt brand tagjaként nyitja meg hamarosan kapuit. A Paulay Ede utcában új szállodát tervez a Mellow Mood Hotels.
Utolsó fázisához értek a Párisi Udvar Hotel Budapest kialakításának munkálatai és a Mellow Mood Hotels máris újabb fejlesztést jelentett be. Megkezdik ugyanis egy 180 szobás, jelentős konferenciakapacitással rendelkező szálloda tervezési munkálatait a VI. kerületi Paulay Ede utcában.
1996 óta nem volt egyetlen nap sem a Mellow Mood Hotels életében, amikor ne zajlott volna legalább egy aktuális szállodafejlesztésük - tájékoztatott a társaság.
A Párisi Udvar Hotel Budapest ezek közül egyértelműen a legjelentősebb és nem csak a szállodai és turizmus szakma, de az egész város kiemelt figyelmet fordít a projektre. Mindez az épület lenyűgöző tulajdonsága mellett a Hyatt Budapestre való visszatérésének is köszönhető, a Párisi Udvar Hotel Budapest ugyanis a The Unbound Collection by Hyatt brand tagjaként nyitja meg hamarosan kapuit.
Egy exkluzív videóban pillanthatunk be a várva várt szálloda belsejébe. A hivatalos átadás előtt nézhetjük meg az aprólékosan, szakrestaurátorok bevonásával felújított műemlékvédelmi épületet, a Zsolnay kerámiával borított homlokzatot vagy a Róth Miksa által tervezett, összesen 400 m2-nyi üvegfelületet.
Forrás: turizmus.com  2019. április 09.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   TISZA TAVI PANZIÓ
Egyedülálló lehetőség a Tisza-tó szívében – ELADÓ a Nádas PANZIÓ és PIHENŐPARK Tiszafüreden ! Kisfaludy program keretében elnyert , sikeres pályázati forrással együtt !!

Beindított, jövedelmező vállalkozás, mely most már új tulajdonosokra vár!
Az ingatlanon hitel, kötelezettség nincs, engedélyek és papírjai rendben vannak, így azonnal birtokba vehető a vételár kiegyenlítését követően.
A panzió a megvétel napjától jelen állapotában üzemeltethető, az ár ugyanis magában foglalja a berendezést és minden üzemeltetéshez szükséges eszközt, valamint a nagyszámú 2019-es előfoglalásokat is. 
Az eladásra kínált létesítmény, rendezvényekre, esküvőkre, baráti találkozókra és családi nyaralásra is kiválóan alkalmas . A közel 1 hektáros területen, rendezvényterem, 18 szállásegység , melyből 5 apartman , összesen 50főre (pótággyal 60 főre) biztosít szálláshelyet. A parkban műfüves teniszpálya, külső medence, jakuzzi, szauna, borospince, kül és beltéri kemencék biztosítják a pihenést és szórakozást. Részletek ITT

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   EGERSZEGI ÚJ HOTEL
Újabb szállodát kap a Dél-Dunántúl népszerű turistacélpontja
Az új vendégváró hely az egykori ifjúsági épület helyén jön létre.
Egy új négycsillagos szálloda építését  tervezik Zalaegerszegen, az előkészítésre, valamint a tervek és engedélyek beszerzéséhez a város önkormányzata csaknem 200 millió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ).
Az új belvárosi szálloda az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ több mint egy évtizede üresen álló épületének lebontása után annak helyén épül majd meg.
A hotelfejlesztésre nagy igény mutatkozik a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és más befektetések miatt is. A tesztpálya a Duna Aszfalt, a ZÁÉV és a Szabadics közös munkájával valósul, amelyet stábunk nemrég próbált ki. Az új intézmény konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz.
Nemrég írtunk róla, hogy Zalaegerszegen egy másik szálloda is megújul, amely során egy egymilliárd forintos beruházás keretében négycsillagos szállodává alakítják a 10 éve bezárt Hotel Balatont.
Forrás: Magyar Építők 2019-04-16
A KÖZELBEN ELADÓ HOTEL. Tekintse meg Ön isITT

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   GYÓGYSZÁLLÓ NAGYKŐRÖSÖN
Gyógyszálló és termálfürdő épül Nagykőrösön
A komplex fejlesztés egyrészt pótolja a város hiányzó szálláshely kapacitását, másrészt lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére.
Nagyszabású turisztikai és gyógyászati célú beruházást tervez Nagykőrös - írta Czira Szabolcs polgármesterre hivatkozva a turizmus.com. Az 1000 négyzetméteres alapterületen megvalósuló projektben a tervek szerint egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint egy kemping-termálfürdő-rehabilitációs rendelőintézet komplexum is létrejön.
Az új létesítmény ergoterápiás (mozgásszervi rehabilitációra alkalmas - a szerk.) és balneoterápiás (gyógyvízzel történő kezelést biztosító - a szerk.) egységekkel jön létre, és lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére is, javítva a munkaerő piacra történő visszakerülésük esélyét.
A fejlesztést az indokolja, hogy miközben a 25 ezres lélekszámú Pest megyei városba számos látogató érkezik különböző fesztiválokra, vásárokra és egyéb rendezvényekre, a település nem dúskál a szálláshelyekben.
Jelenleg csak néhány panzió, vendégház, kollégium található a városban, de igényesebb hotel nincs - derül ki az aktivpihenes.hu korábbi cikkéből.
A turizmus.com cikke a 650 éves város közelmúltban befejezett fejlesztéseit is megemlíti, eszerint a Hősök tere teljesen megújult, többek közt új járdával, szökőkutakkal és játszószigettel, térburkolattal, a képzőművészeti alkotásokkal; idén márciusban pedig átadták a közel ezer négyzetméteres fedett piacot (emellett a korábbi szabadtéri piacon is lehet árulni).
Forrás: Magyar Építők 2019-04-16
Ha Ön a közelben szeretne kisebb hotelt üzemeltetni, megvásárolhatja ezt a hotelt, közel a Ferihegyi repülőtérhez.
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   LUXUSSZÁLLÓ A VIGADÓNÁL
Orbán Viktor veje megkapta az engedélyt, luxusszállót építhet a Vigadó mellé
Megkapta az építési engedélyt Tiborcz István BDPST Group nevű cége, ötcsillagos szállodává alakíthatja át a Mahart a Vigadóval szemközti egykori székházát, illetve a tömb két másik épületét, köztük a Futura-házat.
Közleményében a cég "a főváros építészeti örökségének megóvása és értékmentés (sic!) szempontjából is kiemelkedő jelentőségűnek" minősítette saját terveit arról, hogy "felső kategóriás design hotelt" illetve "prémium lakóépületet" csináljon az épületből.
Közleménye szerint a cég a belvárosi önkormányzattal is megállapodott arról, hogy az építkezés után helyreállítja az útburkolatot, egyben "hozzájárul" a Vörösmarty tér és környezete felújításához.
A BDPST luxusszállodáját amúgy a kormány "nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá" nyilvánította, ezzel is egyengetve az engedélyeztetés rögös útját. (Via MTI)

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÚJABB KÉT KÉP...
...a Meininger Hotelről
Megnyílt a Meininger Hotels első szállodája a budapesti Fővám téren. A belsőépítészeti koncepciót a magyar iparművészet és a szomszédos Fővám tér Központi Vásárcsarnok ihlette, melynek neogótikus stílusával többször is elnyerte már az Európa egyik legszebb épülete jelzőt.
Közel 750 vendég szállhat meg egyszerre a hotelben
A Meininger fiatal utazókra, családokra, üzleti utazókra és hátizsákos turistákra specializálódott szállodalánc. A közel 6 millió forintból megvalósult budapesti épülete 184 szobás és 744 ágyas 660 négyzetméteren . A beruházásban partneri szerepet vállalt a magyar tulajdonban lévő Bedori Investment Kft is.

   A SZOBÁK...
színvonalas televízióval, wifivel és fürdőszobával felszereltek. A kínált szálláslehetőségek között a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek.

És ha Ön a közelben szeretne hotelt működtetni, most kedvező áron megvásárolhatja ezt a félkész hotelt, és saját elképzelése szerint befejezheti. Részletek
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   SVÁJCI HOTEL
Aescher Hotel – vendégház a svájci Alpokban
Az Aescher Hotel a svájci Alpokban található hegyi vendégház, az Appenzellerland régióban. Az Aescher Hotel a természetimádók és a túrázók kedvelt szálláshelye. Az Ebenalp nevű hegy oldalában épült vendégház a kiadós túrán kívül lélegzetelállító kilátást kínál. A hegy évente 200 ezer látogatót vonz a gyönyörű vidékre. A 19.században épült házat felvonóval lehet megközelíteni, majd egy hosszabb gyalogos túrával lehet a szállásra feljutni. Az Aescher Hotel hat hónapig van nyitva, májustól októberig lehet itt megszállni.
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   TÜNDÉRKÉMÉNY
Kappadókia mesebeli világa 
8,5 millió évvel ezelőtt Kappadókia területét egy kitöréssorozat vastag, helyenként 400 méteres ignimbrit réteggel borította el, majd erre a könnyen málló kőzetre különböző, nagyobb keménységű rétegek kerültek. A nagy esőzések és a száraz időszakok váltakozása az erős szelekkel megkezdték a könnyen erodáló ignimbritet, karcsú tornyokat formálva belőle. A tornyok tetején sötétebb színű, keményebb kőzetek alkotta sipkák ülnek. A különleges, természetalkotta forma a világban “Fairy chimney” azaz “Tündérkémény” néven vált ismertté. Népszerű és a világon egyedülálló látványosságok a számtalan, furcsa alakú  Tündérkémények , a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti Park.
   HOTEL SZOBA
Kappadókiában találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak, valamint a sziklatemplomok. Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani elképesztő látnivalók. Kappadókia a mai Törökország területén lévő Anatólia ókori tartománya volt. A kopár, kietlen, sziklás területet valaha sűrűn lakták. Volt a Hettita, az óperzsa, majd a Római Biroda­lom része is. Az aszkézist vállaló keresztények vonultak vissza ide a hétköznapi élet elől, Isten közelségét keresve.
   ESTI FÉNYBEN
Számukra a kappadókiai Göreme-völgy tökéletes választásnak bizonyult. Felfedezték, hogy a sziklákba könnyen vájhatnak barlangokat, folyosókat, cellákat. Kappadókia Göreme-völgye a keresztény remeteközösségek templomairól lett ismert. A templomok belső téralakítása változatos képet mutat. Vannak köztük egyszerű, szerény helyiségek, míg másokban boltívek, kupolák is megfigyelhetők. Kappadókia templomai közül 365 a Göreme-völgyben található.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÚJRA NYITJÁK
Közel tíz éve bezárt hotel nyílik meg a népszerű fürdővárosban
Az átalakított szálloda 64 szobával nyílik meg, valamint konferenciatermet és wellness-központot is kap.
Egy egymilliárd forintos beruházás keretében négycsillagos szállodává alakítják az egykori Hotel Balatont Zalaegerszegen – derült ki az építkezésen tartott sajtóbejáráson.
Az átalakított és felújított szálloda Willis Hotel néven nyílik meg, és 64 szobát alakítanak ki benne. Emellett egy wellness-központ és konferenciaterem is helyet kap a létesítményben.
Czigány István, a tervező Zala Art Építész Iroda ügyvezetője a bejáráson elmondta: az eredeti tervek készítőjével újragondolták az épületet, de az alaprajzhoz nem nyúltak hozzá. A zalaegerszegi belváros ikonikus hotelének egykori erkélyeit beépítették, valamint teljes belső és külső korszerűsítést végeznek rajta, hogy a mai igényeknek mindenben megfelelő szállodaépületet alakítsanak ki.
A helyi beruházások miatt nagy szükség van a hotelfejlesztésre
A Zalaegerszeg belvárosában található szálloda 1981-ben nyitotta meg a kapuit. A mindvégig magánkézben lévő komplexumot tulajdonló cégcsoport gondjai miatt a hotel 2010-ben egy bankhoz került, azóta zárva van. Az épületet 2017-ben kínai befektetők vásárolták meg, akik teljesen magántőkéből valósítják meg a beruházást.
A hotelfejlesztésre nagy igény mutatkozik a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és más befektetések miatt is. A tesztpálya a Duna Aszfalt, a ZÁÉV és a Szabadics közös munkájával valósul, amelyet stábunk nemrég próbált ki.
Vigh László, a tesztpálya miniszteri biztosa arról beszélt hogy Zalaegerszegen a most zajló beruházások miatt különösen fontos, hogy legyen alkalmas hely több száz fős konferenciák rendezésére, amit ez a magánberuházás is lehetővé tesz majd. A fejlesztés várhatóan idén őszre készül el.
Forrás: Magyar Építők 2019-04-08
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   A TURAI KASTÉLY...
Őszre elkészül a felújított turai kastély.
Több mint négymilliárd forintos beruházással újul meg a hányatott sorsú egykori Schossberger-kastély Turán. A BDPST Group 19 szobás szállodát és rendezvényközpontot alakít ki az épületben.
Szűk körű sajtóbejáráson ismerhette meg lapunk munkatársa a műemléképület felújításának folyamatát. A 10 hektáros ősfás park közepén fekvő, neoreneszánsz stílusban épült és 1887-ben átadott kastélynak jóformán minden szegletében folyik a munka.
A 4400 négyzetméteres épületet az utolsó órában sikerült megmenteni az enyészettől, mondja Somlyai Zoltán, a BDPST Group üzletág-igazgatója a bejárás során.
A beázások, a falak vizesedése miatt – a pincében 35 centiméter magasan állt a víz - például számos értékes falfestmény semmisült meg, másokat pedig – amint a helyszínen láttunk – csak sziszifuszi munkával lehet restaurálni.
Az épület rossz műszaki állapota miatt a felújítás az épület komplett vízszigetelésével kezdődött, a tetőt teljesen újra kellett építeni, miután a födémet kicserélték. A helyreállítás a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően történik, arra is figyeltek, hogy az új palatetőhöz a lemezeket ugyanabból a bányából rendeljék, ahonnan az eredeti származott. Kompletten visszaépítették az épület mind a húsz, jellegzetes, 8 méter magas téglakéményét is.
A belső térben egyedül az egykori kétszárnyú ajtók helyett építenek be egyszárnyú, de szélesebb ajtókat a szállodai igényeknek megfelelően. Az ajtók külalakja ugyanakkor összhangban van az eredeti nyílászárókéval. A történelmi külső ugyanakkor modern belsőt takar: az épület alagsorában 450 négyzetméteren alakították ki a komplett gépészetet és a konyhát a legújabb megoldások alkalmazásával.
Aki ismeri az épületet, tudja, hogy a kastélyhoz kapcsolódik a jellegzetes üvegtetejéről és –ablakairól híres pálmaház. Ezt is felújítják, a rengeteg üvegfelület megmarad, viszont hőszigeteltek lesznek a nyílászárók, a tervek szerint kávézó működik majd benne.
Somlyai Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy a 19 szoba mellett egy a la carte étterem, egy bálterem, kisebb rendezvénytermek, bár, kávézó és wellnessrészleg lesz majd az épületben. A korlátozott szálláskapacitás miatt elsősorban exkluzív rendezvényhelyszínként vezetik be a piacra a kastélyt, amelynek elnevezéséről hamarosan döntés születik. Mint megtudtuk, a Tura és a kastély szavak mindenképpen benne lesznek a megnevezésben.
A modern konyha és a termek adottságait kihasználva Somlyai Zoltán szerint akár 200-250 fős rendezvények, például esküvők lebonyolítására is képesek lesznek, ugyanakkor borkóstolók, céges tréningek, megbeszélések lebonyolítását is vállalják. Az étterem nyitva lesz az utcáról betérő vendégek előtt is, a konyhában a „farm to table” koncepció jegyében minél több nyersanyagot a környékről fognak majd beszerezni.
A potenciális beszállítókat igyekeztek megszólítani a nemrégiben megrendezett lakossági fórumon, ahol már hozzáláttak a dolgozók toborzásához is. A tervek szerint minden szobához két alkalmazottat kell felvenni, vagyis közel negyven főt foglalkoztat majd a kastély.
Ottjártunkkor egy nyolcfős restaurátorcsapat dolgozott a kastély szekkóinak (nem freskók, mivel nem vizes, hanem száraz alapra vitték fel eredetileg a falfestményeket) felújításán. Ha elkészül a rekonstrukció, a látogatók a földszinti előtér boltívein, az előcsarnokban, az első emeleten és a pálmaházban csodálhatják meg az eredetileg is igényesen kivitelezett festményeket.
Az épületet egyébként 1883 és 1887 között építették, a festményeket Scholz Róbert festette, aki az Operaház díszítőfestését is készítette. A festők mellett kőrestaurátorok is dolgoznak jelenleg a kastélyban, ők egyebek mellett az ablakok szemöldökpárkányait, a teraszok bábos korlátjait és a toronyba vezető csigalépcsőt újítják fel.
A kastélyt körülvevő park is teljes mértékben megfiatalodik, az eredeti sétautakat állítják vissza, több száz tő virágos növényt ültetnek ki.
Forrás: turizmus.com 2019. április 03
Fotó: turizmus.com
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

    NAGY KEDVEZMÉNY!!!
KEDVEZMÉNY HIRDETÉSI DÍJAINKBÓL
2019. április 1.-től április 30.-ig RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK ÜGYFELEINKNEK!
Amennyiben megrendelik hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, a 2018. évi árainkhoz képest 80 %-kal csökkentett áron hirdetheti hotele eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyisébnem lehet megrendelni.
A kedvezmény a 2019. április 30.-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   HIBRID HOTEL
Benéztünk az első magyarországi hibrid hotelbe 
Kívülről semmi nem utal arra, hogy a pesti Fővám térhez közel, a Központi Vásárcsarnok mögött üzleti forradalom zajlik egy épületben: a pár napja próbaüzemben működő, 184 szobás Meininger hotelben olyat vegyítettek egy tető alá, ami nemhogy nem tipikus, de kihívó is. Hét emeleten egyszerre van itt hostel, modern szálloda, co-working iroda, közösségi konyha és rendezvény helyszín. Szerencsére - elsőként - benézhettünk, a hivatalos nyitás előtt három héttel. 
Ott jártunk idején két hátizsákos vendég érdeklődött a fiatal nemzetközi recepciós csapattól, hogy mit tudnak a szobák és lehet-e telefont meg laptopot tölteni a földszinti étteremben (lehet). Megnéztük és láthattuk, hogy a szobák egyszerűek, nem túl nagyok, de jól felszereltek. 
A belső kialakításkor nem a barkácsáruházakból válogattak, felsőközép kategóriásak a szaniterek, a csempe és a bútorzatnál a fém-fa kombináció uralkodik. Kovács Gábor szállodavezető elárulta, hogy persze sok a német beszállítói termék, de a bútorokat például egy magyar startuptól vették, a cég már az új brüsszeli Meininger-hotelbe is szállíthatott. 
A három fiatal német vállalkozó által kitalált modellben jól megférnek a hostelekre jellemző szolgáltatások (osztott hálótermek, egyedi safek és személyzet nélküli csomagmegőrző), a családosoknak kialakított apartmanok, nagy teraszokkal és a közösségi terek, a játékzóna, a közösségi vendégkonyha és a szállóvendégeknek kialakított co-working irodatér.
Van egy méretes biliárdasztal és csocsó is, de a nyitás óta eltelt időben már látszik: utóbbi két elem helyén inkább egy üzleti tárgyalót kellene kialakítani, masszív üvegfallal és mindenféle elektronikával. A szállodavezető kívülről jött üzletembereknek akarja majd kiadni, akárcsak egy szolgáltatott irodákat felkínáló irodaházban.
Az épületüzemeltetést külső cégre bízták, a legkorszerűbb szoftvereket és berendezéseket építették ki. Az érzékelők adatait nem csupán a hűtés-fűtés szabályozására vagy a tűzvédelmi rendszer tökéletesítésére használják, hanem figyelik a belső mozgásokat is. Így például ha tudják, hogy egy nagyobb csoport érkezik és ők külön meetingelni akarnak, akkor arra az időre beállítható a plusz levegőkeringetés vagy a hűtés.
Kovács Gábor azért elismerte, hogy nem minden tökéletes, például a külső tervező cég fizikai kulcsokat tervezett a szobákhoz, de gyorsan léptek, és később egy kártyaérzékelőt is beszereltek a zár alá. Így a vendég most már úgy közlekedhet, mint a világon sok helyen megszokott a hotelekben. 
A hibrid jellegnek megfelelően a szállodai szolgáltatások közül jelen van a teljes értékű recepció és bár, a nagy reggeliztető hely, sok elektromos töltőponttal. A mélygarázst a klasszikus hotelekre vágyó, autóval érkező vendégek is használhatják, de egy külső cég üzemelteti és nem csak szállodavendégek parkolhatják le járműveiket.
Minden egyes Meininger hotelt egyedi dizájnnal látnak el, ez mindig visszatükrözi a helyi környezet jellegét. Itt adott volt, hogy a pár lépésre található Vásárcsarnok épületéhez, a budapesti eklektikához igazodó minták, motívumok jelennek meg. A fogadótér falán, padlóján és az installációk egy részén magyar motívumokat fedeztünk fel. A hotel vezetője nem akarta túltolni a helyi jelleget, de azért elhelyezett pár érdekes csempét és finom tulipános díszítést. 
A láncban ma 15 városban 25 hibrid hotel működik 3805 szobával és 13403 ággyal. Idén további hotelek megnyitását tervezik Heidelbergben, Münchenben és Párizsban. Emellett 10 hotelprojekt áll fejlesztés alatt, a többi között Svájcban, Izlandon és az Egyesült Államokban. A 2017/2018-as üzleti évben 88%-os szobakapacitás kihasználtságot értek el.
Egyelőre nem tudni, mennyire jön be ez az új modell, de az előzetes piackutatás alapján a német tulajdonosok gyors felfutásra számítanak, noha garancia, persze semmire sincs. Jó pár tízmillió forintot el kell költeni majd a marketingre az online csatornákon, a lánc azonban már kiterjedt megállapodásokat kötött a nagy turisztikai szolgáltatókkal és ennek működnie kell, legalábbis ebben reménykedik Kovács Gábor. 
A budapesti hotel egyébként magyar befektetői csoport tulajdonában van, a Meininger üzemeltetési szerződést kötött a céggel. Ha bejön, akkor további egységek is nyílhatnak az országban és térségünkben. 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓ: a közelben eladó egy félig kész hostel, melyet a vásárló saját ízlése szerint fejezhet be: http://www.hotelmarket.hu/index.php?link=show&id=375
Fotók: Mester Nándor és Meininger Hotels  hibrid hotel 
Forrás: Portfolio 2019. március 27
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   MENNINGER HOTEL
Megnyitotta kapuit Budapest legújabb szállodája 
Nemzetközi terjeszkedésének következő állomásaként Budapesten nyitott új szállodát a MEININGER Hotels. A 184 szobás és 751 ágyas MEININGER Budapest Great Market Hall a Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett, a Duna-parti sétány közelében várja vendégeit. 
Új szálloda nyitott a magyar fővárosban. A belváros közvetlen közelében található bruttó 6600 négyzetméter alapterületű hétemeletes szálloda a MEININGER Hotels első épülete Magyarországon. A szálloda a Központi Vásárcsarnok és a Szabadság híd között helyezkedik el, a Váci utca közvetlen közelében.
"2018 rekordév volt a magyarországi turizmus számára, hiszen összesen mintegy 31 millió vendégéjszakát regisztráltak, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma pedig 650 ezerrel növekedett 2017-hez képest. A bővülő kereslet legnagyobb haszonélvezője a főváros, amely a világ minden tájáról vonzza látogatóit." - mondta el Hannes Spanring, a MEININGER Hotels vezérigazgatója.
A szálloda honlapja szerint, ha valaki most szombatra foglalna egy kétszemélyes szobát, legolcsóbban 7700 forintért teheti meg, hétköznap azonban ennél olcsóbb árakkal is találkozhatnak a leendő vendégek, akárcsak hálótermi ágyak esetében, ahol már 2350 forintért látunk helyeket.
Forrás: Portfolio 2019. március 18
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÚJ HOTEL FÜREDEN
Szálloda lesz Balatonfüreden a Brázay-villa helyén
Lebontották a Brázay-villát Balatonfüreden, helyén négycsillagos szálloda és villapark épül. A magánberuházás várhatóan 2021 nyarára készül el.
– Jogszerűen jártunk el, nem vétettünk a szabályok ellen, hiszen semmilyen védelem nem tiltotta az épület elbontását. Magam is támogatom az értékek megőrzését, de ez nem villa volt, hanem egy jelentősen leromlott állapotú téglaépület. A helyén egy 120 szobás exkluzív szállodát építünk, a terület alsó részében pedig 11 darab villaházat, amelyekben darabonként 8-10 lakást alakítunk ki. A 3,7 hektáros területen 22 százalékos beépítéssel alakítjuk ki a lakóparkot, a többi park és sétány lesz – nyilatkozta a Balatonfured.hu kérdésére Czigle János, a beruházást végző Brázay Invest Kft. társtulajdonosa.
Az ismert füredi vállalkozó elmondta: a többmilliárdos beruházás látványtervei már elkészültek, azokat azonban még a város képviselő-testülete nem látta és nem hagyta jóvá.
A köznyelvben Brázay vagy Kádár-villaként ismert épületet az önkormányzat pályázati úton még 2009-ben értékesítette, azzal a kitétellel, hogy az ingatlanon a város turisztikai profiljának erősítéseként a megvalósuló beruházásnak több mint 50 százalékban új kereskedelmi szálláshelyet kell létesítenie.
A képviselő-testület 2009-ben vizsgálta felül a helyi védettségű épületeit, akkor a város örökségvédelmi hatástanulmányát is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy több más épület mellett a Brázay-villa is kikerül a védelem alól.
Az ingatlan birtokosa jelenleg a Brázay Invest Kft, az önkormányzat azonban fenntartotta a földterületre vonatkozó földhasználati jogát, amiről csak abban az esetben mond le, ha az ingatlanon az általa megszabott szálláshely-beruházás megtörténik.
– Nagyon fontos a városnak, hogy növelje a bevételeit, erősítse a turisztikai vonzerejét, mert meg kell élnünk valamiből, ezért kötöttük ki: a területen minőségi szálloda épüljön. Azt szeretnénk, ha 2021 nyarára elkészülne a beruházás. A szálloda látványterveiről még nem döntöttünk, azt a testületnek kell elfogadnia. A megvalósuló építkezést természetesen folyamatosan ellenőrzi majd az önkormányzat – mondta Bóka István polgármester.
A Brázay-villát Brázay Zoltán iparmágnás 1938-ban kezdte építeni. 1944 őszén a Brázay család elhagyta a villát, az épületet a háború után államosították, pártüdülőként működött.
Máig nem tisztázott, hogy maga Kádár János járt-e itt, az viszont biztos, hogy Aczél György és Grósz Károly nyaralt az épületben. Az időközben teljesen lepusztult ingatlan az ezredforduló után került az önkormányzathoz, a város vezetése 2007-től igyekezett elsősorban turisztikai célokra hasznosítani a területet. Az ingatlan hasznosítására kiírt nyilvános pályázat nem tartalmazta az épület felújítását és megtartását sem.
Forrás: turizmus.com 2019-03-13
   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   VISSZATEKINTŐ
Új szállodát adtak át Fadd-Domboriban
Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át október 26-án a Tolna megyei Fadd-Domboriban.
A szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre. Az egykori Dombori Beach helyén kialakított, Donautica nevű 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű szálloda 11 szobával, és hat apartman-házzal várja a vendégeket.
Varga József, az állatgyógyszereket forgalmazó Tolnagro Kft. tulajdonosa az MTI-nek elmondta: az ingatlan a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozott lengyel vendégmunkások is laktak. Az építkezés során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.
A KSH adatai szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a faddi üdülőterületen a kereskedelmi szállások férőhelyeinek száma: 2016-ban 635, 2017-ben 2053 férőhelyet tartottak nyilván. Fülöp János, Fadd polgármestere  elmondta: az utóbbi években sok, korábban vállalati üdülőként használt szálláshelyet újítottak fel.
A szálloda avatásán Bényi Dávid, Fadd alpolgármestere utalt arra, hogy az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával felújította a dombori szabad strandon.
Forrás: turizmus.com 2018 október

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   SZÁRNYAL A SZÁLLODAÉPÍTÉS
Jelenleg 4000 szállodai férőhely kialakítása folyik az országban, minden második szoba Budapesten épül, derült ki egy, a TrendFM-en elhangzott interjúból.
Tavaly összesen 44 milliárd forintértékben indultak szállodaberuházások az országban. Jelenleg 4000 szállodai férőhely van kivitelezés alatt, ennek fele Budapesten épül – nyilatkozta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2018-ban országosan 6 százalékkal nőtt a szállodaprojektek összértéke a megelőző esztendőhöz képest, míg a budapesti volumen rekordnagyságú, 35 százalékkal múlja felül a 2008-as eddigi csúcsévet. A minőségi színvonalat és a felszereltséget tekintve jellemzően közepes és annál jobb színvonalú hotelek épülnek most – hangzott el a TrendFM-en.
Az ÉVOSZ elnöke beszélt arról is, hogy 2016 végén az építőipar minden alágazat, köztük a szállodaipar részéről is, olyan volumenű megrendeléseket kapott, ami kapacitáshiányt okozott Budapesten és vonzáskörzetében, valamint a nagyobb városokban, de jelenleg hónapról hónapra többet teljesít az építőipar, így az elnök reményei szerint időre elkészülhetnek a folyamatban lévő szállodaprojektek.
Koji László úgy látja, hogy a turizmus élénkülésének köszönhetően a szállodaépítések és felújítások a következő 4-5 évben is folyamatos munkát adnak majd az építőiparnak.
Nagyon sok új építésű és rekonstrukciós szállodaprojekt van tervezőasztalon, köztük olyan patinás szállodáknak esedékes régóta a megújulása, mint például a Gellért Hotel.
Vidéken elsősorban a megyei jogú nagyvárosokban épülnek szállodák, ezek kapacitása általában 50 és 200 szoba között mozog. De számos kastély, kúria és más műemlék épület vár még rekonstrukcióra és funkcióra, amelyeket akár szálláshelyként is lehetne hasznosítani a későbbiekben – tette hozzá.
Legyen az szálloda vagy lakás, az amortizáció miatt 20-25 évente szükségszerű egy generális felújításra sort keríteni– hangsúlyozta az elnök. Ezek a rekonstrukció értékű nagy felújítások alkalmat teremtenek arra, hogy az épület gépészetét, berendezését, lakhatási minőségét a kor kihívásainak megfelelően modernizálják. Ahol ez nem történik meg időben, ott a felújítás később sokkal többe kerül – figyelmeztetett Koji László.
Forrás: turizmus.com 2019-03-05  Fotó: A Párisi Udvarban már bemutatószobát is kialakítottak

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


   BOLDOG NŐNAPOT  
KÍVÁNUNK KEDVES BLOG ÉS HÍRLEVÉL OLVASÓINKNAK ÉS HÖLGY ÜGYFELEINKNEK!

  Habóczki Gusztáv 

   TAVASZI 80 %
KEDVEZMÉNY HIRDETÉSI DÍJAINKBÓL
2019. március 1.-től március 31.-ig RENDKÍVÜLI HIRDETÉSI KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK ÜGYFELEINKNEK!
Amennyiben megrendelik hirdetéseinket, a HIRDETÉSI ÁRJEGYZÉKÜNKBEN meghatározott, 80 %-kal csökkentett áron hirdetheti hotele eladását, bérbeadását.
A banner hirdetések korlátozottak, ezért érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a banner hirdetést, azonban az ingatlan hirdetést korlátlan mennyisébnem lehet megrendelni.
A kedvezmény a március 31.-ig beérkező díjak esetén érvényes.
Várjuk megrendelésüket a "Hirdetés megrendelése" kitöltésével.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   HOTEL FELÚJÍTÁS BÉKÉSCSABÁN
Szállodafelújítással és sétaút kivitelezésével épül tovább a Csaba Park
A város zöld területére tószínpad és sípálya is épül majd a későbbi ütemben.
A Csaba Park újabb fejlesztéseiről számoltak be sajtótájékoztatón Békéscsabán. A város határában lévő 52 hektáros területen különböző tájépítészeti és zöld-infrastruktúra fejlesztési beruházásokat hajtanak végre.   
Egy futópálya is születik a harmadik ütemben
Hanó Miklós (Fidesz-KDNP), a megyei jogú város alpolgármestere elmondta, a most induló harmadik ütemben a parkerdőben 3,5 kilométer hosszú rekortán burkolatú futópályát alakítanak ki, illetve 5,2 kilométer hosszon sétálóutat is kiépítenek. A közeli egykori Trófea szállodát teljesen felújítják, ott kap majd helyet a park irányításához szükséges infrastruktúra. Mindemellett utcabútorokat helyeznek ki és megújítják a teljes zöldfelületet.  
Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, a "Zöld város kialakítása" című pályázaton nyert el 740 millió forintot a projektre.
"A fejlesztések egyszerre fogják szolgálni a békéscsabai családok kikapcsolódását, a csabai kolbász népszerűsítését és a város idegenforgalmának növelését" - fogalmazott a politikus. 
Rendezvénycsarnok, étterem és kolbászudvar is épült
A tájékoztatón az is kiderült, a Csaba Parkban az elmúlt nyolc évben, két ütemben 1-1 milliárd forintot fordítottak a természetvédelmi terület fejlesztésére. Ennek keretében rendezvénycsarnokot, éttermet, kolbászudvart, látogatóközpontot és játszóteret építettek, továbbá egy kisebb húsüzem is létesült, amely friss hússal látja el a város gyermekélelmezési intézményét.  
A befejezéséhez közeledő második ütem keretében több új parkoló épült, kialakították egy rendezvényteret, amely alkalmas lesz Békéscsaba legnagyobb eseménye, a kolbászfesztivál helyszínének.
Egy lakótelep is fejlesztést kap a forrásból
Herceg Tamás (Fidesz), Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a "Zöld város kialakítása" pályázat keretében nem csak a Csaba Parkot fejlesztik, hanem a távolabbi Lencsési lakótelep két terét is. Itt szintén utcabútorokat helyeznek ki, felfrissítik a zöldfelületeket és korszerűsítik a játszótereket, illetve a fittness parkot.
A képviselő elmondta, hogy már formálódik a park továbbfejlesztése: a Modern városok program keretében a tó partjára tószínpadot fognak építeni, míg a szánkódombon a gyermekek számára sípályát alakítanak ki.
Forrás: Magyar Építők 2019. március 4
    A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   SZÁLLODAÉPÍTÉSI LÁZ
Szállodaépítési lázban ég a főváros - Egyre több az építkezés
Továbbra is feljövőben vannak a szállodaépítések hazánkban. A turisztikai ágazat erősödése úgy tűnik több fejlesztőt is beruházás indítására sarkallt. Már 2017-ben is növekvő Aktivitás-Kezdés számokról lehetett beszámolni, a növekedés pedig 2018-ban is tovább folytatódott. A tavalyi évben összesen 44 milliárd forint értékben indultak szálloda-kivitelezési munkák hazánkban, mely 6 százalékkal volt magasabb, mint az egy évvel korábbi, 8 éves rekordnak számító összeg, derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. 
Az országosnál sokkal jobban felpörögtek azonban a szállodaépítések Budapesten, ahol a válság előtti maximumokat is meghaladta 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is a megkezdett építési munkák összértéke. 2018-ban például a válságot megelőzően rekordnak számító 2008-as évhez képest több mint 35 százalékkal nagyobb volumenben indultak meg építkezések a fővárosban, de a növekedés 2017-hez képest is jelentős volt, több mint 11 százalékos. Tavaly vette kezdetét például az InterCityHotel, a W Budapest Hotel, az E12 Hotel, az H2 Hotel és a Hotel Akadémia építése is a fővárosban. 
Bár az építkezések nehezen indultak be a szállodaiparban, a korábbi élénkülés lassan beérik, és egyre több szálloda készül el, az Aktivitás-Befejezés mutató értéke így jelentőset, 74 százalékot ugrott 2018-ban országos viszonylatban, míg Budapest esetében a növekedés mértéke 2017-hez képest közel 147 százalékos volt. 2018-ban adták át például a Meininger Budapest Hotelt, de a sor az idén is folytatódik, 2019-ben készülhet el többek között a Matild Palota, a Párisi Udvar, és a Small Grand Hotel.
Forrás: Portfolio 2019. március 4
     A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


   MESÉBE ILLŐ
Mesebeli kastély felújítása kezdődött meg Szabadkígyóson
 
Annyi ablaka van, ahány nap az évben; annyi szobája, ahány hét; és annyi bejárata, ahány évszak. A természetvédelmi területtel körbeölelt épület számos élményelemmel is gazdagodik a felújítás mellett.
Letették a szabadkígyósi Wenckheim-kastély fejlesztésének az alapkövét. Az 1875 és 1879 között, Ybl Miklós tervei alapján épült kastély egy 3 milliárd forintos rekonstrukciót kap, amit a közbeszerzési adatok szerint a Modinvest Kft. kivitelez.
Fényjátékot nyer a szökőkút
A beruházásban felújítják a tornyot, a tetőt, a homlokzatot, továbbá a pince egy részét is. Teljes körű közműfejlesztésre, utólagos szigetelésre és gépészeti munkálatokra kerül sor, de megújul az épület földszintje is.
Utóbbi szinten egy a Wenckheim-család mindennapjait bemutató kiállítótermet is kialakítanak.
Teljesen megújul a kastély parkja is, 19. századi játékokat felvonultató játszóteret és egy babaházat alakítanak ki, valamint fény- és hangjátékokkal kiegészítve rekonstruálják a szökőkutat.
Jelentősen szeretnék megnövelni a látogatók számát
A kastély korának egyik legkorszerűbb épülete volt, gázvilágítással, falfűtéssel, hideg- és melegvíz-szolgáltatással. A kastélyt egy 22 hektáros park ölelte körül, amely ma természetvédelmi terület. Az építtető Wenckheim Krisztina annak idején azt kérte a tervező Ybl Miklóstól, hogy a kastélynak annyi ablaka legyen, ahány nap van egy évben, annyi szobája, ahány hét és annyi bejárata, ahány évszak.
Korábbi sajtóhírek szerint a felújítás után számos élményelemmel várja majd a vendégeket az épület. A látogatók többek közt különböző korabeli háttérrel, jelmezekben fényképezkedhetnek. Egy VR-szemüveg segítségével pedig a kastély feletti repülés élményét is átélhetik. A felújítás egyik célja, hogy a jelenlegi évi 18 ezer látogató száma két-háromszorosára emelkedjen.
Ugyanakkor a költségeket nem csupán a jegybevételből fedezik majd, miután a kastély számos egyéb rendezvény megtartására is alkalmassá válik.
A kormányzat által elindított Nemzeti Kastélyprogramról és Nemzeti Várprogramról szólva Virág Zsolt miniszteri biztos elmondta,
országszerte 39 műemlék, 20 kastély és 19 vár újul meg.
A szabadkígyósi kastély rekonstrukciója az Európai Unió 1,5 milliárd forintos, a kormány pedig valamivel több, mint 1,5 milliárd forintos támogatásából valósul meg.
Forrás: mti, magyarepitok.hu-2019.02.27.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


   A CONTINENTAL
VIHETI A LEGÚJABB LUXUSSZÁLLODÁT
Hamarosan két új hotel üzemeltetésével bővülhet a magyar tulajdonú Continental Group portfóliója. Ezzel az egyik meghatározó üzemeltető lesz a pesti belvárosban. 
Várhatóan szeptemberben adják át a Belgrád rakparton található egykori kisgazdapárti székház teljes átépítésével készülő, egyelőre név nélküli szállodát. A cég honlapja szerint a négycsillagos szállodában 82 szoba és 10 apartman lesz, a butik hoteleknek megfelelően egyedi szoba koncepciókkal. 
Több forrásból is úgy tudjuk, hogy ez a csoport fogja üzemeltetni a belváros szívének legújabb butik hoteljét is. A Szervita téri Emerald Residence komplexumban kialakítandó Emerald Hotel&Suites szállodát jövő májusban vehetik birtokba. Az ingatlant a Biggeorge Property Zrt. fejleszti.
A Continental Group nemrégiben fejezte be a Dorottya utcában a D8 hotelt, ez háromcsillagos egység. Tavaly fogadta első vendégeit a szintén hozzá fűződő Clark Hotel a Lánchíd budai lábánál és két és fél éve adták át az Andrássy úton a Hotel Moments Budapest szállodát. A múlt évtizedben a Hotel Parlamenttel és a Palazzo Zichyvel a piacra lépett vállalat tulajdonosainak több évtizedes üzemeltetési tapasztalata van, egyikük, Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.
A szövetség szerint a következő három évben Budapesten két tucat, zömmel 4-5 csillagos szállodát adnak át vagy ilyenek vannak különféle előkészítési szakaszban csaknem 4500 szobával. A főbb alföldi, balatoni és hegyvidéki üdülőközpontokban további 10-14 ilyen beruházásról tudni, kb. 700-900 szobával számolva. 
Forrás: Portfolio.hu 2019-02-21
    A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÚJABB MILLIÁRDOKAT 
                                           KAP A BALATON
Továbbra is élen jár a források elnyerésében a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet
A 2014-2020-as fejlesztési ciklus január 8-ig összesített adatai szerint a megítélt támogatás egy lakosra vetítve mintegy másfélszerese az országos átlagértéknek - ismertette Molnár Gábor, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezetének vezetője a tanács pénteki ülésén Siófokon. 
Beszámolója szerint a benyújtott 2145 projekt 55,3 százaléka részesül uniós támogatásban, 344 milliárd forint értékben. A régió nyertes pályázatainak 80,3 százalékánál részben vagy egészben kifizették már a támogatásokat - tette hozzá.
A forráshoz jutó projektek 90 százaléka kapcsolódik a 2016-os balatoni kormányhatározatban megfogalmazott prioritásokhoz. Elmondta, hogy a támogatások eloszlása közel sem egyenletes az üdülőrégióban, a megítélt összegek több mint háromnegyede parti és partközeli településekhez köthető.
Jól halad a 2016-os balatoni kormányhatározat teljesítése, sőt várhatóan a nevesített 365 milliárd forintos uniós és hazai forrásnál több jut majd az üdülőrégióba a fejlesztési ciklus végére - jelezte Molnár Gábor.
A kormányhatározatban nevesített balatoni keretből mintegy 100 milliárd forint hazai forrás.
Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatta a tanácsülést, hogy a balatoni ivóvízhálózat átlagéletkora 38 év, több szakaszán jóval meghaladja a műszaki élettartamát. A havaria helyzetek megelőzése érdekében megkezdték a szakasz rekonstrukcióját önerőből, ami viszont a forrásigénynek csak a töredékére elég.
Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár elmondta, országos szinten zajlik a vízvezeték-rendszerek legproblémásabb szakaszainak felmérése és egy ágazati stratégia kidolgozása. A DRV-vel megkezdték a tárgyalásokat egy 10 milliárd forintos forrásjuttatásról a legsürgetőbb teendőkre - tette hozzá.
Forrás: Portfolio 2019-02-8.
Ha Ön is szeretne közvetlen a Balaton parton szállodát működtetni, eladó hotel ajánlatunk: http://www.hotelmarket.hu/index.php?link=show&id=241

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   ÓVJUK AZ ÖRÖKSÉGEINKET!
HA NEM VIGYÁZUNK, NEM MARAD SEMMI A HATVANAS-HETVENES ÉVEK ÖRÖKSÉGÉBŐL
Nemrég készült el a budapesti Szabadság hídhoz közeli Csarnok téren a külföldi Meininger-szállodalánc első magyarországi épülete Vadász Bence és Miklós Zoltán tervei alapján. Az Antoni Gaudí által tervezett barcelonai Casa Mila (más néven La Pedrera) hullámzó homlokzatát idéző nyersbeton épület nemcsak teljesen átalakította a tér arculatát, de a 184 szobás, 700 ágyas hotel teljesen kitakarja a magyar késő modern építészet egy fontos emlékét.
Hosszú évtizedekig a Csarnok tér leghangsúlyosabb pontja volt a Léstyán Ernő által 1963-ban tervezett nyerstégla-burkolatú transzformátorház. Az egykori Erőmű- és Hálózattervező Vállalat (Erőterv) legismertebb épülete volt ez, a Dob, valamint a Katona József utcai állomás mellett, amelyet szintén Léstyán jegyzett. A szakember 1967-ben Ybl-díjat kapott a „hazai energiaelosztás építészete s különösen a Csarnok téri fogadóállomás épületének tervezése terén elért eredményeiért”.
A kor építészetének szakértője, Kovács Dániel művészettörténész, kurátor szerint a három, Léstyán által tervezett trafóház a korszak kiemelkedő esztétikai és építészeti jelentőségű emlékeként, a hatvanas években világhírű magyar ipari építészet látványos és könnyen megközelíthető mementójaként már rég védelmet érdemelt volna. – Nem tartom jónak a Csarnok téri telek beépítésének engedélyezését ezen az egyébként zöld felületekben szűkölködő környéken. Értékelem Vadász Bencéék erőfeszítéseit a két épület közötti párbeszéd megteremtésére, de végeredményben alárendelő, a trafóházat igen negatívan érintő helyzet jött létre. Ezért ugyanakkor nem kizárólag az építész hibáztatható, hiszen a döntés mögött áll a kerület, a főváros és a megbízó is. Aki most elépít egy minőségi ötvenéves épületet, megteremti a jogalapot a saját házának tönkretételére néhány évtizeden belül – világít rá a problémára Kovács Dániel.
A szakma nagy része elismerően nyilatkozik Léstyán többszintes, monolitvasbeton-vázas munkájáról a funkció és forma összhangja, a környezetéhez való illeszkedése, az arányos homlokzat, valamint a letisztult anyaghasználat miatt, a közvélemény nagyobb része azonban kritikával illeti a monumentális téglahasábot, mivel a környezethez való illeszkedése mára kifogásolható, feladatát pedig elvesztette. A Meininger hotel látványtervei, amelyek csak akkor kerültek a publikum elé, amikor azok már túl voltak az építési engedélyezésen, nagy vitát váltottak ki, sokan úgy érezték, hogy „tiszteletlenül rátelepül” a magas és karcsú ablakokkal áttört trafóház főhomlokzatára, míg ugyanennyien voltak, akik támogatták a beépítést. A tervező unokája, Léstyán Bence építészhallgató, aki diplomamunkáját a trafóállomás építészeti központként és múzeumként történő rehabilitációjának szentelte, petíciót indított a hotel terveinek megváltoztatásáért. Nem sok sikerrel.
A hotel felépült, de az elkészült épület kapcsán most újabb erők feszültek egymásnak amiatt, hogy értéket képvisel-e egyáltalán a Léstyán-féle trafóház. Az Építészfórumon megjelent január 21-ei Vita után című írásban Móra Levente nem csak a kivitelezési pontatlanságokra, az esetlen illesztésre hívja fel a figyelmet, rámutat arra is, hogy a két épület találkozásából fájóan hiányzik a párbeszéd, ezáltal a minőségi átalakítás és a tér igényesebb beépítése a trafóház homlokzatának megtartásával.
A Csarnok tér egy eklatáns példája a szocialista realizmus utáni szabadabb, modern építészetnek, de kevesen vannak, akik szeretik vagy akár csak elfogadják ezt a korszakot. Ha végignézzük a nemzetközi építészeti blogokat és közösségimédia-felületeket, a késő modern, a brutalizmus, vagyis a hatvanas–hetvenes évek nyersbeton-építészete, illetve a volt szocialista országok és a szovjet köztársaságok megdöbbentő formavilágú, ijesztő nagyságú épületei nagy rajongótáborral bírnak világszerte. De említhetnénk akár a magyar származású angol építészt, Goldfinger Ernőt is, akinek épületeit Angliában most nagy becsben tartják, a maga korában sok kritikával illetett Balfron Tower például műemléki védettséget élvez, felújították és fenntarthatóvá tették.
A hatvanas–hetvenes években Magyarországon megépült mozik, irodaházak, kórházak, vasútállomások, házasságkötő termek, divatszalonok, valamint a tömegesen elterjedt sátortetős „Kádár-kockák” vagy a típusáruházak az itthoni diskurzusban inkább a gúny tárgyai és a közízlés áldozatai lettek. A városok elhanyagolt, ottfelejtett részletei. Ezeket az épületeket a felismerhetetlenségig átépítik vagy inkább elbontják, hogy helyükre a mai elvárásoknak inkább megfelelő formákat emelhessenek.
Hogy mi lehet ennek a zsigeri elutasításnak az oka, azzal kapcsolatban Kovács Dániel részben a pártállami rendszer elutasítását említi, de a természetes öregedésből fakadó hibákat és hiányok általánosítását is ide sorolja. – Ugyanakkor ez a helyzet folyamatosan alakul, és ha néhány éves elmaradásban vagyunk is például Nagy-Britanniához képest, mindenképp változni fog. Ez egy szűk szakmai kérdés, amelyben részben szakpolitikusok, részben örökségvédelmi szervezetek hoznak döntést. Speciel ez az intézményi háttér most Magyarországon épp kevéssé működik; ha valami, ez aggasztó a huszadik század második fele építészetének megőrzésével kapcsolatban. Amennyire látom, nincs ezzel kapcsolatban szakmai párbeszéd, egy olyan példamutató kezdeményezésről, mint a brit jótékonysági nonprofit szervezet, a Twentieth Century Society (C20), amely az 1914 utáni építészeti örökség megőrzésére jött létre, még csak álmodni sem mernék – fogalmaz a művészettörténész, aki szerint mindezek ellenére az építész szakmán belül nagyjából egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy a Kádár-korszakban dolgozó komoly építészek fontosabb munkáit, amennyire lehet, meg kell őrizni.
A közelmúltból erre több példát is találni, Kovács szerint figyelemre méltó Szabó István Váci úti templomának felújítása. – Az építészet ugyanakkor alkalmazott, piaci reflexiókkal működő szakma, és az erre illetékes szervezetek – elsősorban a Magyar Építőművészek Szövetsége – kevéssé töltik be az épített örökség ápolásával, megőrzésével, érdekvédelmével kapcsolatos szerepet, mert a piaci érdekek, ha úgy tetszik, az építészek megélhetése nagyobb súlyt nyom a latban – hangsúlyozza Kovács Dániel.
Ebben a népszerűtlen korszakban nagyon sok technikai és kultúrtörténeti szempontból meghatározó épület jött létre, elég csak a kazincbarcikai kórházra (Jánossy György–Hrecska József), a budapesti Körszállóra (Szrogh György) vagy a salgótarjáni Pécskő Áruházra (Finta József) gondolni, de a budapesti Fő utcából azóta elbontott Industrial export irodaház (Csomay Zsófia–Gereben Gábor) és a teljesen átépített Széchenyi téri Spenótház (Hofer Miklós–Hübner Tibor) is ide sorolható.
A kortárs építészet csak történeti kontextusban érthető és értelmezhető. Minden negatív érzés ellenére ezért is lenne egyre fontosabb meghatározni, hogy miként is kívánunk viszonyulni a hatvanas évek építészetéhez, hisz ennek a mozgalmas korszaknak az épületállománya fokozottan veszélyeztetett. Jó lenne, ha ezek az emlékek a mai igényekhez igazítva, de meg tudnák őrizni saját karakterüket. – Szakmai és emberi felelősségünk mindez. Az utókor így minél teljesebb képet kaphatna a XX. század második felének magyar valóságáról: a Kádár-korszak politikai és társadalmi ideáiról, hétköznapjairól, meghatározó történelmi eseményeiről – fogalmaz Kovács. – A korszak nem tehető meg nem történtté, azt a hibát pedig nem követhetjük el, hogy hagyjuk a feledésbe veszni.
Forrás: turizmus.com 2019-02-17.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   SZÁLLODA ÉPÜL A KÁLVIN TÉRNÉL
115 ÉVES MŰEMLÉKBŐL ÉPÜL SZÁLLODA A PESTI BELVÁROSBAN, A KÁLVIN TÉR KÖZELÉBEN

A 60 szobás szállodában irodák is működnek majd, a hatemeletes épületet várhatóan 2021 tavaszán adják át - írja a PestBuda.hu.
A VIII. kerületi Mikszáth tér 3. szám alatti egyemeletes épület falán tábla jelzi, hogy hotelt fognak építeni a helyére. A 1904-ben épült eklektikus stílusú bérházat Joó Lajos tervezte. A műemléképületben korábban a Lumen Kávézó és romkocsmák üzemeltek.
A Józsefvárosi Önkormányzat oldalán megtalálható tervdokumentációból kiderül, hogy a Mikszáth tér 3. és a Szentkirályi utca 36. területén hatemeletes szálloda jön létre.
Az épülő MHC Hotel főbejárata a Mikszáth téri épület lesz, amit felújítanak és kibővítenek. A földszinten bár, az emeleten irodák kapnak helyet. A látványterv szerint az új homlokzat az eredetire emlékeztet. Az udvaron megmaradnak a fák. A Szentkirályi utca felől lehet majd behajtani az egyszintes mélygarázsba.
Az Archimánia Építész Kft. által tervezett épület átadása 2021 tavaszán várható. Az ingatlan új tulajdonosa az MHC Hotel Company Kft.

Forrás: turizmus.com 2019-02-12.

Ha Ön is szeretne a Kálvin tér közelében panziót működtetni, eladó hotel ajánlatunk:  http://www.hotelmarket.hu/index.php?link=show&id=375

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001

   NYÁRRA ELKÉSZÜL
A NYÍREGYHÁZI HOTEL SÓSTÓ SPA
Már a belsőépítészeti munkák folynak az új, négycsillagos, 122 szobás szálloda építkezésén Sóstógyógyfürdőn. A beruházás a tervek szerint nyár elejére készül el.
A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn épülő szállodára az önkormányzat a Modern Városok Program keretében 3,1 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól. A projekthez társberuházóként 900 millió forintos bankhitellel csatlakozott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. – adja hírül a nyiregyhaza.hu portál.
Mint írják, az épület már a 2017-es év végére szerkezetkész volt, tavaly áprilisban pedig aláírták az üzemeltetési szerződést a Hunguest Hotels Zrt.-vel. A legnagyobb hazai szállodalánc a következő 10 évben összesen 1,2 milliárd forint koncessziós díjat fizet a tulajdonosoknak. Természetesen így a hotelt saját arculatukra formálják, megadták a módosítási igényeiket.
Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, befejeződött az áttervezési folyamat, így már gőzerővel folyik a belsőépítészeti munka. Jelenleg a gépészeti, villamossági, festési fázisokon dolgoznak a szakemberek. Ezzel párhuzamosan folynak az eszközbeszerzések közbeszerzési pályázatai. Ezek a konferenciaterem, a konyha, a belső burkolatok kialakítását, a bútor és egyéb, a szálloda működtetéséhez szükséges eszközöket érintik.
Forrás: turizmus.com 2019-02-08.

A környéken eladó hotelek:   http://www.hotelmarket.hu/index.php?link=show&id=486   és http://www.hotelmarket.hu/index.php?link=show&id=487

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001


   AZ ÉV HOTELE
A LENYŰGÖZŐ PANORÁMÁJÚ SILVANUS HOTEL NYERTE EL AZ ÉV HOTELE CÍMET
A visegrádi Fellegvár romjainak tőszomszédságában található négycsillagos szálloda igazi titka a vendégekért szívvel-lélekkel dolgozó személyzetben rejlik.
Az elmúlt hetekben, hónapokban országszerte nagy izgalmat keltett Az Év Hotele verseny. Az RTL Klub azonos című műsorához kapcsolódóan a nézők június és december között havonta egy-egy magyarországi tájegység szállodáira leadott voksaikkal választották ki az adott régió legjobbját.
A régiógyőztesek körében aztán január 6. és 20. között zajlott le a mindent eldöntő szavazás. Szoros és hihetetlenül izgalmas verseny bontakozott ki a döntőbe került hotelek között, melyből végül a visegrádi Hotel Silvanus került ki győztesen, elnyerve Az Év Hotele címet.
A négycsillagos szálloda a 352 méter magas Fekete-hegyen épült. Fekvésének köszönhetően a hotel ablakaiból lélegzetelállító kilátás nyílik hazánk egyik legszebb vidékére, a Dunakanyarra. A szálloda wellness-részlegének beltéri és kültéri medencéi tökéletes és felejthetetlen kikapcsolódást kínálnak családoknak, pároknak, kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. A hotel híres Panoráma Éttermében pedig mindig az évszaknak megfelelő menükínálat várja a vendégeket, akik a magyar és a nemzetközi konyha ínycsiklandó fogásaiból válogathatnak.

   A blogot szerkeszti Habóczki Gusztáv gusztav.haboczki@hotel-market.hu   20-479-9001
Weboldalkészítés: holcam.hu    © 2010-2020 Minden jog fenntartva    
Magyar Szilíciumvölgy Zrt. | +36-1-365-1900 | hotel-market@hotel-market.hu | 1114 Budapest, Himfy u. 7. f. 1