Eladás

Hirdetés sorszáma: 524
Ajánlat: Eladás
Típus: Hotel, szálloda
Ár: 2100 millió Ft
Ár: 6 687 899 Euro
Alapterület: 6000 m²
Telek területe: 3500 m²
Elhelyezkedés: Baranya megye
Besorolás: 4 csillagos
Szobaszám: 16 - 20
Állapot: új építésű
Vendéglátói szolgáltatások: van
Wellness szolgáltatások: nincs
Berendezéssel: igen
Parkosítás: parkosított
Szintszám: 3
Lift: van
Konferecia terem: van
Mozgáskorlátozott is: igen
Kapcsolattartó: Koós Gabriella
Elérhetőség: +36-30-271-1131
üzenet a hirdetőnek
Ön neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Érvényesítő kód (csak betűk szerepelnek!):
Üzenet
Feliratkozom a hírlevélre
Magyarország első pezsgőgyárára épült európai szintű brad-del rendelkező cége eladó

Pécs belvárosában, a Szent István téren található Littke Palace komplexumot értékesíteni kívánjuk. Az együttes magába foglal egy 2,5 km hosszú, 5-szintes pincerendszert, ahol Champagne-i eljárással készítjük a pezsgőt. Továbbá 3 konferenciatermet, egy saját termékekre felépített üzletet, egy kialakítás alatt álló 15 szobával rendelkező szállodát, irodarészt, illetve egy éttermet. A most kialakított európai szintű brand tiszteletben tartja a Littke Lőrinc, első magyar pezsgőgyáros, által megteremtett hagyományát, és azt a mai kor igénybevételével integrálja.

2,5 km hosszú, 5-szintes pincerendszer: a Littke hagyomány életben tartása érdekében a pezsgőgyártás során áttértünk a „Magnum palackos” eljárásról a Champagne-i eljárásra. Ezáltal nem csak a színvonalat emeltük, de a turisztikai attrakció vonzereje is megnőtt. Az idegenvezetők által vezetett túrák révén a pezsgőgyártás különböző technológiái tekinthetőek meg, hiszen a múltban kialakított érlelőtartályokat is megtartottuk, ami a történelem részét képezi, illetve a többszázezer Magnum palackokat is. A degorzsáló állványokon kihelyezett pezsgők pedig már a jelent, illetve a régmúltat mutatják be manufakturális keretek között.

600 nm-es 5 méteres belmagasságú exkluzív konferenciaterem: egyedülálló mind méretét, mind stílusát tekintve. 300 fő befogadására alkalmas, azonban tematikus rendezvények esetén tovább bővíthető a konferenciateremből nyíló további két kisebb konferenciateremmel, illetve étteremmel. A fekete-fehér design lehetővé teszi, hogy fényfestéssel több arcát is megmutathassa a konferenciaterem. A rendezvényeken nagy előszeretettel veszik igénybe a 20 nm-es videófalat, ami videók kivetítésére, szponzorok bemutatására is alkalmas. Eddigi rendezvények közt tudhatunk konferenciákat, céges rendezvényeket, workshop-okat, tehetségkutató rendezvényeket, borbemutatókat, szépségversenyeket, divatbemutatókat, networking eseményeket, illetve fényfesztivál helyszíneként is megmutathatta magát a terem több alkalommal is.

A 170 nm-es borkóstoló terem már a pincehangulatot idézi, és ennek méltó hangulatát megőrizve kifejezetten szeretik céges rendezvények, bankettek, családi, baráti összejövetelek számára. A konferenciaterem kiegészítéseként is alkalmas.

A 130 nm-es pezsgő terem több funkciót is képes betölteni. Egyszerre alkalmas a szálló vendégek reggeliztetésére, továbbá önálló konferenciateremként is megállja a helyét, valamint a 600 nm-es konferenciaterem kiegészítéseként is szolgál.

Shop: saját készítésű termékeink érhetőek el a 100 nm-es boltunkban, úgy mint pezsgők, vörös- és fehérborok, balzsamecetkrémek. Továbbá megvásárolhatóak még a Cezar winery termékei is, hiszen velük korábban kapcsolt vállalkozásban álltunk. A két cég szétválása óta tevékenységük továbbra is szerves részét képezi a Littke Palace életének. Termékeiket tekintve bővebb palettával rendelkeznek, hiszen bag in box-os kiszereléssel is foglalkoznak, valamint szőlőmag őrlemény készítésével, balzsamecetek, olajok, pálinkák, borpárlatok előállításával. A Littke termékek nagy része is a Kis-Balaton mellett készülnek különös felügyelet mellett, így elmondható, hogy a Cezar pincészet prémium-kategóriás termékei a Littke termékek. A pezsgőalap is erről a 100 hektáros termőterületről érkezik, azonban annak érlelése már Pécsett történik egyrészről a kedvezőbb körülmények miatt, másrészről a turisztika látványosság érdekében, harmadrészről a hagyomány fenntartása ezt követeli meg.

Szálloda: a 15 szobás szálloda 85 %-os készültségi állapotban van. 25, 35, 45 nm-es szobák kerültek kialakításra, illetve egy 50 nm-es lakosztály. A modern stílus mellett figyelembe vettük a kényelmet, és az otthonérzés hangulatát is. A szálloda felett található még egy beépítetlen szint, ahol tetszés szerint akár wellness rész, és/vagy konditerem kialakítható, esetlegesen további szobákkal bővíthető.

Étterem: jelenleg egy külső cég üzemelteti a 400 nm-es éttermet, ahol a szerződés 2021.12.31-én lejár, így ezt követően lehetőség van egy üzemeltetővel üzemeltetni a teljes komplexumot. Hangulatát tekintve a borkóstoló terem életérzését adja, hiszen részben ez is a föld felszíne alatt húzódik. Korábban itt folyt a pezsgőkészítés a Littke időkben. Az étteremhez tartozik egy 240 nm-es konyharész.

Rezidencia: 400 nm-es 10 szobával, konyhával, három fürdőszobával rendelkezik a rezidenciarész.

Littke történet: A pécsi pezsgőgyár 150 éves múltra tekint vissza, megalapítása Littke Lőrinc nevéhez fűződik. Lengyel származású, mestersége szerint szabó volt. Az 1830-as lengyel forradalom után menekült Magyarországra, Pécsre, ahol belépett a helyi szabó céhbe. A családnak volt két fia és az idősebb útra kelt Franciaországba, hogy kitanulja az „haute couture” művészetét. Ez idő alatt annyira megbűvölte őt a pezsgő és a pompás borok készítése, hogy amint visszatért Magyarországra, azonnal meggyőzte édesapját, hogy a „pezsgőgyártás különleges módszerét” alkalmazva indítsák el a pezsgőkészítést. Számos kísérletezésbe kezdett a nemes ital titkának megfejtésére. Egy pozsonyi tanulmányút után palack- és dugóbeszerzési valamint tárolási ismeretekkel és receptekkel tért haza. Nagy lehetőségeket látván a pezsgő gyártásában, felbuzdulva a tapasztalatokon és elegendő tőkével is rendelkezve 1858-ban megvásárolta a tér alatti pincerendszert és a következő évben megalapította a mai Magyarország első pezsgőgyárát. Az évek során az üzleti életben meghatározó szerepet töltött be.

Rövid idő alatt megvetették lábukat a magyar piacon. Később a pezsgőgyár megjelent hazai és nemzetközi kiállításokon, ahol kiemelkedő sikereket ért el. A cég vezetését Littke Lőrinc halála után fia József vette át, akinek vezetésével elérte a gyár a fénykorát. 1888-ban a belga főkonzul tett látogatást az üzemben, majd 1891-ben I. Ferenc József császár a Pécsi Székesegyház felszentelésekor a gyártelepen is látogatást tett. Ennek emlékét őrzi a bejáratnál látható márványtábla. Az akkori sikeres pezsgők (Monopole, Sport és az Imperial Grand Vins Sec) megkóstolása után az udvar nagytételű megrendelést tett a Littke pezsgőfélékre. Rövidesen, 1892-ben az uralkodó megadta a Littke cégnek a magyar pezsgő gyárosok között elsőként a „Császári és Királyi Udvar Szállítója” címet.

A nagy fellendülést követte azonban a két világháború.

Az általános gazdasági visszaesés gátat szabott az újabb fejlesztéseknek, majd az államosítás vetett véget a Littke korszaknak Pécsett. A termelés 1966-ban indult be újra Pannonvin Pezsgőgyár név alatt. A Pincegazdaság 1978-ban egyesült a Villány-Siklósi Állami gazdasággal és Villány-Mecsekaljai Borgazdaság Kombinát néven működött.

A cég történetének következő állomását az 1990. évi privatizáció jelentette, amikor is többségi állami tulajdonú Rt. lett. 1996 szeptemberétől a Pezsgőház svéd tulajdonba került és Pannonia Cezar néven folytatta a pezsgőgyártás hagyományait. Mivel a Kft tevékenysége időközben szőlőtermesztéssel és borászattal bővült, 2003 októberétől Cezar Winery Kft néven a pezsgők mellett díjnyertes boraival is megjelent a minőségi italok piacán. 2013-ban pedig a Littke hagyomány továbbfejlesztése érdekében megalakult a Littke Pezsgőház Kft.

A Littke leszármazottakkal a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Irányár: nettó 1,66 Mrd
vissza
Nyomtat

Hotel-Market, az eladó hotelek, panziók specialistája

Weboldalkészítés: holcam.hu    © 2010-2021 Minden jog fenntartva    
Magyar Szilíciumvölgy Zrt. | +36-1-365-1900 | hotel-market@hotel-market.hu | 1114 Budapest, Himfy u. 7. f. 1